Начало / Статии / Статии - Португалия

Кашкайш – парченце португалска магия

Автор

/

Португалският град Кашкайш е място, където ще откриете какво означава истинска магия.

Кашкайш е перфектен като пощенска картичка.

Някога е бил тихо и спокойно рибарско селище. След това няколко европейски благородници го откриват и го превръщат в топ дестинация за отмора от държавническите дела. Това се случва още в началото на 20-и век, а днес градчето е сред най-посещаваните дестинации в Португалия.

Кашкайш в наши дни е космополитно място, което обаче е запазило спокойната си атмосфера.

Елегантните пешеходни улици отвеждат до кокетни кафенета, магазинчета от всякакъв калибър и луксозни вили (някои почти непроменени от времето на същите онези благородници).

Част от някогашното рибарско селце оживява всеки следобед, когато край централния плаж и пъстрите лодки на рибарите се провежда рибен пазар.

Ако сте любопитни да надникнете в историята на Кашкайш, посетете малкия Музей на морето, където се пазят архивни фотографии, картини и други експонати.

За да си представите живота на аристокрацията от 18-и век, посетете музея Кастро Гимараеш. Някога имение на графовете на Кастро Гимараеш, днес сградата е чудесно място за следобедна разходка – с красивите си градини и незабравима гледка към морето. Вътре в музея се пазят и куп съкровища – злато, сребро, керамика, изискани мебели.

Походете около 20 минути по крайбрежния път и ще стигнете до едно прекрасно място със зловещо име – Устата на Ада (Boca do Inferno).

Тук огромните морски вълни се разбиват в също толкова огромните пещери, издълбани в крайбрежните скали. От звука могат да ви полазят тръпки, което обяснява и не особено ласкателното име.

Ходи ви се на плаж? Най-добрият плаж се нарича Гуинчо и до него се стига с автобус, който потегля на всеки час от автогарата точно до жп гарата. Плажът е пясъчен с живописни дюни, водни пързалки и отлични вълни за сърфисти.

От Кашкайш ви дели кратко пътуване с влак от Лисабон (от жп гара Cais do Sodre).

Португалският град Кашкайш е място, където ще откриете магия. Но не приемайте думите ни за чиста монета. Вижте го със собствените си очи!

Вижте актуални оферти за пътуване до Португалия!

>
09 май 2023 г.

Тагове

идеи за уикенд

летен туризъм

риболовен туризъм

романтични градове

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти