Начало / Статии / Статии -

Видове круизи - полезна информация

Автор

/



Какви са добрите семейни круизи?

Няма значение дали круизът е луксозен или не, всички компании се грижат за семейството в наши дни. Това, което има значение е къде ще бъде самия круиз – има дестинации, които са по – интересни за децата. Понякога хората искат да посетят Европа и имат деца, които са шест- или седемгодишни. Въпросът е дали едно малко дете ще може да оцени красотата на Европа? Важно е още какво искат родителите за децата си и какви впечатления искат да имат потомците им.

Удачен вариант е децата да останат на борда на кораба с детския съветник на круиза, докато родителите се разхождат или се включват в екскурзионна програма на брега. Децата са заети с игри и забавления, а вие се наслаждавате на непознати за вас места.

Кое е най – подходящото време за семеен круиз?

Няма най-добро или подходящо време за семействата да отидат на круиз. Въпреки това, един типичен въпрос е дали ще има и други деца на борда, ако вземете круиз в определен момент от време, за определен маршрут. Ако пътувате през лятната ваканция вероятността да има много повече деца на борда е доста голяма. Ако пътувате извън сезона на почивките, и когато децата ходят на училище, вероятността да има деца е наистина малка. Според това дали  искате или не да има деца на борда, избирате и подходящото за вас и семейството ви време за круиз.

Какво е парти круиз?

Всеки може да си направи парти без значение избрания круиз. Въпреки това, някои хора задават въпроса - какво представляват парти круизите? Обикновено парти круизи са  двудневни или тридневни круизи. Много често на тези круизи се заформят страхотни купони, именно защото хората искат да избягат от злободневието и да се отдадат на забавления.  Някои дестинации са по-подходящи за парти круизи.

Подходящ за парти е Карибски круиз. На подобно пътуване отиват хора, които искат да се забавляват и нямат нужда от културни мероприятия, а по – скоро от забавления на плажа. От друга страна можете да се забавлявате и ако отидете на круиз из Европа. Тук обаче ще имате доста забележителности да разглеждате и няма да имате възможност да се отпуснете истински.

Какво представляват круизните турове?

Развитието на индустрията води до съчетаване на круиза с екскурзионни програми в различните спирки на пътуването. Именно този круиз се нарича круизен тур или обиколка. Този тип пътувания са много популярни в Аляска, тъй като тя е дестинация, която може да бъде достигната само с кораб или самолет.

До столицата на Аляска – Джуно може да се достигне само по въздух и вода. Обиколката на Аляска, например, може да бъде осъществена с кола или мотоциклет. Така ще можете да разгледате страната отвътре и да се любувате на прекрасната природа, която има тя. Това е и възможност да се слеете с местното население и да научите повече за културата им. Този тип круизи стават все по – популярни за различни места по света.

Какво представляват популярните активни круизни почивки?

Днес круизни компании предлагат много възможности да бъдете активни на и извън борда на кораба. На някои от круизни кораби, например, има стени за скални катерене или ледени пързалки, на които можете да покарате кънки. Други интересни възможности за спортуване са машините за сърфисти или боксов ринг, където имате възможност да поканите някой партньор за бърз спаринг.

На корабите има още и фитнес центрове, където може да практикувате различни кардио упражнения. Има възможност още за йога, пилатес или спининг. Всички тези неща можете да ги правите на борда на круизните кораби. Отделно от активностите на борда има варианти, с които да бъдете активни и извън кораба. Можете да карате велосипеди, кану или да се включите в рафтинг група. В различните части на света ви се предлагат различни възможности за да поддържате активния си начин на живот.

Какво представляват бюджетните круизи?

Хората обикновено се интересуват от това дали има евтини круизи. Има много варианти за по – нискобюджетни круизи, но всичко зависи от началната точка на круиза. Ако трябва да купувате самолетни билети, това ще оскъпи малко самата ви почивка. Разбира се, има и нискотарифни авиокомпании, откъдето можете да си закупите по – евтини билети.

Също така, круизите, които са 2, 3 или 4 – дневни круизи струват по – малко от седмичните. Ако съчетаете подходящия круиз с подходящите цени на самолетните билети можете да се насладите на круиз на по – достъпна цена.

Предимства и недостатъци на големите круизни кораби

Предимствата на големите круизни кораби са, че те предлагат множество места за отдих и почивка. Към тях спадат миниатюрни голф игрища, прекрасни спа центрове, стени за катерене, площадки за каране на кънки. Наскоро дори беше направен кораб със зала за боулинг. Има вариант, в които да се направи и зала за билярд, би било интересно да се играе билярд в моретo.

Недостатък на големите круизни кораби е това, че когато трябва да се слиза или качва на борда на кораба около три хиляди души трябва да бъдат организирани. Разбира се, има много добра организация от страна на персонала на кораба. За някой хора това може да е доста досадно. Това все пак се случва на всяко пристанище. Още по – неприятно е когато приключва круиза и всички хора заедно с личния си багаж се наредят за слизане от борда на круизния кораб.

Предимства и недостатъци на малките круизни кораби

Предимство на малките круизни кораби е, че могат да минават на места, където големите круизни кораби не могат. Например ако искате да разгледате от по – близо някой ледник или искате да минете по някоя река в Европа малките круизни кораби ще свършат чудесна работа. На тях, обаче няма много хора, което също е предимство. Можете да се отпуснете и да се насладите на една спокойна и релаксираща обстановка.

Недостатък на малките круизни кораби е, че там няма множество начини за забавление, както е при големите круизни кораби. В крайна сметка, и големите, и малките круизни кораби си имат предимства и недостатъци така, че зависи от Вас къде и как ще организирате и изберете начина и вида на круизния кораб и круиза като цяло.

Виж актуални оферти за круизи!

>
10 юни 2010 г.

Тагове

круизи

Забележителности наоколо

Избрани оферти