Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сингапур

АЗИЯ - 4 държави! Сингапур+Куала Лумпур+Анкор+Банкок!

Номер на оферта

/

227944

Дати & цени

Цената включва

- Самолетни билети София–Доха-Сингапур // Банкок-Доха-София с Qatar Airways;
- Самолетен билет Сингапур-Кучинг;
- Самолетен билет Кучинг-Куала Лумпур;
- Самолетен билет Куала Лумпур-Сием Рийп;
- Самолетен билет Сием Рийп-Банкок;
- Всички летищни такси;
- Tрансфери летище–хотел-летище в Сингапур;
- 2 нощувки със закуска в Сингапур;
- Полудневен тур на Сингапур;
- Tрансфери летище–хотел-летище в Куала Лумпур;
- 2 нощувки със закуски в Куала Лумпур;
- Полудневен тур на Куала Лумпур;
- Вечерен тур на Куала Лумпур с вечеря и шоу;
- Tрансфери летище–хотел-летище в Сием Рийп;
- 2 нощувки със закуски в Сием Рийп;
- 2 вечери в Сием Рийп;
- Посещение на пазара Artisans D’Angkor;
- Целодневна екскурзия до Ангкор с обяд;
- Tрансфери летище–хотел-летище в Банкок;
- 2 нощувки със закуски в Банкок;
- Полудневна екскурзия на храмовете на Банкок и Гранд Палас;
- Посещение на кабаре Калипсо;
- Застраховка медицински разноски с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

- Виза за Тайланд (полага се в България) € 30
- Виза за Камбоджа (полага се на летище в Сием Рийп) $ 30
- Лични разходи
- Услуги неупоменати в програмата

Програма на пътуването

Индивидуално пътуване по Ваши дати БЕЗ група и водач от България. За конкретна дата и цена, моля, изпратете запитване.

*****************************************************

ПРОГРАМА

Ден 1 Полет София – Доха – Сингапур

Полет от София -Доха (12.15-18.05 ч.). Връзка със следващ полет за Сингапур (20.15-09.15+1 ч).

Ден 2 Сингапур

Посрещане на летище при пристигане и трансфер до хотел M SOCIAL SINGAPORE **** – www.millenniumhotels.com. Настаняване (по възможност веднага) и свободно време. След обяд ще разгледаме града-държава. ИметоСингапурпроизхожда от санскрит, съставено е от думитесинга(„лъв“) ипура(„град“), и означава „Лъвов град“. При заселването през 7-8 век, тогавашното княжество получава иметоТемасек („Морски град“), но според легендата то скоро след това било сменено на „Лъвов град“. Причина за това била появата на морско чудовище наподобяващо лъв. „Мерлионът“ — знакът на града, води от там своето начало. Сингапур се състои от 63 острова, в това число и главния остров. Поради малката си територия печеленето на земя в Сингапур е от жизнена важност. Необходимата за това почва бива набавяна от собствените хълмове, от морското дъно или бива закупена от съседните държави. По този начин територията на страната нараства от 581,5 km? през 1960 г. на 697,2 km? през 2003 г. Градът се намира почти на екватора, затова температурните колебания на климата са минимални. Средната температура през януари е с 1°C по-ниска от средната температура за юни. Разглеждане на най-важните забележителности, а накрая Ви препоръчваме да отидете на прочутияClarke Quay, където може да вечеряте на река Сингапур в някое от романтичните заведения по кея. Приятна вечер …

Ден 3 Сингапур (закуска )

Свободен ден. Днес може самостоятелно да посетите едно приказно място – Gardens of the Bay. Над 500 000 растения от над 2 200 вида! Влезте в градините и се разходете, за да се любувате на чудесата на природата. Пресъздавайки хладния и сух средиземноморски климат, Flower Dome разполага с 9 различни градини от 6 континента.

