5 идеи за нетрадиционна Коледа

За повечето хора Коледа е семеен празник, време за домашен уют и стоене на топло вкъщи. Поне веднъж в живота си обаче си заслужава да разчупим собствените си стереотипи и да направим нещо различно на този празник. Защо не коледният ви подарък да бъде... Коледа в чужбина? Ето няколко идеи:

Родното място на Христос

Каква по-подходяща дестинация да посрещнете Коледа от родното място на Христос? Потопете се в древната атмосфера на Витлеем и Йерусалим, посетете базиликата Ейн Карем (родното място на Свети Йоан Кръстител) и вижте известният от Библията град Йерихо. Но това не е всичко – добавете към срещата с корените на християнството и малко екзотика. Отпуснете се на повърхността на Мъртво море, разходете се из древния град Петра в Йордания и открийте римското минало на йорданските земи.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Израел и Йордания

Венециански подарък

Подарете си Коледа в Града на въздишките! Венеция, чували сме, е неустоим град по всяко време на годината. Добавете към него едни от най-добрите аутлет центрове в района (нали за Коледа се купуват и подаръци), както и невероятната Верона. И това ако не е най-романтичната идея за Коледа!

Оферти за пътуване във Венеция

Италианска модна приказка

Говори ли ви нещо Златният четириъгълник в Милано? Ако не, след една приказна модна Коледа в Милано, със сигурност ще ви говори. Това е районът между четири от централните улици на града, където са съсредоточени повечето модни бутици и магазини на известни марки. Настроението в шопинг зоната на Милано е повече от празнична, а можете да комбинирате италианското си преживяване с посещение във Верона и Генуа за малък културен акцент.

Оферти за пътуване в Милано

Бира, чардаш и коледни базари

Прага и Будапеща са сред най-бляскавите столици в Централна Европа. Вижте ги нощем с красивата им коледна украса, посетете коледните базари със сладки изкушения и ароматни горещи ликьори и се насладете на очарованието на Дунав. Комбинацията от чешка и унгарска атмосфера ще превърне вашата Коледа в истинска приказка!

Оферта за Предколедна Прага, както и оферта за Коледни базари в Будапеща

Виенска Коледа и подземния свят на джуджетата

Виена е най-красива по Коледа, казват всички, които са скитали по очарователните базари на австрийската столица. Студеното време се компенсира с отскачане от сергия на сергия за поредната чаша греяно вино и джинджифилови курабийки. Музикалният фон, разбира се, е класически – Йохан Щраус, а защо не и представление в прочутата Виенска опера? В близкия град Линц пък има приказен подземен парк, дом на феи и джуджета.

Оферти за пътуване до Виена

       Снимка: City of Linz

Още оферти за Коледа можете да видите тук!

Дата: 05 декември 2016 г.
4/5, 9807 гласа
Забележителности около Виена