Начало / Статии / Статии - Португалия

5 есенни круиза, които са много повече от плаване по море

Автор

/

Пътуването с кораб е едно различно и определено не скучно преживяване. Освен, че ви дава възможност да видите много локации за по-кратко време, ви предлага и разнообразна програма на борда. Круизните кораби вече са като малки градове, които предлагат всякакви забавления от заведения и атракциони за деца до нощни барове и релакс зони за възрастни. Затова круизните пътувания са комплекс от екскурзия и почивка на цени, които бихте платили само за една дестинация. А какво по-хубаво от това да удължите лятото с пътешествие по вода в топлите части на света?

1. Южно пътешествие из водите на Италия, Монако и Испания

Искате ли да се докоснете до живота в Кралство Монако и до легендарната кралица Грейс Кели?

С 5-звездния круизен кораб Costa Diadema това е възможно! Пътешествието ви ще започне от пристанището на град Чивитавекия, което се смята за второто по важност пристанище в Европа, заради много преминаващи през него хора.

Веднъж качили се на кораба - пътешествието може да започне. Първата спирка е именно Монако и ще имате възможност да прекарате деня си из прекрасните и скъпи улици на Монте Карло. Не пропускайте да посетите Катедралата на Монако, която е тясно свързана с кралската фамилия, защото тук са се венчали, а по-късно и намерили своя последен дом принц Рение и съпругата му Грейс Кели.

Освен това ще обиколите Марсилия и ще се докоснете до слънчевите Майорка и Барселона. А на връщане ще достигнете до остров Сицилия  и по-специално Палермо.

Вижте повече информация за круиза "Есенна фиеста"! 

2. Септември на топло от Италия до Испания

Има едно вярване, че щом в името на месеца има буквата “Р”, значи ще е студено. Това съвсем не е вярно за дестинациите по този септемврийски круиз. Той отново отплава от Италия, но този път от Савона.

Пътешествието ще ви отведе до испанската област Каталуния и най-прекрасното й бижу - Барселона. Не забравяйте фотоапарата си, защото в града се намират най-интересните архитектурни шедьоври на Антони Гауди като грандиозната катедрала “Саграда Фамилия”.

Освен това ще имате време за шопинг в Милано (а защо не и историческа разходка?). И освен всичко това, един от осемте ви дни плаване ще бъде изцяло в открити води. Тоест, ще имате време да се поглезите и със забавленията на круизния кораб Costa Mediterranea.

Вижте повече информация за круиза "Септемврийски празници"!

3. Венецианско колело из любимия Адриатик - от Гърция до Италия

Може би един от най-любопитните круизи е този наречен “Венецианското колело” като Венеция ще бъде крайна точка и със сигурност ще е сладкият десерт, оставен за накрая. Нищо, че ще плавате осем дни, разходката с гондола из водните канали на Венеция е задължително. Също така и безкрайно романтична.

И все пак преди Италия има още куп интересни спирки по пътя ви с круизния кораб Pullmantur Horizon. Като започнем от Гърция и прекрасната прозрачна вода, обграждаща остров Корфу.

През цялото си пътуване ще се наслаждавате на кристално море, защото след Гърция плаването продължава към Котор (Черна гора) и Дубровник (Хърватия). И двата града са с дълга история и специфична красота. Само ще споменем, че Черна гора е идеална дестинация и за морска почивка заради слънцето и усамотените плажове.

Вижте повече информация за круиза "Венецианско колело"!

4. Късно лятно средиземноморско бягство - От Италия до Франция и Испания

Това може да направите отново с кораб и то какъв. На две от палубите му са разположение големи открити басейни, както и един по-малък за деца. В допълнение можем да ви доверим, че спа центърът на кораба разполага с няколко джакузита, турска баня, стаи за ароматерапия и още много релакс процедури.

За забавлението ви по време на престоя ви на кораба Costa Diadema ще се погрижат над 1300 души персонал. Те работят в 10-те заведения на борда. Ако заявите ол инклузив престой, напитките и храненето ви ще бъдат напълно безплатни независимо в кой ресторант или бар на борда сте. А споменахме ли, че има коктейл бар и клуб за танци?

И не на последно място са екскурзиите, включени в круиза. И те са така пълноценни изживявания, като това на борда. Ще видите части от Испания (Барселона и Майорка), от Италия (Милано и Савона) и Франция (Марсилия). Интересна дестинация е остров Сардиния. Макар и по-малко посещаван от други части на Италия, и той предлага интересни забележителности. Като комплекса Барумини, който е на повече от 4000 години и е под егидата на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство.

Този круиз ви предлага две възможности за тръгване - от София и от Бургас. Вижте повече информация за тръгване на круиза "Лято през септември":

От София: тук

и

От Бургас: тук

5. Фламенко-арабска приказка през Испания, Португалия и Мароко

Оставихме си най-сладкото за накрая. Най-впечатляващият и пълнещ очите круиз. Началната гара на 5-звездния кораб MSC Preziosa e пристанището на Генуа. Интересното тук е, че преди да стигнете до пристанището, ще кацнете в Милано и ще имате нощувка там. Можете да си направите снимка за спомен пред великолепната катедрала на Милано - Дуомо.

А от Генуа ще започне голямото ви морско пътуване. Ще посетите четири съвсем различни като култура и архитектурни стилове държави - Италия, Португалия, Испания и Мароко.

Наново набиращата популярност като туристическа дестинация - столицата на Португалия Лисабон ще ви даде широк поглед над страната. Ще видите символа на града - кулата Белейн, както и ще можете да се разходите из стръмните, но безкрайно красиви и шарени, улици. Лисабон е известен и със старинните си трамваи, затова не пропускайте да се повозите макар и само за една спирка с тях.

И след Португалия (по програма всъщност преди) е време и за бижуто на Мароко - Казабланка. Свързваме я с любов, но и с величествената арабска архитектура. Градът всъщност е много съвременен и отворен за туризма. И за да е пълна приказката, екскурзията в Мароко продължава и с разходка из столицата Рабат с впечатляващо грандиозната официална резиденция на краля на Мароко.

Вижте повече информация за круиза "Фадо, фламенко и берберски ритми"!

>
01 август 2018 г.

Тагове

водни канали

кораби

круизи

море

плаване

Забележителности наоколо

Избрани оферти