Начало / Екскурзии / Екскурзии - Будапеща

Австро-Унгарска Класика

Номер на оферта

/

231916

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет Варна – Будапеща - Виена - Варна с вкл.ръчен багаж до 10кг (40x30x20см);

- 4 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 3* - в центъра на Будапеща;

- 2 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 3* в центъра на Виена;

- Трансфер с комфортен автобус Будапеща – Виена /около 3 часа/;

- трансфери летище – хотел – летище;

- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

Цената не включва

- Екскурзии по желание според програмата ;

- Багаж за регистрация – 1/20кг /препотвърждава се в момент на резервация/;

- Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.;

- Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.

Програма на пътуването

Будапеща е отлична както за разходка, така и за вълнуващи преживявания. Река Дунав минава точно през сърцето на унгарската столица. Няма значение дали се движите из криволичещите улички от страната на Буда или сте по булевардите от XIX в. от страната на Пеща. На всеки заинтересуван от история ще му е трудно да стои далеч от Буда, където дворецът ви потапя в средновековната атмосфера на Будапеща. Другата красива столица-Виена е успяла да обедини историческото си наследство с духа на новата ера. В допълнение към Дворците Хофбург, Белведере и Шонбрун, музеите, художествените галерии, концертите и валсовете, градът има една много различна страна, която е младежка и модерна.



Промо цена от 599 евро/1 172 лева

за ранни записвания до 15.03.2020г.

/валидна за ограничен брой места, до изчерпване/

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна



Хотел в Будапеща – централен Kings 3* http://www.kingshotel.hu/english/kings-hotel-rooms.aspx

и

Хотел във Виена – Art Enzian 3* https://ana-hotels.com/enzian-wien/zimmer/



На човек в двойна стая:599 eвро/ 1 172 лева

На човек в тройна стая: 589 eвро/ 1 152 лева





Цената включва:


- Самолетен билет ВарнаБудапеща - Виена - Варна с вкл.ръчен багаж до 10кг (40x30x20см);

- 4 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 3* - в центъра на Будапеща;

- 2 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 3* в центъра на Виена;

- Трансфер с комфортен автобус БудапещаВиена /около 3 часа/;

- трансфери летище – хотел – летище;

- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;


Цената НЕ включва:


- Екскурзии по желание според програмата ;

- Багаж за регистрация – 1/20кг /препотвърждава се в момент на резервация/;

- Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.;

- Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.


Полетно разписание:Варна-Будапеща и Виена - Варна


LO2632 02 август Варна Будапеща 15:45 16:20
W64522 08 август Виена Варна 15:20 18:10




Примерна програма:


Първи ден /02.08.2020/

Полет от Варна в 15:45ч, пристигане в Будапеща, в 16:20ч.Трансфер до хотела и настаняване. Възможност за вечеря/доплащане/ в един от най-известните ресторанти със средновековна атмосфера. http://www.sirlancelot.hu /предварителните резервации са задължителни. /Нощувка.



Втори ден /03.08.2020/

Закуска. Възможност за обиколка на Будапеща с екскурзовод на български език /доплащане от 30 евро, при мин. 6 рах, цената вкл. услугите на екскурзовода, по време на обиколката се ползва обществен транспорт, който се заплаща допълнително/. Продължителност около 3-4 часа / туристите ползуват карта за градски транспорт, а на места се движат пешеходно/:- Пеща, част от световното историческо и културно наследство на ЮНЕСКО: Площада на Героите / - един от най-забележителните площади в Будапеща. Разположен е в края на бул. Андраши, близо до Градския парк. От двете страни на площада има две големи сгради – Музея на изящните изкуства отляво и Изложбената зала отдясно/, Крепостта Вайдахуняд, Градският парк със световноизвестната минерална баня Сечени. - Буда, част от световното историческо и културно наследство на ЮНЕСКО: Будайската средновековна крепост, Църквата Матяш (външно разглеждане), Рибарските кули, фантастична панорама към Дунава, Парламента, всички мостове и т.н. Пеща, Базиликата Свети Ищван, най-голямата църква в Будапеща. Нощувка в Будапеща.



