Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ + МОСКВА С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС

Номер на оферта

/

231552

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет от Бургас до Москва и от Санкт Петербург до Бургас с вкючени летищни такси , чекиран багаж -20кг и ръчен 10 кг.
4 нощувки със 4 закуски и 4 вечери в Санкт Петербург – хотел 3 * в историческия център на Санкт Петербург
2 нощувки/3дни със 2 закуски и 2 вечери в Москва – хотел Hotel Delta 4*- стаи "Бизнес Премиум"
трансфери: летище-хотел-летище
екскурзоводско обслужване на български език
описаните екскурзии в Санкт Петербург и Москва с екскурзовод на български език
разходка с корабче по Москва- река.
входните такси на посещаваните обекти по програмата
билет за скоростния влак Сапсан от Москва до Санкт Петербург
медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за лица до 65г.
водач от агенцията
слушалки по време на екскурзионните програми
обработка на документи за руска виза

Цената не включва

стойността на руската виза за български граждани – 120 лв. (с включена такса визов център) - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
лични разходи
медицинска застраховка за лица над 65г. – 25 лв. доплащане
нощен тур „Белите нощи с вдигане на мостовете”
екскурзия до Коломенское – 45 евро/ с включен трансфер, входна такса и екскурзовод на бълг. език/
Юсуповски дворец
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Депозит – 40 % при сключване на договор
Доплащане – до 35 дни преди отпътуване

Застраховка „Отмяна от пътуване“:”ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Програма на пътуването

БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ + МОСКВА

С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС

6 нощувки/ 7 дни със закуски и вечери с включени
всички екскурзии и входни такси по програмата

23.06 – 29.06.2020г.- търсим жена за комбинация!!!
14.07 - 20.07.2020г.

ЦЕНА: 2350лв.

доплащане за единична стая-200 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

1ДЕН Излитане от летище Бургас с чартърен полет за Москва .Пристигане в Москва.Панорамна автобусна обиколка за запознаване с Руската столица. По време на тази обиколка ще се запознаете с историята на града, ще разберете от къде започва строителството на Москва и как се е развивал града през вековете за да се превърне в огромен мегаполис с поразителна и уникална архитектура. Ще преминете по много от известните улици, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др. Ще се насладите на прекрасна панорама от площадката на Воробевые горы, ще се полюбувате на Кремъл от крайбрежната улица, на Большой театър и много други забележителности.Посещение на храма „Христос Спасител“ - най-голямата руска православна църква, ще стигнете до „Патриаршеския мост” за да направите снимки на фона на историческия център на Москва.
Разходка с корабче по Москва-река. Атрактивната разходка продължава час и половина , а от борда на кораба се наблюдават Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
2ДЕНЗакуска. Обиколка с екскурзовод на Московското метро със спирки на исторически станции – наричат ги «подземните дворци на Москва». Тези «комплекси под земята» са украсени със статуи, живопис, мозайки, витражи и стенописи на известни руски художници. Посещение на Кремълския комплекс с Успенския събор – катедралния храм на Руската православна църква,Архангелската и Благовещенската църкви, дворцовия площад, Ивановския площад с Цар Камбана и Цар Топ.
Посещение на Оръжейната палата – един от най-старите руски музеи с богата колекция от царски одежди, корони, каляски, златни и сребърни прибори, безценни бижута, яйца „Фаберже, оръжия, ризници, шлемове … Червения площад – сърцето на Москва и не само неин символ, но и на цяла Русия. На площада и покрай стените на Кремъл ще видите уникалния по красота и изящество храм Василий Блажени (Покров Богородичен), ГУМ-а - най-старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, Мавзолея на Ленин, Казанската църква, Историческия музей, Александровската градина. Свободно време за обяд.
Разходка по Стария Арбат – една от най-старите и най-известни улици на Москва, пропита с особен дух, интересно и пленяващо място на художници и музиканти, с много кафенета и магазинчета, Театър „ Вахтангов”, Музея на Парфюмерията, Музея на илюзиите, със сгради, всяка от които разказва собствена история; улицата, на която са живели дворянските фамилии Толстой и Шереметиеви, Пушкин и Марина Цветаева. Свободно време. Връщане в хотела с метро. Вечеря. Нощувка.

