Начало / Статии / Статии - Италия

Махмурлук? 7 идеи за лечение от Италия

Автор

/

Италианците, както и всички нации по земята, също страдат от махмурлук. Само че имат своите народни и бабешки лекове за справяне с въртенето на Земята и с желанието прибързано и лекомислено да обявят, „че повече никога няма да пият“.

Ето ги и най-разпространените и най-странните лекове за махмурлук директно от Италия.

Хапнете паста

Не стига, че постоянно ядат паста, ами и лекуват махмурлук с нея. Твърди се, че спагети алио е олио (спагети, зехтин, чесън и люта чушка) върши чудеса. Спагети карбонара пък са нещо като италианската версия на мазната английска закуска.

Fernet Branca

Това е марка италианска горчивка, алкохолна напитка с миск от 27 тайни билки. Ударете един шот или сипете шота в кафето си, за да получите прочутото еспресо корето.

Чаша еспресо

Изпийте чаша силно еспресо – силно, както го разбират италианците, да ви удари в петите и махмурлукът да избяга с писъци чак до някоя съседна държава, където кафето е рядко и блудкаво.

Панетоне

Може и да сте опитвали коледния козунак на италианците – панетонето, но едва ли ви се е случвало да се лекувате с него. Само изчакайте следващия си махмурлук!

Клин клин избива

Тази методология явно е универсална, защото в Италия също практикуват давенето на алкохолния махмурлук с още алкохол.

Пържено канарче

Ето ви и една рецепта от древните римляни, която въпреки че споделяме с вас, не препоръчваме да опитвате. Пържено канарче и яйца от бухал, накиснати във вино са били сред топ лековете за махмурлук в онези времена.

Сушен пенис на бик

Италианците няма да ви разочароват, ако искате да сте екстремни в борбата с махмурлука. От векове сицилианците се кълнат, че няма по-добър лек за целта от сушения пенис на бик. В наши дни това лекарство губи популярност (чудим се защо ли...) и май по-често го ползват за храна на кучета, но ако положението е много тежко – струва си да опитате!

Ако искате да си лекувате махмурлука на място, вижте и най-добрите оферти за пътуване до Италия!

>
07 декември 2023 г.

Тагове

любопитно

алкохол

махмурлук

Забележителности наоколо

Избрани оферти