Аспровалта - море и спокойствие по гръцки

Една идея за почивка на гръцкото крайбрежие - недалеч от България, в едно спокойно крайбрежно градче. Аспровалта се намира на брега на Егейско море, в Орфанския залив. Това е едно от онези малки градчета, които можете да срещнете навсякъде из континенталната част на Гърция и които носят очарователна атмосфера на гръцкото гостоприемство.

Природата в района на Аспровалта е като парченце от рая - около града ще откриете над 30 км плажове, а фонът е доминиран от зелени хълмове и от 2000-метрови планински върхове. Орфанският залив е едно от най-чистите места по гръцкото Егейско крайбрежие - повечето плажове тук имат син флаг.

През зимата жителите на градчето наброяват малко над 3000 души, а през лятото хиляди посетители избират да прекарат ваканцията си тук.

Освен спокойна морска почивка, в Аспровалта можете да откриете и отлични условия за шопинг и забавление - тук има търговски център с над 300 магазина, а на откритата сцена на амфитеатъра се представят различни пиеси, концерти, опери, фестивали (понякога и на чужди езици). Ресторантите и баровете също предлагат разнообразие, така че няма как да скучаете.

Аспровалта се намира на по 80 км от Солун и от Кавала.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Аспровалта!

Дата: 16 юни 2014 г.
4.5/5, 34047 гласа
Забележителности около Аспровалта