Забележителности в Барселона

Парк Гюел в Барселона - приказки посред бял ден

1 от 11

Паркът Гюел (Parc Güell) е градина с архитектурни елементи, която е разположена на хълма Eл Кармел. Проектирана е от великият испански архитект Антони Гауди. Периодът, за който е построена, е 1900 – 1914 г. Паркът е част от историческото наследство на ЮНЕСКО.

Паркът Гюел е изключителен с това, че всички фигури, статуи и здания в него са направени от малки цветни порцеланови парченца. Сякаш се разхождате из оживяла приказка, а всичко около вас е направено от захар. Идеята за създаването на парка е на богат индустриалец на име Гюел, който искал да създаде тихо и спокойно място за отмора, далеч от шума на града. Строежът се забавил значително и след време мястото било откупено от общината и наречено на инициатора на идеята - парк Гюел.

Интересни са двете сгради на входа му, които имат доста необичайни, подобни на кули покриви. В центъра му се намира основната тераса, която има пейка от вътрешната си страна. Тази пейка има формата на морска змия, извиваща се по края на терасата. Отстрани на пътеките има невероятни скални колони, които сякаш порастват от земята.

До парка има ескалатор. 

Адрес: хълма Eл Кармел

Работно време и цени на билети: Работното време на парка се сменя според сезона. Закупете си билети онлайн, за да се възползвате от по-ниска цена. Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на парка: www.parkguell.cat

Вижте списък с всички забележителности в Барселона.

А тук са най-добрите ни екскурзии до Барселона.


Забележителности около Барселона