Ако желаете, следобед може да посетите остров Сентоса – най-известната атракция в Сингапур. Целият остров е едно прекрасно място за забавления – там се намира Underwater World – има басейн с екзотични риби, включително акули, под който може да минете и да ги разгледа отблизо. Ако пък се престрашите, може да пипне дори акула. Има уникални рибни видове като леопардова акула и морски ангел. Има отделен парк за пеперуди и насекоми, шоу на розови делфини, музикален фонтан, градина с орхидеи, голф и куп други интересни неща. Едно спокойно кътче на острова е 200-метровата алея с пеещи фонтани със странно подскачащи струи, по проект на ученик на испанския архитект Гауди. В края на алеята е 30-метровата статуя на Мерлиона, вътре в която има асансьор, а между зъбите на отворената му уста и в короната на главата му има наблюдателни площадки; делфинариумът в открито море и много други интересни атракции. Има и „съвременни“ такива – най-голямото в Азия миниголф игрище и 3D кино, а точно в началото на моста към Сентоса е изграден огромния увеселителен и търговски център VivoCity.

Ден 4 СингапурКуала Лумпур (закуска & вечеря)

Закуска и свободна сутрин. Трансфер до летището и полет за Куала Лумпур– столицата на Малайзия. Посрещане и трансфер до хотел DORSETT **** – www.dorsetthotels.com. Настаняване и свободно време. Вечерта ще ви покажем нощен Куала Лумпур и ще завършим с малайзийска вечеря в ресторант с традиционни танци.

Ден 5 Куала Лумпур (закуска)

Днес ще се потопим в пищността на Куала Лумпур. Ще потънем в този кипящ от живот град, чиято динамика го нарежда сред най-бързо развиващите се столици в света. Куала Лумпур е средище на различни културни влияния и това е видно на всяка крачка. Вижте как в центъра се пресичат реките Кланг и Гомбаг, докато въздухът е наситен от аромат на подправки, носещ се от големия пазар. Разходката из него продължава с гледка на една от най-старите джамии в града – Масджид Джамек.

Архитектурното й богатство ще Ви порази, преди да се отправим към огромния китайски квартал, запазил духа на златно-червените фенери и уличната храна. Няма да пропуснем и кулите Петронас, 88-етажния небостъргач с височина 451,9 метра – символът на Куала Лумпур. Отличават се не толкова с височината си, колкото със сложната си конструкция. Общата им площ се равнява на 48 футболни игрища. Кулите са свързани помежду си със сложно изграден мост. Връщане в хотела.

Свободен следобед за самостоятелна разходка и разглеждане. Нощувка.

Ден 6 Куала Лумпур – Сием Рийп (закуска & вечеря )

Закуска и с свободна сутрин за шопинг и напускане на хотела, след което се отправяме към летището за полет до Сием Рийп (13.10-14.15 ч). Посрещане от наш представител и трансфер до хотел SOMADEVI ANGKOR **** – www.somadeviangkor.com. Добре дошли в Сием Рийп, градът, отправна точка за срещата с духовността на Камбоджа!След настаняването в хотел ще посетим пазара Artisans D’Angkor, който се развива от амбициозното вярване, че е възможно да се съживят древните Кхмер изкуства и занаяти, като същевременно се подобри живота на хиляди хора, живеещи в селските райони. Artisans D’Angkor е не само компания, посветена на запазването на традиционните кхмерски умения в копринарството, камък и дърворезба, лакиране и боядисване, но също така е организация, която се стреми да насърчава развитието на личността и да осигури бъдеще чрез образоване и добруване. След това ще се отпуснем в приятна обстановка в местен ресторант за вечеря. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 7 Анкор (закуска & обяд & вечеря )

Днес се отправяме на един много специален тур до уникалния Анкор Ват. Построен по времето на крал Суриаварнам II през ранния 12ти век, Анкор Ват е конструиран по модел на планината храм символизирайки Mount Meru, домът на боговете. Вътре в храма стените са покрити с каменна резба и барелефи изобразяващи индуистката митология и войните на Суриаварнам II. Анкор Ват е известен с над 2000-те Апсара-танцьорки, които красят храма. Смята се, че конструирането му е отнело около 30 години на интензивен труд. Днес той е изобразен на знамето на Камбоджа като символ на душата на кхмерите. Храмът е виждал хиляди изгреви и залези. Останете до края на деня, за да видите как последните лъчи падат върху статуите и стените на му, слизат още по-надолу в пътеките, в земята, за да останат накрая само светли точки, обагрени в червеното на залеза. Със сигурност ще запомните този ден. Вечерта ще ви отведем на специална вечеря в местен ресторант с Апсара шоу.

