Начало / Екскурзии / Екскурзии - Буенос Айрес

Аржентина – От танго през ледници до края на света!

Номер на оферта

/

227955

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София-Мадрид-Буенос Айрес и обратно;
- Самолетен билет Буенос Айрес-Калафате-Ушуая-Буенос Айрес;
- Летищни такси;
- Трансфери летище-хотел-летище в Буенос Айрес, Калафате и Ушуая;
- 3 нощувки със закуски в Буенос Айрес в хотел Regente Palace ****
- 2 нощувки със закуски в Калафате в хотел Posada Los Alamos ****;
- 2 нощувки със закуски в Ушуая в хотел Cilente Del Faro Suites ****;
- Полудневна обиколка на Буенос Айрес на английски език;
- Полудневна екскурзия до фабрика за кожени изделия;
- Вход за казино Puerto Madero с вкл. питие;
- Ваучери за намаления за най-известните търговски центрове в Буенос Айрес;
- Целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено без обяд;
- Полудневна екскурзия на Ушуая с посещение на музея на Края на Света;
- Полудневна екскурзия до нац. парк Тиера дел Фуего;
- Застраховка медицински разноски за 10 000 евро;

Цената не включва

- Напитки по време на хранене;
- Допълните екскурзии и атракции;
- Услуги неупоменати в програмата;
- Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Индивидуално пътуване по Ваши дати БЕЗ група и водач от България. За конкретна дата и цена, моля, изпратете запитване.

*****************************************************

Трудно се описва страна простираща се на повече от 5000 км с коренно население от 35 племена и емигранти от всички континенти. Аржентина ухае на лед, пулсира в ритъма на футбола и има вкус на танго. Тук величествени върхове срещат тучни джунгли изпъстрени с музика, докато ледници някъде в безкрая привличат с грохот безпощадно в страхопочитание. Всичко е някак грандиозно и необятно – изрисувани в магически цветове планини, осеяни с кактуси пустини, ледени полета и сухи патагонски степи, прохладни гори покрити с мъх, живописни езера, пингвини, китове, фламинго, капибари и … дали има край? Родина на личности като Че Гевара, Евита Перон и Марадона, тази емблематична южноамериканска държава пише страстна история в танца поръсен с уникална литература, музика и изкуства и ето … вече се влюбвате. А дори не сме споменали виното …

**********************************************************************************************************

Програма

Ден 1 На път за Аржентина

Полетът Ви излита от летище София за Мадрид, където сменяте със следващ за Буенос Айрес. Късно вечерта кацате в столицата на Аржентина! Bienvenida! На летището Ви посреща местен шофьор, който ще Ви закара до хотела. Пристигането в Буенос Айрес е като скачане на борда на движещ се влак. Извън прозореца на колата замъглената мозайка на модерен метрополис минава край вас, а след това се появява градския уличен живот – кафенетата, лилавите цветове на джакарандите (през пролетта!). Да, и тези възхитителни porte?os (жители на Буенос Айрес) в стилни дрехи, минаващи целеустремено покрай красивите каменни фасади на сгради от началото на 20-ти век. Възхитително. Поемете дълбоко глътка от прекрасния въздух и се потопете в нощния живот на Буенос Айрес. Настаняване и спокойна първа нощ в Аржентина.

Ден 2 Буенос Айрес – Един прекрасен ден

Наричан Париж на Южна Америка, Буенос Айрес е точно това, но и много повече. Това е градът на широките булеварди и френските заведения, на безкрайно завладяващите иновации и модерни стилове. От отворените модерни музеи като MALBA до вълнуващото възрожденско танго Буенос Айрес днес жужи със заразителна, креативна енергия и стремителна самоувереност. По време на обиколката на града ще разгледаме най-известните забележителности - Plaza de Mayo, Casa Rosada, на чийто балкон е стояла Евита пред многохилядните си привърженици, а Диего Марадона вдига гордо световната купа. Продължаваме към Avenida 9 de Julio, шумния булевард през сърцето на Буенос Айрес с Обелиска в центъра – паметник на независимостта на Аржентина от Испания, както и разкошния Teatro Col?n – една от най-добрите опери в света. Пристигаме с изискания квартал Recoleta с едноименното гробище – големия некропол на Буенос Айрес, където почиват президенти, военни генерали и най-известната личност положена в грандиозен мавзолей – Евита. След това се отправяме към San Telmo, най-романтичната част на Буенос Айрес с тесни каменни улички обрамчени с колониялни сгради и испански църкви. Plaza Dorrego е великолепно малко площадче в сърцето на Сан Телмо, където в неделя изниква антикварния пазар. Отправяме се към пристанищния квартал La Boca, италианската част дала живот на тангото и Boca Juniors, най-великия футболен отбор на Аржентина. Минаваме по El Caminito, известната артистична улица с шарените фасади на сгради отпреди един век. Връщаме се обратно в хотела към обяд или, ако желаете, можете да останете за обяд в този колоритен квартал и за да се разходите по множеството магазини.

Свободен следобед.

Вечерта може да посетите танго шоу с типична аржентинска вечеря (по желаение).

Ден 3 Буенос Айрес – изкуство и пазар

Днешния ден е свободен и може да го посветите на самостоятелно разглеждане и пазаруване. Ако желаете, сутринта може посетим фабрика за кожени изделия (безплатно), а след това да пазарувате с отстъпка в някои от най-добрите търговски центрове на столицата. При желание можем да предложим еднодневни екскурзии до ранчо или делтата на река Парана. Можем да организираме посещение на представление в операта (с предварителна резервация) или на танго шоу в различен стил (от модерно до автентично класическо танго). Нощувка в Буенос Айрес.

