Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кападокия

Априлска ваканция в Кападокия – икономичен вариант

Номер на оферта

/

231970

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет от Кападокия за връщане на 17.04 с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter / отиване с автобус на 13.04;
Летищни такси;
Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
3 нощувки на база закуска и вечеря в хотел 3* в Кападокия;
Транспорт с комфортен лицензиран автобус;
Целодневна екскурзия в Кападокия без включени входни такси;
Посещение на подземния град Каймаклъ без включена входна такса;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
Представител на туроператора;
Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“

Цената не включва

Лични разходи;
Доплащане за премиум пакет за настаняване: Kral Hotel 4* или подобен в Кападокия – 78 лева за възрастен/36 лева за дете 02-11.99 г.
Доплащане за обяди в Кападокия – 80 лева за възрастен/40 лева за дете 2 – 11.99 г.;
Турска Вечер Кападокия – 75 лева за възрастен/43 лева за дете 2 – 11.99 г.;
Полет с балон над Кападокия – 600 лева на човек;
Входни такси на музеите в Кападокия – Подземния град Каймаклъ (42 TL), скалните църкви в Гьореме (54 TL) и Учхисар (8 TL), кервансарай “Султанхан” (10 TL); Черната църква в Гьореме – 18 (TL);
Бакшиши за екскурзовода и шофьора около 80 (TL);
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Програма на пътуването

Априлска ваканция в Кападокия – икономичен вариант

3 нощувки със самолет и автобус с нощен преход

+

с включена целодневна екскурзия на Кападокия

и посещение на подземния град Каймаклъ

СУПЕР ОФЕРТА

С включена безплатна застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ

=====================================

5 дни / 3 нощувки

ДАТА: 13 - 17.04.2020 г.

===============================================

ПАКЕТНИ ЦЕНИ на човек, в стандартна стая, на база закуска и вечеря, с включени летищни такси, по специална оферта ранни записвания до 31.03.2020 г.:

Човек в двойна стая: 390 лв.
Единична стая: 500 лв.
3-ти възрастен: 320 лв.
1-во дете 2 – 11,99 настанено с 2-ма възрастни: 300 лв.


=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

= Тръгване с автобус - връщане със самолет:

Ден 1

Сборен час на паркинга на Национален Стадион „Васил Левски“ София. Отпътуване в 22:00 с комфортен лицензиран автобус с нощен преход.

Ден 2

Пристигане в Кападокия следобед. Свободно време. Нощувка.

Ден 3

Рано сутринта (около 04:30) по желание: полет с балон и посрещане на изгрева. Връщане в хотела за закуска. Днешният ден е посветен изцяло на забележителностите на Кападокия. Туристическа обиколка на Кападокия: Започваме с долината Зелве, известна по Долината на Приказните комини или Долината на Монасите. Името идва от множеството килии, издълбани във варовиковите скали. Освен килии, ще видим много останки от църкви, манастири и дори гълъбарници, които са изваяни в камъка. Продължаваме към Гьореме – Музея на открито, който е религиозен комплекс, състоящ се от най-малко 10 църкви.. Ще посетим техните останки, строени преди над 1 хилядолетие. В комплекса ще се запознаем с Кападокия в своя разцвет на изкуството. Най-паметните са църквата Св. Варвара, църквата Св. Бразил, църква с Ябълката и Змийската Църква. След това продължаваме към Аванос за обяд и свободно време. Продължаваме с посещение на традиционна грънчарска работилница, където ще видим и научим как се правят тези изящни глинени съдове. Отпътуване за хотела. Вечерта ( по желание, срещу допълнително заплащане ) Турска вечер, с включена шоу програма и напитка. Вечеря. Нощувка.

