Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Оферта номер: 227959

БАНКОК & СЕВЕРЕН ТАЙЛАНД – Духовност и красота!

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Банкок и Екскурзии в Тайланд.

Дати и цена
01 юни 2020 - 20 декември 2021 г. - Цена от 455 €
Цената включва
- Самолетни билети София–Доха-Пукет-Доха-София;
- Всички летищни такси;
- Трансфери летище – хотел / гара – летище в Банкок;
- 2 нощувки със закуски в Банкок;
- 5 нощувки на пълен пансион по време на обиколката на северен Тайланд;
- Всички описани в програмата екскурзии с туристи от други националности;
- Професионално екскурзоводско обслужване на английски език;
- Застраховка медицински разноски с покритие 10 000 евро.
Цената не включва
- Тайландска Виза (издава се в България) € 30
- Самолетен билет Чианг Май-Банкок (по желание) от €35
- Допълнителни екскурзии
- Лични разходи
- Услуги неупоменати в програмата
Индивидуално пътуване по Ваши дати БЕЗ група и водач от България. За конкретна дата и цена, моля, изпратете запитване.

*****************************************************

ПРОГРАМА
9 дни/ 7 нощувки


Ден 1 Полет София – Доха – Банкок

Полетот София за Доха и от там връзка със следващ полет за Банкок.

Ден 2 Банкок

Посрещане на летище от наш представител и трансфер до хотел ***/* в центъра. Насатняване и свободен ден за аклиматизиране и самостоятелно разглеждане. Нощувка.

Ден 3 Банкок – Храмовете и Гранд Палас (Закуска)

Сутринта днес е посветена на храмовете на Банкок. Духовната трансформация изисква време, но понякога е нужна една единствена гледка, за да усетим мир в душата си. Когато очите Ви срещнат за пръв път храмовете в Банкок, ще останете без дъх. Особено, ако чуете и сутрешните песнопения на монасите. Стъпка по стъпка ще обиколите прочутата 45-метрова статуя на Буда, ще Ви заслепят отразените в очите Ви златни цветове и със сигурност дълго време ще съзерцавате очите на Буда. Нирвана, постигната с бавен ход в храма Ват По, известен не само с тази статуя, но и с това, че е бил първото училище по традиционна медицина и тайландски масаж в страната. След това се отправяте към кралският дворец в Банкок, приютил най-почитаната статуя в Тайланд – Изумруденият Буда. Извисен и завършен, той е задължителна духовна точка за местните хора и атракция, която смайва и най-опитното око. Няма да останете безразлични пред тази цветна картина, нашепваща за отминали епохи и вярвания, населяващи градът на ангелите, ширнал се под безкрайно синьо небе. Почувствайте силното благоговение пред великолепието и величието на сградата, тронните й зали и статуята на Буда. Връщане в хотела и свободно време до края на деня. Нощувка.

Ден 4 Банкок – Аютая – Лопбури – Питсанулоке (Закуска / Обяд / Вечеря)

След закуска продължаваме към Банг Па Ин, където ще посетим летния дворец на крал Рама V. След това с местна моторна лодка отплаваме към Аютая – старата столица на Сиам, за да разгледаме храма Pranangcherng и трите древни пагоди на Wat Phra Sri Sanpetch. Обядът ще бъде в местен ресторант на брега на реката. Продължаваме към Питсанулоке, като по път ще разгледаме древния кхмерски храм Phra Prang Sam Yot. В Питсанулоке ще видим фолклорния музей с уникалната му колекция от предмети, представящи провинциалния живот на Тайланд от изминали времена. Накрая ще посетим фабрика за изработка на будистки статуи и ще можем да наблюдаваме как се изработват. Настаняване в хотел Topland *** (http://www.toplandhotel.com/) или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 5 Питсанулоке– Сукотай – Шри Сатчаналай – Лампанг (Закуска / Обяд / Вечеря)

Днес след закуска продължаваме към храма Pra Sri Rattana Maha Dhat с неговата високо почитана статуя на Буда, Phra Buddha Jinaraj. Продължаваме към Сукотай за да посетим храма Sri Chum или храмът на дървото Боди, разположен в северната част на стария град. Това е може би най-загадъчния от всички храмове в Сукотай. След това отпътуваме към историяеския парк на Sri Satchanalai северно от кралството на Сукотай и храма Phra Sri Ratana Maha Dhat издигаща се до кхмерския замък Chalieng. Обяд в местен ресторант, след което се отправяме към Лампанг. На пристигане ще продължим с каруца теглена от коне, за да разгледаме стария град. Ще спрем да разгледме някои от най-красивите колониални къщи на улица Талад Гао преди да се настаним в хотел Wienglakor *** (http://lampangwienglakor.com)или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 6 Лампанг – Паяо – Чианг Рай (Закуска / Обяд / Вечеря)

Рано сутринта (ок. 06.30 ч.) ще имаме прекрасна възможност да посетим съседния храм и да се помолим с монасите. Тайландските будисти вярват, че молейки се и отдавайки почитта си към Буда те получават щастие, спокойствие в живота и шанс да имат развитие в следващия си живот, както и да хармонизират деня на всички наоколо.

