Начало / Статии / Статии - Шотландия

Шотландия - там, където е роден голфът (ВИДЕО)

Автор

/

 Едно поклонение до игрищата, където е измислена играта голф, дава на нейните любители възможности за голям избор. Немалко от крайбрежните игрища с много обрасли с трева дюни тук са без съмнение някои от най-изящните на земята.

Смята се, че датиращият официално от 1522 г. голф е бил развлечение за скучаещата шотландска аристокрация още през ХІV в. Вие можете да се почувствате като представител на тази аристокрация в една шепа легендарни хотели, които съществуват, за да глезят гостите си с толкова несравним голф, колкото дългите часове дневна светлина позволят – и с лукс след голфа в добавка.

Старото игрище в Сейнт Андрюс е най-легендарният световен храм на голфа, което обяснява защо понякога трябва да резервирате време на площадка за голф до една година предварително. Елегантна извънградска къща в едуардиански стил, хотел „Грейуолс“ излъчва топлината на частен дом – човек е достатъчно щастлив да зърне легендарното игрище „Мюрфийлд“. Това е най-старото игрище за голф в света, на което се допускат и външни посетители, с малко помощ от портиера на „Грейуолс“. Курортът Гленигълс, чиито игрища „Куин“и „Кинг“ са най-старите от петте, е заобиколен от чудна природа.



Великолепно разположеният хотел „Търнбъри“ е с изглед към морето и има свой собствен фар; той е бил домакин на турнири от откритото първенство на Великобритания („Бритиш Оупън“) три пъти на двете си прочути игрища върху незасегнатия от цивилизацията шотландски бряг. Новаците в Карноусти наричат неговото игрище коварно, но световните шампиони казват, че то е най-доброто в Британия.

В „Ройъл Трун“ само мъже могат да коментират играта върху старото му игрище; неговият клуб е толкова потопен в традицията, че на жени все още не се разрешава да играят. Всеки обаче може да опита уменията си в „Ройъл Дорнах“. Само на 6 градуса по-малко от Арктическия кръг, то е най-северното от големите световни голф игрища, макар и с мек климат, благодарение на Гълфстрийм.

Списъкът може да бъде продължен – има доста над 500 игрища в Шотландия, – но защо да не започнете от най-добрите?

Виж актуалните оферти за пътуване в Шотландия!
 

Виж още:

Екскурзия в Ирландия

Екскурзия - Великобритания

Екскурзия - Франция

Екскурзия в Швейцария

 

>
02 юни 2020 г.

Тагове

голф туризъм

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти