Начало / Статии / Статии - Португалия

Събития, заради които си заслужава да пътувате това лято

Автор

/

За съжаление не всички интересни събития, концерти, изложени, боеве с домати и футболни мачове се случват по нашите ширини. Има събития обаче, заради които си заслужава човек да пропътува стотици, че даже хиляди километри.

От футболни финали и концерти на световни звезди до сезона на разпродажбите и най-големия бирен фестивал в Югоизточна Европа.

Ето 11 събития, заради които си заслужава да пътувате това лято:

Финал на Шампионската лига

Дори и да не сте на стадиона на финала на Шампионската лига, еуфорията и празничното настроение ще са завладели целия Лисабон.

Кога: 24 май, Лисабон

Концерт на Джъстин Тимбърлейк в Истанбул

Станете част от турнето 20/20 Experience на Джъстин Тимбърлейк. Най-близката до България дестинация по маршрута на турнето е в Истанбул в края на май.

Кога: 26 май, Истанбул

Опера под звездите в Арена ди Верона

Не пропускайте възможността да посетите световноизвестните опери "Травиата", "Трубадур", "Аида", "Кармен", "Бал с маски" на една от най-прочутите оперни сцени в света - Арена ди Верона. Градът на любовта ще ви покаже, че може да предложи много повече от историята на Ромео и Жулиета.

Кога: През юли и август, под звездите на Верона, Италия.

Концерт на Роби Уилямс

Новият албум на Роби Уилямс „Swings Both Ways” е повод за световното турне на певеца. В началото на юли г-н Уилямс ще представи впечатляващо шоу пред публиката на британския град Манчестър.

Кога: 2 юли, Манчестър

Сезонът на намаленията в Милано

Милано е столица на модата и в това няма съмнение. А когато настъпи сезонът на намаленията – от края на юни до края на август, имате шанс да откриете дизайнерски модели на невероятни цени. Добавете към това и аутлетите в околностите на града и имате перфектния шопинг уикенд в Милано!

Кога: юли-август, Милано

Exit – приключението

Тази година за първи път фестивалът Exit ще се проведе в два града – Exit Adventure на познатата сцена в Нови Сад (крепостта Петроварадин) и Sea Dance Festival на плажа Яз в Черна гора. Вижте кои са хедлайнерите и какво ви очаква на тазгодишния Exit.

Кога: 10-17 юли, Нови Сад и Будва

Концерт на Металика в Истанбул

Световното турне на Металика няма да мине през България, но какво пречи да отскочите до съседен Истанбул за едно зареждащо концертно преживяване? Металика ще зарадват почитателите си в Града на Босфора в средата на юли.

Кога: 13 юли, Истанбул

Бирфестът в Белград

Посетете най-големият бирен фестивал в Източна Европа – в столицата на Сърбия, Белград. Станете част от повече от половин милион души, които се срещат с най-доброто от балканския начин на живот – музика и пиво!

Кога: 13-17 август, Белград

Ла Томатина – най-големият бой с домати

Кой, ако не испанците, ще знае как се прави щуро парти с участието на няколко камиона със зрели домати. Станете част от най-големият бой с домати в света в градчето Буньол и никога повече няма да гледате на салатата си по същия начин!

Кога: 27 август, Буньол

Рощилиада – фестивал на сръбската скара

Ако сърбите са безспорно добри в нещо, това е сръбската скара. Най-доброто време и място да се уверите в това е Фестивалът на сръбската скара в Лесковац, който се провежда всяка година в последния уикенд на август.

Кога: 29 август – 1 септември, Лесковац

Формула 1 на пистата Монца

Станете част от емоциите и високите скорости на една от най-емблематичните за Формула 1 писти в света – Монца в Италия. Добавете и няколко дни за среща с космополитно Милано.

Кога: 7 септември, Милано

Футбол България – Норвегия

Средата на октомври не е лято нито по българските, нито по норвежките стандарти, но пък си заслужава да си отбележите отсега събитието в календара. Мачът е част от квалификациите за Евро 2016.

Кога: 13 октомври, Осло

>
16 май 2014 г.

Тагове

концерти

кулинарни фестивали

музикални събития

опери

спортни събития

спортни състезания

фестивали

Формула 1

футбол

шопинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти