Дубровник – перлата на Адриатическо море

Галерия от снимки
1 от 6Дубровник е един от най-красивите градове в света. Ако се интересувате от култура, история или изкуства, Дубровник е мястото, което ще утоли жаждата ви за знания и нови интересни впечатления.

Старият град на Дубровник е запазил своите средновековни улички. Разхождайки се по тях с дни, ще откривате и разглеждате фасади на готически, ренесансови и барокови къщи и дворци. Има и значително количесво църкви, които могат да ви разкажат богатата история на Дубровник.

Известните крепостни стени, които са много добре запазени, са построени и надграждани с течение на годините с крепости, кули и бастиони. От тях можете да се насладите на изключителни гледки към покривите на къщите, морето и околията на града.

Ако посетите града през лятото, задължително присъствайте на Летния фестивал на Дубровник, който включва множество концерти, шоу програми и народни танци. Ако е възможно посетете селцата и островите наоколо. Там ще намерите автентичността и духа на старите времена.

Ако истории от миналото и културата не са от областите, които ви вълнуват, то Дубровник ви предлага още невероятни плажове и много красива природа. Така имате възможност да се отпуснете и да бъдете галени от  слънчевите лъчи или да възхищавате на природа в града.

Хората там са много топли и гостоприемни. Опитайте и от вкусната кухня, която се предлага на това прекрасно място.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Дубровник!

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Дубровник!

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Дубровник!

Дата: 11 март 2015 г.
4.5/5, 53989 гласа
Забележителности около Дубровник