Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

БРАЗИЛИЯ, АРЖЕНТИНА, ЧИЛИ, БОЛИВИЯ И ПАТАГОНИЯ

Номер на оферта

/

229998

Дати & цени

Цената включва

Настаняване в хотели 3 и 4* на ВВ- 17 нощувки със закуска. Хотелите могат да бъдат заменени с други от същата категория.
• Трансферите, посочени в програмата.
• Екскурзоводски услуги по време на цялата програма. Екскурзоводи с руски език на екскурзиите в Рио де Жанейро, Игасу, Буенос Айрес, Сантяго де Чили. Екскурзоводи с английски език на програмите в Уюни, Пуерто Наталес, Ел Калафате.
• Трансфери с шофьор.
• Екскурзиите, включени в програмата.
• Изхранване според програмата.
• Вътрешни полети- Rio-Iguazu-Buenos Aires-Santiago-Calama- Santiago – Punta Arenas – Buenos Aires.

Цената не включва

• Самолетен билет с включени летищни такси: София-Рим– Рио де Жанейро; Буенос Айрес-Рим - София. - 985€
• Цeните на самолетните билети са калкулирани с зависимост цената на самолетния билет към дата 18.06.2019г. и могат да се променят към датата на резервиране на самолетните билети.



• Допълнителните, екскурзии, чиято цена е посочена в програмата и се заплащат по желание допълнително в агенцията.
• Храната и напитките, непосочени в програмата.
• Бакшишите.
• Услугите на пералня.
• Визата за Боливия, която е на стойност 52 $ и се заплаща на границата.
• Медицинска застраховка - задължително застрахователно покритие 30000 евро
• Входните такси за обекти, посещавани по желание на туристите.
• Лични разходи.

Програма на пътуването

БРАЗИЛИЯ, АРЖЕНТИНА, ЧИЛИ, БОЛИВИЯ И ПАТАГОНИЯ
Парад на шампионите на Карнавала в Рио де Жанейро-Аржентина-Чили-Салар де Уюни Боливия-Прекрасната Патагония
27.02.2020-17.03.2020
Рио де Жанейро е перлата на Бразилия и като за всяко бижу, всеки мечтае за него. Тук всичко е толкова страхотно, че Ви се иска да се потопите в атмосферата на този град - в невероятното синьо на морската шир, да докоснете белия пясък, да погледнете приятелските лица на хората наоколо !
Тази перла е заобиколена от зелени хълмове, синьо небе и ярко слънце! Очаква Ви Фантастично, грандиозно събитие - дългоочаквания карнавал в Самбадрона.

Рио де Жанейро е домакин на един от най-известните и пъстри фестивали в света, който се смята за национално културно наследство на Бразилия. Карнавалната програма включва множество паради по улиците на града с участието на най-добрите школи по самба. Най-голям интерес сред обществото предизвикват състезанията на школите по самба, всека от които се опитва да подготви най-ярките карнавални платформи, костюми и танци. Всяка година карнавалът в Рио де Жанейро се посещава от стотици хиляди зрители. Карнавалът се провежда веднъж годишно, в средата на бразилското лято.
Ще видите и водопадите Игуасу Цялата сила и величие на природата ще са пред вас. Дори и в мечтите е невъзможно да се опише насладата, която човек изпитва, когато вижда тези водопади.
Буенос Айрес е град с невероятна красота. Историческият му център е създаден от английски, италиански и френски архитекти.
Най-ярката и впечатляваща гледка на Боливия е снежната бяла красота се простира на площ от 300 км - Салар де Уюни - !!! Белотата се прекъсва само от каменни оазиси! Когато вали и соленото езеро е покрито с тънък слой вода, в който се отразяват облаците, става неясно: къде е Земята и къде е небесата!
Приключенията на литературните герои на Жул Верн започват точно в Патагония, в суровата и красива земя на диви скали, езера, ледници, водопади, ветрове и сняг. Между другото, Патагония е най-екологично чистият район на нашата планета. Глетчерът Перито Морено, който се намира на границата между Аржентина и Чили и се смята за най-красивият ледник на планетата.
Най-прекрасното преживяване ви очаква в Националния парк Торес дел Пайне . Това е перлата на Чили. В него се намират ледници, планински масиви, езера, степи и гъсти гори с кипарисови, букови дървета, а също и много цветя, в т.ч. и орхидеи.
От представителите на животинския свят обитаващи парка, се срещат пума, котка на Жофроа, гуанако, дарвиново нанду, южноамерикански кондор, както и голямо разнообразие от птици.
ЧЕТИРИ ДЪРЖАВИ + ПАТАГОНИЯ
БРАЗИЛИЯ- ПАРАД НА ШАМПИОНИТЕ В РИО де ЖАНЕЙРО + АРЖЕНТИНА + БОЛИВИЯ + ЧИЛИ + ПАТАГОНИЯ
ЦЕНА НА ЧОВЕК ПРИ НАСТАНЯВАНЕ В ДВОЙНА СТАЯ В ХОТЕЛИ 3* И 4*-
6988$
• Хотелите са изброени по-долу

