Начало / Статии / Статии - САЩ

Пещерата на изкуплението - изящество, сътворено от човек

Автор

/

Пещерата на изкуплението е изключителен пример за това, че човек може да постигне всичко с вяра и упорита работа.

Пол Доберщайн бил германски имигрант, ръкоположен за свещеник през 1897г. В един момент той бил повален от тежка форма на пневмония. Заклел се, че ако оздравее ще посвети живота си на построяването на светилище в чест на Дева Мария. Свещеникът Доберщайн надвива зловещата болест и скоро след възстановяването си започва да събира купища с камъни за своята мисия. Събирането на материалите за построяването на светилището му отнема 14 години.



Конструкцията на пещерата на изкупление в Уест Бенд, Айова, започва през 1912г. Била излята основата и направена плочата на зданието, и всичко това в името на Светата Дева Мария. Много пъти отецът се включвал в строежа на светилището и често наранявал ръцете си до кръв, но той би казал „няма никакво изкупление, ако няма поне малко кръв“.

Уест Бенд не било най – доброто място за търсене на кристали и полускъпоценни камъни и именно поради тази причина Пол Доберщайн пътувал до Хот Спрингс, Блек Хилс и Карлсбед Кавърнс за да ги набави за пещерата на изкуплението. Свещеникът разширявал и подобрявал пещерата до своята смърт през 1954г. след дълъг и изтощителен работен ден.

По времето когато отецът починал пещерата на изкуплението имала размер на градска улица, като и до днес тя продължава да се развива. Кристалите, полускъпоценните камъни и вкамененото дърво използвани за украсата на пещерата се оценяват на около 4 300 000$.

Смята се, че това е единственото място с най – голямата завършена колекция от минерали, вкаменелости и раковини в света. Всяка година пещерата на изкуплението се посещава от над 100 000 посетители всяка година.

>
20 май 2010 г.

Тагове

пещери

Забележителности наоколо

Избрани оферти