Забележителности в Берлин

Сградата на Райхстага в Берлин

2 от 10

Сградата на Райхстага (Reichstag) е била конструирана, за да помещава парламента (Райхстаг)  на германската империя. Днес в сградата на Райхстага се помещава модерния германски парламент – Бундестагът.

За да бъде построена сградата, се организират конкурси през 1872 и през 1882 г. Вторият път е избран архитектът от Франкфурт Пал Валот. В крайна сметка сградата отваря врати през 1894 г.

Това здание е известно с оригиналния си купол от стомана и стъкло. От него се открива 360° гледка към града. Куполът е отворен за всеки, който иска да го посети, въпреки че през лятото опашките са наистина дълги.

Асансьор ще ви отведе до най-високата част на сградата, където ще намерите огромна тереса със спираща дъха гледка към Тиргартен (Tiergarten), най-големия парк в Берлин, и купола на Райхстага. Асансьорът до купола се движи всеки ден от 8.00 до 22.00 часа и е безплатен, а площадката е отворена до полунощ. 

Адрес: Platz der Republik 1 (Tiergarten)

Работно време и цени на билети: Куполът може да бъде посетен в интервала 08:00 – 24:00 часа. Актуална информация за работно време и записване за посещение вижте на уебсайта на Райхстага: www.bundestag.de

Вижте списък с всички забележителности в Берлин.

А тук са най-добрите ни екскурзии до Берлин.


Забележителности около Берлин