Начало / Статии / Статии - Франция

Ресторант „Пол Бокюз“ - най-обичаният френски велик майстор-готвач

Автор

/



Произхождащ от фамилия, която е управлявала ресторанти от 1767 г., Пол Бокюз е спечелил най-големите похвали и високи награди в кулинарния свят от отварянето на ресторанта, който носи неговото световноизвестно име, през 1965 г. Елегантни официално облечени любители на добрата храна се тълпят в този храм на гастрономите от всички ъгълчета на земното кълбо, доволни да бъдат във вещите ръце на готвачи, които движат нещата безпроблемно при честите негови отсъствия. Все пак духът на Бокюз винаги се усеща.

Ресторант

Първият майстор-готвач, който някога е бил награждаван с ордена на Почетния легион от френския президент, Бокюз продължава да предлага земна регионална кухня, която утвърждава по време на пътешествията си из света като посланик на френската кухня. На пръсти се броят френските превъзходни майстор-готвачи, които могат да се мерят с неговия статус на знаменитост като национално съкровище, но никой не го превъзхожда.

Откакто извършва втора Френска революция (в готвенето) през 70-те години на ХХ в., която бе наречена nouvelle cuisine, неговото послание е простота. Опитайте супата с черни трюфели или бреска кокошка на шиш с чаша божоле от собствената винарска изба на Бокюз, за да разберете изключителния успех на най-знаменития жив готвач в света.

Къде: Ресторант „Пол Бокюз“, 8 км извън Лион, който е на 460 км югоизточно от Париж.

>
19 май 2011 г.

Тагове

винен туризъм

гастрономия

ресторанти

социален туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти