Копакабана - малката майка на езерото Титикака

Галерия от снимки
1 от 5

 

Това е оригиналната Копакабана – не плажът на Рио де Жанейро, а малък слънчев град край южния бряг на езерото Титикака (смятано за люлката на цивилизацията на инките, „утробата на света“). Едно от най-важните места за поклонение на католиците в Южна Америка, 400-годишната катедрала на Копакабана приютява светилището на Индианската Дева, Черната Мадона, коятоcе любимият патрон на Боливия.

Копакабана - Боливия

Прочутата тъмна дървена статуя е смятана за извършител на какви ли не чудеса, откакто е изваяна от местния художник Тито Юпанки през 1592 г. Ранните испански католически влияния са очевидни във величествения позлатен олтар на храма и инкрустираната със скъпоценни камъни роба, носена от увенчаната със златна корона статуя на Девата. Разположена между два хълма, белосаната църква предлага добри изгледи към езерото и града, но за най-добри гледки извървете още километър до копието на хълма Голгота, Ел Серо Калварио, особено по залез.

Какво: град. Къде: 4 часа с кола и кораб на подводни криле, пресичайки Huatjata, северно от Ла Пас по брега на езерото Титикака.
Как: еднодневни и многодневни екскурзии от Ла Пас включват Копакабана, идеалната отправна точка за островите на Титикака.
Най-добро време: акцентът в немалкото празници, посветени на Девата, е Фиеста де ла Вирген де Копакабана, честван първите два дни на февруари, когато танцьорите аймара пристигат от цяла Боливия и Перу. Тълпите на вървящите поклонници от Ла Пас по време на Страстната седмица достигат връхната си точка във великолепна процесия на светлината на свещи на Велики петък.

Дата: 23 август 2010 г.
4.5/5, 10327 гласа
Забележителности около Копакабана