Начало / Статии / Статии - ЮАР

Дърбан - разнообразие от култури

Автор

/

Дърбан

 

Дърбан е място на съединение. Той е най – големият град в провинцията Квазулу – Натал. В градът се усеща голямото желание и удоволствие от живота, а също и голямото разнообразие на  култури. В Дърбан ще се проведе единия от двата полуфинала на Световното първенство по футбол 2010 в Южна Африка. Времето там ще е влажно за да може да угаси страстите на туристите и почитателите на футбола.

Дърбан е пристанищен град и е най – натовареното пристанище в Южна Африка. С самото сърце на града се намира т.нар. „златна миля“ - 4км от плажове, променади, плувни басейни и ресторанти.

Забележителностите, които не бива да се пропускат в Дърбан са:

Светът на марината уШака

 

Ако посетите Дърбан, а не се отдадете на някои от увеселителните паркове ще съжалявате истински. Една от емблематичните веселби се заформят в света на марината уШака. Това място е наименувано на един от  най – известните лидери – крал Шака, който завладял много нации по време на своето управление като Зулу крал. Светът на марината уШака предлага разнообразие от водни пързалки и забавления, аквариум построен в потънал кораб, шоу програми с делфини и различни магазини и ресторанти.



Плажът


Южно Африканската зима е обикновено люта и влажна, но тази в Дърбан е изключение. През цялата година времето е топло. Това предразполага хората да се припичат по плажовете на Дърбан. Няма значение дали искате да поплувате, да се попечете или да карате сърф – плажът на Дърбан ще удовлетвори всичките ви желания.
 

 

 

Кафенетата и нощният живот


Хората в Дърбан определено обичат да се забавляват. Тук наистина ще имате невероятен избор измежду заведения и ще научите истинското значение на думите удоволствие и забавление.
 

 

Разположения на брега Фен парк

 

По време на Световното първенство по футбол 2010 ще се организират и различни мероприятия. Най – доброто място за това е Фен Парка, който се намира на брега на морето. На това място се организират грандиозни събирания, където се сливат различни националности и култури.
  

 

Аманзимтоти в Дърбан


Аманзимтоти (в превод „сладките води“ на Зулу) е едно от местата, които правят Дърбан специален. Разположен е в южната част на центъра на града. В Аманзимтоти ще намерите различни хотели, курортни комплекси, къмпинги по целия бряг.
 

 

 

Стадионът на Дърбан


Новопостроеният стадион Моузес Мабхида в Дърбан ще бъде домакин на един от полуфиналите на Световното първенство по футбол 2010 в Южна Африка. Идеята за построяването на стадиона е почерпена от африканското знаме и е символ на архитектурните нововъведения.
 

 

 

Сайт на български език, където можете да следите Световното първенство по футбол

>
15 април 2010 г.

Тагове

Световно първенство по футбол 2010

Забележителности наоколо

Избрани оферти