Рио де Жанейро - извън границите на съзнанието

Вижте още от Рио
1 от 5

 

Ако представите ви за Рио са свързани единствено с жегата, карнавалите и футбола, то определено трябва да посетите този чуден бразилски град. На ваше разположение са 150 квартала, всеки от които се характеризира със собствени черти. Годишният карнавал, известен като Карнавалът в Рио, събира накуп цялата интернационална смесица в държавата и континента.Историческите паметници и вековната култура са намерили място в центъра на града. Обезателно разгледайте Градския Театър, Националния музей на изкуствата, Двореца Итамарату, Националния Исторически Музей и Националната Библиотека. Има също красиви примери за религиозна архитектура, като манастира Сао Бенто.

Чутовните Бразилски лагуни са на север от града. Плажната ивица е дълга 100 км и е магнит за туристи, известни личности и всеки любител на слънцето, коктейлите и неомръзващата гледка към океана.

Още със слизане от самолета ви лъхва аромат на топло кафе, сякаш излязло от реклама. Но кафето далече не е напитката, с която да стартирате вашето пътешествие. Със сигурност ще се пристрастите към сока от гуарана - плод, който расте в амазонската джунгла, или изстуденото мляко от кокосов орех.

Националното питие е кайпириня - коктейл от кашаса (дестилат от захарна тръстика), лимонов сок, захар и лед. За бразилците няма неподходящо време и място за чаша кайпириня, така че не му мислете много, а правете като местните и ще преживеете Рио по най-неподправения начин!

В Рио ще забравите за всички диети! Не само, че ястията са вкусни, но и са адски евтини. Заведенията в Рио се делят на рибни и месни, и работят на един и същ принцип: има огромна блок маса, отрупана с разнообразни салати, супи и сосове, избирате си колко и какво да си сложите в чиниите. Рибните и месните ресторанти са истинска атракция. Сервитьорите се бият да ви обслужат, а порциите и шишовете са достойни и за най-големите лакомници. Включена е безплатна бира и всичко това за не повече от 30 долара на човек!

Рио ще се превърне в любимия град на всяка жена по простата причина, че се говори, че именно тук диамантите са най-евтини. Бразилия е най-големият износител на скъпоценни и полускъпоценни камъни, а ювелирна къща Стърн е най-посещаваното място от туристите в Рио. Луксозната няколкоетажна сграда е в баровския квартал на града – Ипанема.

Освен скъпоценните камъни, драги любители на шопинга, обърнете внимание и на кожите. В търговския център Ботафого можете да се окичите с оригинални бижута от кожа, обувки, чанти, колани и всякакви аксесоари  та чак до домакинска посуда и интериорна украса.

След като поопразните джобовете, вече спокойно можете да започнете истинската туристическа обиколка на Рио.

>>> Виж актуалните оферти за пътешествия в Рио де Жанейро! >>>

Дата: 20 декември 2018 г.
4.5/5, 10253 гласа
Забележителности около Рио де Жанейро