Ден 8 Сием Рийп – Банкок (закуска )

Закуска, освобождаване на стаите и трансфер до летището за полет до Банкок (15.25-16.20 ч). Трансфер до хотел PRESIDENT PARK **** – www.presidentpark.com. Свободно време за първи впечатления и самостоятелно разглеждане на Банкок. Вечерта ще посетим най-известното кабаре на Банкок – Calipso. Насладете се на вечер с живи песни и танцови представления в любимия Калипсос китайски любовни балади, корейски поп и японски „гейша танци“, мощни гласови изпълнения и пищни блестящи костюми. Трансфери от и до хотела с други туристи. Нощувка.

Ден 9 Храмовете наБанкок и Гранд палас (закуска )

Сутринта днес е посветена на храмовете на Банкок. Духовната трансформация изисква време, но понякога е нужна една единствена гледка, за да усетим мир в душата си. Когато очите Ви срещнат за пръв път храмовете в Банкок, ще останете без дъх. Особено, ако чуете и сутрешните песнопения на монасите. Стъпка по стъпка ще обиколите прочутата 45-метрова статуя на Буда, ще Ви заслепят отразените в очите Ви златни цветове и със сигурност дълго време ще съзерцавате очите на Буда. Нирвана, постигната с бавен ход в храма Ват По, известен не само с тази статуя, но и с това, че е бил първото училище по традиционна медицина и тайландски масаж в страната. След това се отправяте към кралският дворец в Банкок, приютил най-почитаната статуя в Тайланд – Изумруденият Буда. Извисен и завършен, той е задължителна духовна точка за местните хора и атракция, която смайва и най-опитното око. Няма да останете безразлични пред тази цветна картина, нашепваща за отминали епохи и вярвания, населяващи градът на ангелите, ширнал се под безкрайно синьо небе. Почувствайте силното благоговение пред великолепието и величието на сградата, тронните й зали и статуята на Буда. Връщане в хотела и свободно време до края на деня. Нощувка.

Ден 10 Банкок – Доха (закуска)

Закуска. Един цял свободен ден за самостоятелно разглеждане и последни покупки. Късен трансфер до летището за полет до Доха.

Ден 11 Доха- София

Излитате за Доха с Катарски авиолинии (01.35-05.25 ч.) и връзка с полет за София (06.55-11.15 ч.).

***************************************************************************
ЦЕНИ НА ЧОВЕК

Двойна стая...................................................€ 1675

Единична стая...................................................€ 1945

***************************************************************************

Важно: Всички цени са за индивидуално пътуване и се потвърждават в момента на резервация.

За конкретна дата и цена, моля изпратете запитване!

Възможни са промени в програмата по Ваше желание.

***************************************************************************

Необходими документи за пътуване:

- Международен паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане
- 2 актуални снимки
- Попълнен Формиляр за виза

***************************************************************************

Забележки:

- Мин. брой хора за реализиране на програмата - 2
- Цени за деца и други типове стаи - на запитване
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата свързани с промяна на полетно разписание и други независещи от него причини.

***************************************************************************

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Допълнителна информация

При 6 и повече човека - 50 евро отстъпка на човек!

Тагове

Оферти - Сингапур |  Оферти - Сингапур |  Екскурзии - Сингапур |  Екскурзии - Сингапур |  Екзотична почивка 2024 - Сингапур |  Екзотична почивка 2024 - Сингапур

Избрани оферти