Трети ден /04.08.2020/

Закуска. Свободно време за Будапеща. Може да се разходите по красивите булеварди "Ракоци" и улица "Ваци, да се насладите на специалитетите на унгарската кухня в някой от многобройните ресторанти. Възможност за вечерен круиз с вечеря по р.Дунав с вечеря и музика на живо /срещу доплащане/. Реката минава през центъра на града и дава възможност да разгледате най-красивите забележителности на Будапеща от друг ъгъл. Нощувка в Будапеща



Четвърти ден /05.08.2020/

Закуска. Свободно време или 10.00-13.00– възможност за полудневна екскурзия до втория най-голям бароков дворец в Европа. Само на 40 мин от Будапеща се намира Дворецът Гьодьольо, който е бил лятна резиденция австрийския император Франц Йозеф и Сиси. Цена от 40 евро на човек /на английски език/ Следобед по желание разходка до остров Маргарет /самостоятелно/. Площта му е почти 1кв. км. Намира се по средата на река Дунав, в централната част на града Будапеща. Островът е покрит почти изцяло с паркове и е популярна дестинация за разходки и спорт на местните. До острова може да се стигне и пеша по един от двата моста, които го свързват със сушата. Днешният му облик е образуван от сливането на три отделни острова. Нощувка в Будапеща.



Пети ден /06.08.2020/

Закуска. Около 09.30 – 10.00ч отпътуване за Виена. Пристигане след 13ч, настаняване в хотела. Свободно време за разходка из аристократичния град. Срещу допълнително заплащане /от 30,евро при мин. 6 души/ - опознавателен пешеходен тур с лицензиран екскурзовод на бълг.език. Продължителност около 3 часа: Стартиране от Операта, двореца Хофбург - бившата зимна резиденция на Хабсбургите; следва Парламента със статуята и фонтана на Атина, Кметството, Катедралата „Свети Стефан“, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел. Последна спирка е Дворецът Белведере - бароков комплекс, който се състои от две части Горен и Долен Белведере. Нощувка във Виена.



Шести ден /07.08.2020/

Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града или организирано посещение на Лятната резиденция на Сиси – Двореца Шьонбрун. Срещу допълн.заплащане от 40,-евро, при мин.6 души. С лицензиран екскурзовод на бълг.език. Нощувка във Виена.



Седми ден /08.08.2020/

Закуска. Последна възможност за шопинг или разходка Виена. Освобождаване на стаите до 12.00ч. Трансфер Летище Виена в 12.15ч. Излитане в 15.20ч. Кацане във Варна в 18.10ч.



Допълнителни възможности из Будапеща:

Корабче по Дунав - Открийте най-емблематичните паметници на града от погледа на корабчетата. Изкачете се на борда на удобна лодка и небрежно плавайте по река Дунав, втората най-дълга река в Европа.
По пътя ще минете внушителния Парламент, най-емблематичната сграда в Будапеща и ще се насладите на привилегирована гледка към остров Маргарет, който разделя града на две части: Буда и Пеща. Може също така да се възхитите на живописния замък Район. Следвайки течението на реката ще стигнете и до Цитаделата и ще пресечете някои от най-забележителните мостове на Будапеща, преди да стигнете до Националния театър и Двореца на изкуствата.

*Редът на провеждане на екскурзиите може да претърпи промени.



*Хотелите са централно разположени на пешеходно разстояние от центровете на красивите имперски градове; подбрани са оптимално съотношение на качество -местоположение, удобства. Изпитани от нашите туристи.



Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта). Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер не по-малко 50% от цената.



Необходими документи: валидни лична карта или задграничен паспорт; За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него



Условия за записване:

Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

Програмата се реализира при мин 10 пълноплащащи туристи.

Тагове

Оферти - Унгария |  Оферти - Будапеща |  Екскурзии - Унгария |  Екскурзии - Будапеща |  Оферти от Варна - Унгария |  Оферти от Варна - Будапеща

Избрани оферти