След това дълбоко духовно изживяване се връщаме отново в хотела за закуска. Напускаме хотела и се отправяме към Чианг Рай, като по път ще посетим плантация за ананаси и за кратко ще спрем също на езерото Phayao, за да пием кафе и се насладим на прекрасната гледка. Обяд по път в местен ресторант и продължаваме към Чианг Саен – бивша столица на Първото Кралство на Тайланд разположено на самата река Меконг на границата между Лаос и Тайланд. С лодка ще отплаваме нагоре по течението към златния триъгълник, където се срещат границите на Мианмар, Лаос и Тайланд. Следва посещение на Мае Сай – най-северния град на Тайланд на границата с Мианмар. Ще се разходим из местен пазар, след което изпълнени с емоции се връщаме в Чианг Рай и се настаняваме в хотел Wiang Inn *** (www.wianginn.com) или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 7 Чианг Рай – Чианг Май (Закуска / Обяд / Вечеря)

След закуска напускаме града и се отправяме към известния храм Rong Khun или Белия Храм със своята уникална „канок” архитектура и фантастични скулптури, проектиран от националния майстор Chalermchai Kositpipat. Продължаваме към Ban Lorcha – местен център на племето Ака, който има за цел развитието и подобряването на живота на племето. Обяд в местен ресторант и посещение на занаятчийски център, където може да видите как се изработват традиционни местни предмети като рисувани чадъри от хартия, плетени кошници от растения, дърворезба и др. Настаняване в хотел Imperial Mae Ping *** (http://www.imperialhotels.com/imperialmaeping/default-en.html) или подобен. Вечерта ще може да опитаме традиционна местна вечеря Kantoke и да се насладим на древни танци от северен Тайланд, последвани от шоу с песни и танци на различни племена.

По желание: след това можем да посетим нощния пазар. Нощувка.

Ден 8 Чианг Май – Банкок (Закуска / Обяд / Вечеря)

След закуска напускаме хотела и се отправяме към лагер на слонове, където ще видим демонстрация на таланта на тези умни животни в работата им в дърводобива. Ще се удивите от силата и стратегическата екипна работа на тези гиганти. По желание с доплащане може да пояздите слон в джунглата. След това ще посетим ферма за орхидеи – кралското цвете на Тайланд. Обяд в местен ресторант, след което ще се качим до великолепния храм Phra Dhat Doi Suthep разположен на гориста планина. Това е най-светият храм от всички в Чианг Май и има удивителна гледка към града, както и карти и фрески. Връщане в града и трансфер до гарата. Късният следобед отпътуваме в влак (спален вагон) към Банкок. Пакетирана вечеря и нощувка във влака. (Възможно е доплащане за самолетен билет).

Ден 9 Банкок – Доха – София

Рано сутринта пристигаме в Банкок и трансфер до летището за полет до София през Доха.

**********************************************************************************************************

ЦЕНИ НА ЧОВЕК

Двойна стая.........................................€ 455

Доплащане за единична стая....................€ 85

**********************************************************************************************************

Важно: Всички цени са за индивидуално пътуване от България с туристи от други националности на място и се потвърждават в момента на резервация.

За конкретна дата и цена, моля изпратете запитване!

Възможни са промени в програмата по Ваше желание.

**********************************************************************************************************
Необходими документи за пътуване:

- Международен паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане
- 1 снимка паспортен форма
- Попълнен формуляр за виза

**********************************************************************************************************
Забележки:
- Мин. брой хора за реализиране на програмата - 2
- Цени за деца и други типове стаи - на запитване
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

**********************************************************************************************************
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
Намаления
При 6 и повече човека - 50 евро отстъпка на човек!
Банкок
Транспорт - Банкок Заведения - Банкок Хотели - Банкок Пазаруване - Банкок Събития - Банкок Забележителности - Банкок
Скуката като генератор за приключения
9 неща, които ще ви изненадат в Банкок
Как да постигнем нирвана според будистите