Пясъчните реки - типичната източноафриканска пустош

Вижте галерия
1 от 9

 

Единствените добре отъпкани пътеки, които ще следвате тук, са тези, по които са минали слонове или някой местен жител, ходил до града. „Селус“ е може би най-големият дивечов резерват в света и той изглежда дори още по-голям, защото си е все толкова непроучен и недокоснат.

Пясъчните реки, Дивечов резерват „Селус“, Танзания

Та какво прави един луксозен лагер-хотел като „Санд Ривърс“ посред 32 000 км2 девствена пустош?

Роденият в Кения Ричард Бонам е устроил своя дом в „Селус“, един от малкото национални паркове, които позволяват пешеходни сафарита, а той е най-добрият водач, който някога сте желали да срещнете. Походите продължават няколко часа или няколко дни извън постоянния лагер. Вие ще вървите по следите на животните и по речните корита и ще преживеете както тръпката на дебненето на дивеча, така и спокойствието на пустошта.

Речните сафарита по Руфиджи и езерото Тагалала разкриват цялата хубост на магическите водни канали и все още непознати видове диви животни. Ако има нещо, което може да ви дотрябва, джипове стоят в готовност край лагера; не трябва да правите нищо по-напрегнато от това да седнете, да се облегнете и да се наслаждавате на чудесата.

Къде: достъпно с чартърен полет от Дар ес Салам, Дивечов резерват „Селус“, Танзания
Най-добро време: юни-септември и декември-януари.

Дата: 03 януари 2012 г.
4/5, 3225 гласа
Забележителности около Мусома