Ден 4 Буенос Айрес – Калафате

След закуска освобождаваме хотела и се насочваме към летището за полет от Буенос Айрес до Калафате. Кръстен на боровинка, която ако опитате, гарантирано ще ви върне в Патагония, Ел Калафате привлича и с една друга неустоима забележителност – глетчера Перито Морено, разположен на 80 км в националния парк Los Glaciares. Глетчерът е величествена и задължителна атракция тук. Популярността на местността е превърнала Ел Калафате в бързо разрастващ се град, но все пак чарът на отминали времена все още е жив и си заслужава да се разходите по главната улица Av del Libertador General San Mart?n (накратко Libertador), осеяна с привлекателни малки сувенирни и шоколадени магазинчета, ресторанти и туристически офиси. Нощувка в Ел Калафате.

Ден 5 Перито Морено

Днес ще изживеем красотата на потоци, стичащи се от глетчери, малки лагуни и огромни ледени пукнатини и форми. Наред с най-динамичните и поддаващи ледени полета на Земята, глетчерът Перито Морено е централната поразяваща забележителност в южната част на Parque Nacional Los Glaciares с размери 30 км на дължина, 5 км на ширина и 60 м височина. Но това, което го прави толкова изключителен в света на ледовете, е неговото непрестанно придвижване – до 2 м на ден, причиняващо откъсването на огромни айсберги с големината на сгради. Следвайте пътеката отвеждаща до глетчера, която ще ви даде възможност да видите от различни ъгли този феномен съпроводени от ехото на свличащите се ледени блокове. По желание (с предварителна резервация) може да навлезете с лодка навътре в езерото и да се доближите на метри от леда. Нощувка в Ел Калафате.

Ден 6 Калафате – Ушуая – На път за края на света

Последен ден в Калафате и излитаме още по на юг към Ушуая – оживено пристанище със стръмни улици и разбъркани сгради, сгушено под заснежените върхове на Андите, отправна точка за приключения. Най-южния град на Земята или краят на света. Независимо какво предпочетете, тук ще се изправите пред невъобразими гледки и усещания. След обяд ще направим обиколка на града и ще посетим музея на края на света. Турът започва с пътуване в миналото по улиците на историческия квартал La Mission, избран за начало на града от първите колониални заселници. Продължаваме през кварталите Brown и Solier, построени от първите имигранти в началото на 20-ти век. По това време градът бил строен около някогашен затвор, предназначен за най-големите престъпници на Аржентина. Ще минем край стари домове с голяма важност за местната култура и ще видим няколко важни къщи на известни аржентински политици, както и важни административни сгради. Ще научим и за голямото разрастване на града през 80-те години на миналия век, когато идват много нови заселници и превръщат Ушуая в това, което виждаме днес. Връщане в хотела и свободна вечер. Нощувка.

Ден 7 Tierra Del Fuego или Земя на Огъня

Днес отпътуваме на приказно приключение до възможно най-южната населена точка в Америка – национален парк Tierra del Fuego. Този брулен от вятъра архипелаг е точно толкова прелъстителен колкото и мрачен. Той е едновременно красив, древен и странен. Приказката все още е жива в легендарните корабокрушения, коренните жители и неуспелите мисии. Тук природата е създадена смело и дръзко от изжулените равнини, ръждясалите торфени мочурища и обраслите с мъх гори до заснежените планини над протока Бигъл. Пристанищата вибрират в ритъма на търговията и петролната рафинерия докато търсачите на приключения се впускат в пътешествия за катерене и антарктически круизи. Връщане в хотела и свободно време за самостоятелно раглеждане или допълнителни екскурзии. Нощувка.

Ден 8 Ушуая – Буенос АйресМадрид

След закуска трансфер до летището в Ушуая и полет за столицата. Връзка с късен полет за Мадрид.

Ден 9 МадридСофия

Пристигате към обяд в Мадрид и излитате с полет за София, където кацате вечерта.

**********************************************************************************************************

ЦЕНИ НА ЧОВЕК

Двойна стая...................................€ 1950
Единична стая.................................€ 2750

**********************************************************************************************************

Всички цени подлежат на препотвърждение. Възможни са промени в последователността на градовете в зависимост от връзките на полетите. По желание може да се добавят нощувки.

**********************************************************************************************************

Важно: Всички цени са за индивидуално пътуване от България с туристи от други националности в Аржентина и се потвърждават в момента на резервация.

За конкретна дата и цена, моля изпратете запитване!

Възможни са промени в програмата по Ваше желание при резервация за удължаване на престоя.

**********************************************************************************************************

Необходими документи за пътуване:

- Международен паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане


**********************************************************************************************************

Забележки:
- Мин. брой хора за реализиране на програмата - 2
- Цени за деца и други типове стаи - на запитване
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

**********************************************************************************************************

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Допълнителна информация

При 6 и повече човека - 50 евро отстъпка на човек!

Тагове

Оферти - Аржентина |  Оферти - Буенос Айрес |  Екскурзии - Аржентина |  Екскурзии - Буенос Айрес |  Екзотична почивка 2024 - Аржентина |  Екзотична почивка 2024 - Буенос Айрес

Избрани оферти