Начало / Екскурзии / Екскурзии - Белград

БЕЛГРАД 2020 – БИРА, ВИНО И МНОГО МУЗИКА

Номер на оферта

/

232257

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с лицензиран туристически автобус;
2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел „„Srbija” 3*** или подобен.
Посещение на Белградският Бирфест;
Панорамна пешеходна обиколка на Белград;
Посещение на град Ниш;
Посещение на винарна „Малча“ /без включена входна такса и дегустация/;
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 2000 евро;
Пътни, магистрални такси;
Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
Екскурзия до град Нови Сад и Сремски Карловци – 30 лева на човек;
Музея на пчеларството в Сремски Карловци с дегустация – 8 евро на човек;
Обиколка и дегустация на вина и сирена във винарна „Малча“ – 5 евро на човек;
Входни такси на обектите по програмата и разходи от личен характер;
Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год . - 3 лева;
Допълнителните екскурзии по желание се провеждат при минимален брой от 20 записани туристи и се заплащат на място.

Програма на пътуването

КАНИМ ВИ НА БИРФЕСТ В БЕЛГРАД – ЕДНО УНИКАЛНО СЪБИТИЕ В СЪСЕДНА СЪРБИЯ.ОТНОВО ЩЕ СЕ ПОЗАБАВЛЯВАМЕ ДО КЪСНО ПРЕЗ НОЩТА С МНОГО МУЗИКА И БИРА!

Белградският “Beer Fest” е най-големият фестивал на бирата в Югоизточна Европа. В рамките на пет дни над 500 хиляди души посещават фестивала. Големият брой на посетителите се дължи предимно на основните му принципи: Безплатен вход, една еклектична музикална програма при която 8-10 групи свирят всяка вечер, както и присъствието на широка гама от чуждестранни и местни марки бира. Белградският Beer Fest е основан през 2003 г. За 17 години от съществуването си около 5 милиона посетители са се радвали на над 450 музикални представления, опитали са над 90 марки бира. Фестивалът е получила многобройни признания. Британският вестник „The Independent“ постави Белградският Beer Fest сред 20-те световни събития, които трябва да се посетят. Фестивалът се утвърждава с годините като един от най-важните сегменти в сръбският туризъм и като марка, която подобрява имиджа на страната.

ПРОГРАМА:

1-ви ден/21.08.2020/: Отпътуване от паркинга пред национален стадион „В.Левски” в 6:30 часа по маршрут София – Калотина –Белград. Пристигане в Белград около обяд. Панорамна и пешеходна обиколка на Белград. Градът е живописно разположен на двете реки – Сава и Дунав, включваща историческия център със Скупщината, намираща се на площад Теразие, търговския център с площада на Републиката, Студентски площад. Разходката продължава из живописния парк Топчидерско бърдо, Крепостта Калемегдан – според исторически данни Калемегдан е част от крепостен град, датиращ от средните векове. По времето, когато градът е част от Османската империя, крепостта се сдобива с името „Калемегдан” – в превод: „замък”, „площад”. Крепостта се намира в едноименния парк Калемегдан. От крепостната стена се открива разкошна гледка към Нови Београд и вливането на река Сава в река Дунав.Той е най-големият парк в Белград и е сред основните забележителности на сръбската столица. От крепостната стена се открива разкошна гледка към Нови Београд и вливането на река Сава в река Дунав.Продължаваме към площад Освобождение, площад Славия, площад Николу Рашица и посещение на храмът Св. Сава – най големия православен храм на Сърбия. Свободно време за разходка из централната част и по улица „Скадарлия“, считана за бохемската улица на Белград с множество старинни сгради и разположени в тях „кафани“. Мястото е средище на много художници и хора на изкуството, поради което си е спечелило прозвището „Белградският Монмартър“. Настаняване в хотел „Srbija” 3*** или подобен. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден/22.08.2020/: Закуска. Свободно време или ?По желание -Екскурзия до град Нови Сад и Сремски Карловци – Вторият по големина град в Сърбия е разположен на река Дунав и притежава една почертана европейска атмосфера. Наричат го още „градът на падащите мостове“. Това име идва от факта, че в района на града има три моста над река Дунав, които са разрушени през 1999 г. при въздушните бомбардировки на НАТО над Сърбия. „Мостът на свободата 23 ноември”, на километър 1256 от влива на реката в Черно море, е най-новият, и е пуснат в експлоатация през ноември 1981 г. Новосадчани казват за него, че това е направо булевард над Дунава между двата бряга. Пешеходната обиколка в централната част на града включва: Големия площад, Кметството, Катедралата Дева Мария – католическия храм в готическа архитектура, православаната църква Свети Георги. Спирка на Петроварадинската крепост – известна като Гибралтар на река Дунав, една от най- големите и внушителни крепости в Източна Европа. Сремски Карловци – известен духовен и културен център, наричан „Рим на сръбската православна църква”. Пешеходна разходка – Патриаршеския дворец Илион (най-красивият архитектурен паметник във Войводина), православната църква „Св.Николай“ – известна с шедьоврите на сръбския бароков стенопис, фонтанът „четирите лъва“ от 1799 г. – построен по случай завършването на първата водоснабдителна система в Карловци, за който има поверие, че пилият от водата му ще се върне в града, за да остане завинаги там. Посещение на музеят на пчеларството Живанович - дом на местна фамилия, която вече два века се занимава с пчеларство и отглеждане на лозя. По желание дегустация на вино и мед. Връщане в хотела в Белград. Вечеря. След вечеря –Посещение на Белградският Бирфест – заключителна вечер - /поради характера на програмата, прибирането на хотела става късно през нощта около 01:00 часа сръбско време/Нощувка.

3-ти ден/23.08.2020/: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване на България, По пътя спираме за посещение на град Ниш. Градът е разположен на река Нишава и на чийто десен бряг се намира известната Нишка крепост. Основан от римляните древният град Найсус, остава в историята като родното място на Константин Велики. Пешеходна разходка на централния площад Освобождение с паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът "Бановина", построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет. Отпътуване за Винарна „Малча“в района на град Ниш. Избата представлява комплекс от няколко различни зали, построени в различен стил, една от която е била собственост на сръбския владетел от рода Неманичи. Винарната произвежда и съхранява виното в глинени съдове, както се е правело в античността в Римската империя. Възможност за дегустация на местните вина и закупуване на местни продукти от магазина на винарната. Пристигане в София късно вечерта.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Белград |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Белград |  Лято в чужбина - Сърбия |  Лято в чужбина - Белград

Избрани оферти