3ДЕН Закуска.Свободен ден в Москва или по желание екскурзия до Коломенское-резиденция/09.00ч – 13.00ч./ на великите московски князе и руски царе, известна още от 14 век, с включено посещение на двореца на Алексей Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское е включено в Списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО през 1994г., наред с Московския кремъл и Червения площад.Отпътуване от Москва за Санкт Петербург В 15.40ч. със скоростния влак Сапсан (пътуване 4 ч). Пристигане в 19.30ч.Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
4ДЕН Закуска.Автобусна обзорна екскурзия на Санкт Петербург: Марсово поле,Троицкия мост, Василевския остров и Дворцовия мост, лятната градина, музея на артилерията. Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Продължаваме с посещение на Петропавловската крепост, построена от Петър I. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г. в Екатеринбург. Свободно време за обяд. Екскурзия „Сборное кольцо” с посещение на Исакиевския събор-православна църква, една от най-впечатляващите забележителности на тогаващната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в неин символ. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия. , храма „Спас на Крови” построен на мястото, където е ранен Александър II, наричан Цар-Освободител за отмянатата на крепостното право.
Обзорна екскурзия в Ермитажа. Общата площ на музея е 127 478 m?.Грандиозен дворцов ансамбъл- официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. Първоначално Ермитажът бил замислен като място за уединение (точно това означава френската дума „ермитаж“). Към края на 18 век там вече били събрани най-добрите в Европа художественни цености. Десетилетия наред това богатство било достъпно само за висши сановници, дипломати и приближени на царското семейство. Днес Санкт-Петербургския Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света, с който могат да се сравняват само нюйоркският Метрополитън, парижкият Лувър и Британският музей. В него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи, представящи световната култура от няколко хилядолетия до наши дни само оригинали. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5ДЕН Закуска. Автобусна екскурзия в Петерхов – извънградския дворец на Петър I, разположен на 30 км от Санкт Петербург. Ансамбълът е разположен на брега на Финския залив върху тераси, издигащи се една над друга. Според замисъла на Петър I главно украшение на Петерхоф е трябвало да станат фонтаните, които донасят световна слава на дворцовия комплекс и града- „столицата на фонтаните”.Парковете са изпълнени с множество фонтани, преливащи от един стил и период на изкуството в друг. Фасадите на всички сгради в „Петерхоф“ са пищни и богато украсени. Ансамбълът е вдъхновен от френския Версай, но според критиците в много отношения дори го надминава. Свързващата сила между всички паркове и градини е водата – връзката между живата природа и архитектурата.
Главната архитектурна ценност на Петерхоф е Големият дворец, гледащ към Балтийско море. Там е бил и парадният вход в резиденцията. Петерхоф се превръща в съвършен дворцов ансамбъл. Целта на Петър I да удиви, да порази чуждите гости с великолепието и разкоша на своята резиденция е била постигната. Връщане в хотела около 16:00 часа. Свободно време.Вечеря. Нощувка.
По желание Нощна екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева.
6ДЕН Закуска. Царско село. Царское село /Пушкин/ е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. В Царское село човек може да открие два големи и наистина изключителни дворци, и двата заобиколени от обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Посещение на Екатерининския Дворец -несъмнено най-голямата атракция на Царское село, особено известен с изключителната си Кехлибарена стая. През 1982 година започва възстановяването на Кехлибарената стая и продължава повече от 20 години на стойност 12 млн щатски долара. Отворена е през 2003 година в присъствието на президента Владимир Путин и германския канцлер Герхард Шрьодер.
По желание и срещу доплащане посещение на Юсуповски дворец – имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7ДЕН Закуска. Свободно време.Трансфер до летището за полет до Бургас.Пристигане в Бургас.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Москва

Избрани оферти