Начало / Екскурзии / Екскурзии - Валенсия

3-ти март 2024 във Валенсия - Испания - полет от София

Номер на оферта

/

238421

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с а/к Уиз Еър София - Валенсия - София
Ръчен багаж 40x30x20 см до 10 кг в салона на самолета /малка чанта или лаптоп/
Места едно до друго
3 нощувки със закуски в хотел 3*, централно разположен
Трансфери летище-хотел-летище с българоговорящ представител
Панорамна и пешеходна екскурзия в историческия център на Валенсия с екскурзовод на български език
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на застрахователна компания Мондиал
*Задължително доплащане за медицинска застраховка за туристи над 66 г. - 12 лв. на турист към пакета.

Цената не включва

Горивна такса - авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса поради постоянно променящите се цени на горивата. В този случай се променя и цената на пакета. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивната такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава.
Допълнителен багаж 55/40/23 см до 10 кг в отделение за багаж, ориентировъчна цена - 100 лв. на човек двупосочно, до 20 кг в отделение за багаж - ориентировъчна цена - 160 лв. на човек двупосочно. Цената на багажа подлежи на препотвърждение и се заплаща най-късно до 15 дни преди полета.

Програма на пътуването

3-ти март 2024 във Валенсия - Испания - Самолетна екскурзия от София

Начало на Фестивал на Фаите
Богато историческо наследство, модерна архитектура, плажове и паеля

4 дни / 3 нощувки с екскурзоводско обслужване на български език

С обедни фойерверки започва подготовката за Празника на фаите, най-типичният валенсиански празник.

Хотел 3* в центъра на Валенсия

ДАТА: 03.03.24-06.03.24

ЦЕНА на човек в двойна стая: 999 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Информация за хотела по програмата:

Хотел Vila Carlos 3* http://www.hotelvillacarlosvalencia.com/
C перфектна локация, на 1 км от историческия център, в оживен район с много магазини и бутици. На 500 м от ст. метро, на 1 км от градините Турия и на 1,7 км от Музея на Науката. На 3 км от разкошните валенсиански плажове.
В хотела: денонощна рецепция, безплатен безжичен интернет, ресторант, наем на коли/велосипеди.
В стаите: телевизор, климатик, сешоар, минибар, сейф. Не се допуска настаняване на трети турист над 9 г. в двойна стая.

=============================================================

ПРОГРАМА

3 март - неделя. Излитане от летище София, Tерминал 1 в 18:20 ч. Пристигане на летище Валенсия-Манисес в 20:45 ч. Посрещане от българоговорящ представител на туроператора. Трансфер до хотел Vilacarlos 3*, разположен в центъра на Валенсия. Настаняване. Нощувка.
Всеки ден от началото на март Валенсия се потапя в магията на празника Фаи. Приготовленията за кулминацията на 19 март започват още от края на февруари. На Площада пред Катедралата се издига Статуя на Девата от бели и червени рози, а всеки ден пред Кметството точно в 14:00 ч. има пиротехническо шоу и ефектна заря. Само в началото на март може да се насладите на специфичните местни лакомства: мекици от тиква, чуррос с шоколад и изпечено месо със зеленчуци. Всяка вечер по празнично украсените улици има шествия на оркестри, които зареждат с весело настроение в очакване на най-шумния празник на Валенсия.

4 март - понеделник. Закуска. Пешеходна разходка в историческия център на Валенсия. Ще видим: кулите Серанос, Площада на Девата, Хенералитад Валенсиана, Базиликата, Катедралата със Св. Граал, Площад Св. Каталина, Пласа Редонда /Кръглия пазар/, Централния пазар, Копринената борса, Кметството. Свободно време за обяд. Нощувка.
По желание: Самостоятелно посещение на Музея на науката и Океанариума /на пешеходно разстояние от хотела/. В музея на науките “Принц Филип” може буквално да се „докоснеш” до науката, в него са представени редица интерактивни изложби, свързани с науката и технологиите. Океанографския музей е най-големият аквариум в Европа, с голямо разнообразие от риби и морски животни, които свободно плуват около Вас и с невероятно шоу с делфини.

5 март - вторник. Закуска. Свободен ден. Нощувка.
По желание: Самостоятелно посещение на Биопарк, едно истинско „парче от Африка във Валенсия” - най-модерният зоопарк в Европа, където оградите на практика са невидими и животните се чувстват в естествената си среда на площ от 100 000 кв.м.
По желание: Шоу фламенко в типичен фламенко ресторант. Очаквайте цена.
Вечерята започва в 20:00 ч, фламенко представлението - в 22:30 ч, продължителност 70 минути. Менюто включва: предястие от традиционни валенсиански колбаси и сирена с два вида хляб, зелена салата с козе сирене и чери домати, основно ястие - зелена лазаня с пресни зеленчуци или телешко с картофи или риба с гриловани зеленчуци по избор, десерт - шоколадово брауни и напитки - бяло вино от Руеда /червено вино от Риоха по избор, сангрия, бира, вода, безалкохолно.

6 март - сряда. Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за София в 09:45 ч. Кацане на Т1 в 13:55 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание от/до Т1 София:
Отиване: 18:20 ч. - 20:45 ч.
Връщане: 09:25 - 13:55 ч.

Необходими документи за резервация: Валидна лична крата или задграничен паспорт, задължително се предоставя копие на документа, с който ще се пътува при сключване на договор.

Условия за записване: Депозит 450 лв на турист, доплащане 14 дни преди отпътуване.

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 15 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

Входни такси за музеи и екскурзии по желание:
Комбиниран билет за Музея на Науката и Океанографическия музей - 38 евро на възрастен, 29 евро на дете до 12 г. Препоръчваме закупуване на билети предварително от България.
Билет за Биопарк - 26,90 евро на възрастен, 21 евро на дете 4-12 г. Препоръчваме закупуване на билети предварително от България.
Фламенко шоу с вечеря без транспорт - очаквайте цена.
Билети за градски транспорт – 1,50 евро за еднократно пътуване.

Препоръчани музеи и дворци във Валенсия:
Катедралата - построена през 13 век върху стар римски храм,бивша джамия,днес тя е сърцето на Стария град. Вход - 7 евро, включва слушалки на английски, френски, немски, италиански езици. В Катедралата се съхраняват множество уникални произведения на изкуството, а в Параклиса на Светия Граал може да се види тази оспорвана и интересна реликва.
Кулата Мигелете - част от Катедралата, с височина 50 м и 207 стъпала, от панорамната й площадка се открива чудесна гледка към цяла Валенсия. Вход само за кулата - 2 евро. Отворена е всеки ден от 10:00 ч. - 13:00 ч. и от 16:30 ч. - 19:00 ч.
Църквата Св. Николай - от 13 век, наскоро реставрирана, тя е изцяло изписана с уникални фрески със сцени от живота на Св.Николай, наричат я „Сикстинската капела на Валенсия”. Вход: 5 евро, отворена в неделя до 19:00 ч. - безплатно и във вторник - от 10:30 ч. до 19:00 ч.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Валенсия |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Валенсия |  3 Март 2024 - Испания |  3 Март 2024 - Валенсия

Избрани оферти