Ден 4

Закуска. След като опознахме красотите на Кападокия над земята, този ден ще изследваме подземния град, по-конкретно Каймаклъ. Разпростира се на около 100 тунела и се състои от 5 нива, като ние ще разгледаме 4 от тях. Места за живеене, църкви, кухни, складови помещения – всичко това под земята. Продължаваме към Долината на Гълъбите – панорамна обиколка и време за снимки. Самото име на долината идва от хилядите гълъби ,които живеят по дупките в скалите. След като сме направили уникалните снимки отпътуваме за Юргюп (12 км.) , където ще имаме време за обяд и почивка. Посещаваме „Вълшебните комини “ на Кападокия – Много интересни скални образувания, формирани от действащи вулкани преди 15 милиона години. След още една красива панорамна обиколка ще посетим и традиционна занаятчийница за килими. Отпътуване за хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Tрансфер за полет КападокияСофия с Bulgarian Air Charter.

=========================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Минимален брой за осъществяване на автобусните екскурзии 20 човека.

Препоръчваме предварителното заявяване на допълнителни екскурзии.


Сутрешен полет с балон

Цена: 600 лева на човек

Ранно ставане преди изгрев и трансфер до площадките за отлитане. Това несъмнено е едно най-незабравимите изживявания, които Кападокия може да предложи. Стотици балони се реят в небето по изгрев слънце, невероятни пейзажи се разкриват, а снимките, направени от балона са уникални. Полетът трае около 40-50 минути и може да достигне до 3000 метра надморска височина.

Цената включва: трансфер, билет за балона.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия на Кападокия

Включена в цената

Започваме с долината Зелве, известна по Долината на Приказните комини или Долината на Монасите. Името идва от множеството килии, издълбани във варовиковите скали. Освен килии, ще видим много останки от църкви, манастири и дори гълъбарници, които са изваяни в камъка. Продължаваме към Гьореме – Музея на открито, който е религиозен комплекс, състоящ се от най-малко 10 църкви. Ще посетим техните останки, строени преди над 1 хилядолетие. В комплекса ще се запознаем с Кападокия в своя разцвет на изкуството. Най-паметните са църквата Св. Варвара, църквата Св. Бразил, църква с Ябълката и Змийската Църква. След това продължаваме към Аванос за обяд и свободно време. Продължаваме с посещение на традиционна грънчарска работилница, където ще видим и научим как се правят тези изящни глинени съдове.

Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване

Цената не включва: разходи от личен характер, Входни такси на музеите в Кападокия – скалните църкви в Гьореме (54 TL) и Учхисар (8 TL), кервансарай “Султанхан” (10 TL); Черната църква в Гьореме – 18 турски лири;

Посещение на подземния град Каймаклъ

Включена в цената (цената не включва входна такса)

През този ден ще изследваме подземния град, по-конкретно Каймаклъ. Разпростира се на около 100 тунела и се състои от 5 нива, като ние ще разгледаме 4 от тях. Места за живеене, църкви, кухни, складови помещения – всичко това под земята. Продължаваме към Долината на Гълъбите – панорамна обиколка и време за снимки. Самото име на долината идва от хилядите гълъби ,които живеят по дупките в скалите. След като сме направили уникалните снимки отпътуваме за Юргюп (12 км.) , където ще имаме време за обяд и почивка. Посещаваме „Вълшебните комини “ на Кападокия – Много интересни скални образувания, формирани от действащи вулкани преди 15 милиона години. След още една красива панорамна обиколка ще посетим и традиционна занаятчийница за килими.

Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване

Цената не включва: разходи от личен характер, входна такса – Подземния град Каймаклъ (42 TL).


====================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Полетно разписание: Bulgarian Air Charter на 17.04

КападокияСофия – 11:50-13:50 местни времена

Трансфер София-Кападокия: 1350 km

Отпътуване с автобус на 13.04. Продължителност на трансфера около 15-17 часа със спиране за почивка на всеки 3-4 часа.

Резервации:

Авансово плащане: 350 лв./човек при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на заминаване.

ВАЖНО:

Туроператорът си запазва правото да прави промени на програмата или авиокомпанията, както и часовете на полетите
Минимален брой за провеждане на програмата 40 човека на дата.
Групата се потвърждава до 20 дни преди отпътуване.
Всички екскурзии се осъществяват с екскурзовод на български език или с превод на български език;
Моля, да имате предвид, че за пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кападокия |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кападокия |  Пролет 2024 - Турция |  Пролет 2024 - Кападокия

Избрани оферти