Хотел „Чиприани“ във Венеция - плаващ оазис

Вижте галерия
1 от 10

 

Като частно имение или кънтри клуб посред Венеция, хотел „Чиприани“ е прекрасно изолиран от суетнята и шума на препълнената с туристи Венеция. Но великолепният градски площад „Сан Марко“ никога не е бил нещо повече от един лъскав катапулт – една от най-добрите спирки, които сте задължени да направите.

Венеция, Италия

Разположен на носа на спокойния остров Джудека, цветните градини на „Чиприани“ и басейнът с олимпийски размери (и двете лукс в гладната за земя Венеция) и копринените драперии „Форчъни“ в дискретно разкошните стаи за гости го превръщат в истинско светилище с несравними нива на обслужване и ненарушаван от нищо комфорт.

В случай, че цените на стаите не са проблем за вас, настанете се във възстановения дворец Вендрамин, или Палацето, от ХV в., където хубавият живот е още по-хубав: от дванайсетте изключителни апартамента с лични икономи най-добрият има смайващи изгледи към канала и Двореца на дожите отвъд него. Ресторант „Чиприани“ е един от най-хубавите в града и най-изтънченият. Като самото фоайе, той не е високомерен или надменен, но няма да сбъркате неговата изискана и непринудена елегантност.

„Чип“, хотелският бар на плаващ понтон, е най-новото място в града, където да прекарате един идиличен час и да поръчате един съвършен коктейл „Белини“, приготвен от вино „Просеко“ и прясно пюре от бели праскови, каквито има само в сезона (май до август).

Голяма част от спокойното съвършенство на хотела се дължи в немалка степен на неговия изцяло отдаден на работата
си и прочут с чара си главен мениджър, Натале Рускони, на когото гледат с върховно уважение в хотелиерския свят.

Къде: Хотел „Чиприани“, Венеция, Италия.

Дата: 13 юни 2011 г.
4.5/5, 24445 гласа
Забележителности около Венеция


string(322) " SELECT name_en, filter_vakancii.title, COUNT(*) AS cnt FROM filter_vakancii INNER JOIN states ON states.ID = fstate INNER JOIN offers ON offers.state = fstate WHERE sh='Y' AND offers.type = 1 AND offers.active = 1 GROUP BY filter_id ORDER BY title ASC LIMIT 28 " string(112) "Disk full (/tmp/#sql_3ae_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")"