Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бари

22 септември в Бари - 4 дни - Индивидуално пътуване без водач!

Номер на оферта

/

173021

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София – Бари – София;

летищни такси;

3 нощувки със закуски в хотел Boston 3*;

Ръчен багаж до 10 кг /с размери 42x32x25 см/;

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 7 000 EUR на застрахователна компания Евроинс за лица до 65 г.;

Цената не включва

Голям салонен багаж – 31 лв. на посока /според сезона/ с размери 56 x 45 x 25 см;

Чекиран багаж – до 23 кг - 49 лв. на посока; до 32 кг - 59 лв. на посока /според сезона/ с размери Ширина: 1,499 м,Височина: 1,194 м Дължина: 1,715 м.;

градска такса – плаща се на рецепцията;

шатъл автобус от летището до центъра на Бари;

влак от Бари до Алберобело;

влак /или автобус от Бари до Матера;

Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. - 10 лв.;

Застраховка "Отмяна на пътуване" на застрахователна компания Армеец(Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Екскурзия до Бари за септемврийските празници със самолет!

Пътуването е ИНДИВИДУАЛНО и не включва водач от България!

Маршрут: София - Бари - София

4 дни / 3 нощувки

ДАТА: 23.09.2017 г.

ЦЕНА на човек в двойна стая: 640 лв.

*****************************


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

Описание на хотелите:

Hotel Boston 3*се намира в идеалния център на град Бари и предлага климатизирани стаи с безплатен Wi-Fi интернет и богата закуска на шведска маса. Хотелът е на 5 минути пеша от историческия център на Бари и катедралата Свети Николай.

Всяка стая в Boston Hotel има телевизор и минибар, собствена компактна баня с вана или душ, плюс сешоар. В бара можете да поръчате класическа напитка или местен ликьор. Рецепцията работи денонощно, а в лобито има безплатен интернет.

Хотелът се намира на 350 метра от търговската зона на улица Via Sparano. Централната жп гара и красивата крайбрежна алея на Бари са на 10 минути пеша. Трансферните автобуси Tempesta и автобус номер 16, които се движат до летището в Бари, спират само на 50 метра от Boston Hotel.

==============================================================

ПРОГРАМА

Бари (Bari) е столица на провинцията Бари и на автономния регион Апулия. Населението на града е 320 676 жители (по данни от 2008г.), а площта му е 116,2 кв.км. Градът е бил под римски контрол от трети век преди новата ера. Той се развил като стратегически важна точка и като пристанище за търговия на изток. ристанището на Бари от векове е било риболовен център.
Днес Бари е модерен град, който привлича туристите със своите старинни сгради и романтична атмосфера. Бари се състои от четири части. На север се намира старият град, известен като Бари Веккиа (Bari Vecchiа). Там се намира базиликата на Свети Николай (St. Nicholas). В стария град се намира замъкът Свабиан (Swabian), както и катедралата Сан Сабино (San Sаbino). Замъкът Свабиан е построен в началото на дванадесети век, след това е разрушен и издигнат отново. Днес в замъка се провеждат важни изложби.
На юг се простира модерното сърце на града, където са разположени големите търговски обекти.
Най-важният музей в Бари е Пинакотека Провинчале (Pinacoteca Provincial). Той е основан през 1928 година и в него могат да бъдат видени много платна от Средновековието до днес.
В Бари има руска църква, построена в началото на двадесети век. Тя е построена заради многото руски поклонници, които идват да се поклонят на мощите на свети Николай. Базиликата на Свети Николай пази мощите на светеца, които са донесени от Ликия (Lycia). Тя е построена през 1087 година. Мощите на свети Николай лежат под олтара в криптата.

Първи ден:
Полет от София за Бари в 18:25 ч. Пристигане в Бари в 18:50 ч. Придвижване до хотела и настаняване. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Свободно време за разглеждане на града. Забележителности, които можете да посетите са базиликата Св.Никола (Basilica di San Nicola)- построена през 1087г. Там се съхраняват съхраняват останките на светеца в гробница под олтара. Катедралата на Бари - Cathedral of St. Sabinus – пример за римската архитектура в Апулия. Сградата на операта - е една от най – величествените в Италия след тези в Милано и Неапол. Интересни са руската църква (построена от поклонници отишли в Бари са посетят мощите в базиликата Св.Никола), стария град Бари , където кипи невероятен нощен живот поради многото заведения, а също и ботаническата университетска градина.

Следобед може да отидете до Алберобело, разположено на 60 км от Бари. Историческата част на града се състои от конусовидни варосани къщички трули (trulli). Заради тази особеност градът е един от обектите в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО за Италия. В буквален превод името означава „Красиво дърво. Трулите са уникални праисторически постройки от варовик, които са оцелели непокътнати до наши дни. Връщане в Бари. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време. Препоръчваме Ви да отидете до Матера - мъртвият град, известна в целия свят като естествен декор на много филми. Матера е уникално селище, началото си води от времето на Палеолита. Първите му жители са започнали да дълбаят скалите и в тях са направили своите домове. Селището от хаотично пръснати, но еднакви по вид пещери-къщи бързо се разраства и в негов център се превръщат площадът и катедралата. Сред най-популярните забележителности на Матера са скалните църкви, по стените на които още могат да се видят избледнели фрески във византийски стил. Една от най-добрите църкви в Матера обаче не е от скала - Храмът „Сан Пиетро Кавеосо“ е построен на хребет над дефилето. Над нея има още две църкви – „Мадона дел Идрис“ и „Сан Джовани“ в Монтероне, които са свързани с тунел и могат да се посетят с комбиниран билет.
Връщане в Бари. Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела до 12 ч. Свободно време. Придвижване до летището. Полет от Бари в 19:25 ч. Кацане в София в 21:40 ч.

=================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ЕКСКУРЗИЯ

За да направите резервация е необходимо да изпратите трите имена на пътуващите на латиница, ЕГН, вид, номер и валидност на документа за самоличност, с който ще пътувате, както и депозит в размер на 50% oт цената на екскурзията. Остатъка е необходимо да се доплати до 14 дни преди датата на отпътуване

Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!

Екскурзията е тип индивидуална без водач!

Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!

Заплатения депозит е невъзвръщаем!

Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Бари |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Бари |  Индивидуално пътуване - Италия |  Индивидуално пътуване - Бари

Избрани оферти