27.02. 07:40 Излитане от София за Рим. Свободен ден в Рим. Излитане от Рим за Рио-де-Жанейрo в 21:45

28.02. Пристигане в Рио-де-Жанейрo . Трансфер до хотела.
Рио де Жанейро е град със зелени хълмове, синьо небе, скалисти планини, красиви заливи, острови, красиви плажове. Той е вторият по големина град в Бразилия (след Сао Пауло) и със сигурност е един от най-красивите градове в света. Морските хотела се намират по периметъра на залива Гуанабара, и ако живеете в един от тези хотели, красотата на Рио де Жанейро веднага се открива пред вас. Синята океанска вода привлича към плажовете, а най-популярните са Копакабана, Леблонд, Ипанема с знаменитата черно-бяла крайбрежна улица. От ранна утрин до късна вечер на златистия пясъчен бряг играят футбол и волейбол. Тези, които предпочитат активния отдих, ще намерят в Рио де Жанейро условия за практикуване на почти всички видове спорт - голф, тенис, уиндсърфинг, рафтинг, гмуркане, плуване и много други. Многобройните открити кафенета на плажовете ще утолят жаждата ви със студена кокосова вода, пресни сокове и други напитки. На плажовете можете да видите концерти на музиканти от различни музикални стилове.
29.02.
Закуска в хотела. Екскурзия до планината Корковадо до статуятя на Христос.
Вечерта- Карнавално шоу на Самбадрома. Цяла нощ ще се наслаждавате на невероятното карнавално шоу. След като карнавалът завърши ще бъдете транспортирани до хотела.
01.03.
Закуска в хотела. Обиколна екскурзия на Рио де Жанейро.екскурзия до Захарната глава.
02.03.
Закуска в хотела. Трансфер до летището без екскурзовод. Полет до Фоз до Игасу. Трансфер до хотела без екскурзовод.
03.03.
Закуска в хотела. Екскурзия до водопадите Игасу, които се намират на границата между Бразилия, Аржентина и Парагвай.
Екскурзия до парка на птиците, който се намира близо да националния парк Игасу -95$
(По желание- 130$ - „Макуко-сафари” в джунглата с открит джип, ще се повозите на моторна лодка по реката близо до водопадите , където можете да направите чудесни фотографии)


04.03.
Закуска в хотела. Екскурзия на аржентинската страна на водопадите, която много се отличава от бразилската и ще бъдете над и под водопадите. Трансфер до аерогарата. Отлитане за Буенос Айрес. Пристигане . Трансфер до хотела само с шофьор без екскурзовод.
05.03.
Буенос Айрес. Закуска в хотела. Обзорна екскурзия на града с екскурзовод (4 часа).
Вечерта- посещение на Танго шоу в ресторант, в който ще можете да се насладите на шоуто на тангото, да опитате традиционни аржентински специалитети и да се насладите на изискания вкус на аржентинското вино.
06.03.
Буенос Айрес- Сантяго де Чили
Закуска в хотела. Трансфер до летището без екскурзовод. Излитане за Сантяго де Чили. Пристигане . Трансфер до хотела с шофьор, без екскурзовод.
07.03.
Сантяго де Чили. Закуска в хотела. Разходка из историческия център на града. Обзорна екскурзия с екскурзовод. Трансфер в хотела.
Срещу допълнително заплащане- екскурзия до винарна в долината на Майпо ( цена на човек 265$. (минимум двама души)
08.03.
Сантяго де Чили- Сан Педро де Атакама- Уюни (Боливия) Екскурзия на джипове по Салар де Уюни.
Закуска в хотела. След закуска излитане за Сан Педро де Атакама.трансфер в сан Педро де Атакама. Екскурзия на джипове 4х4 с екскурзовод с английски език.
Наоколо Ви пейзажите са с неописуемата красота - и Лагуна Верде и панорамната гледка към вулкана Ликанкабур. По пътя ще преминете през долината Дали с монументални каменни скулптури, термалните извори Полкес и гейзерите Сол де Маняна. Зрелището на активните гейзери е много впечатляващо. Изхвърлянето на термична кал е постоянно и тя изригва пред очите ви. Екскурзия до езерото Лагуна Колорада - червеното езеро, което се намира на 4400 м надморска височина в Боливия. Тя е дом на рядък вид фламинго - Джеймс фламинго, които летят до това езеро в търсене на специален тип планктон, който тук е в големи количества.
Пътуването завършва в Охо-де- Предис. Нощувка в хотел Desierto (в стила на експедицията). Обяд, кутия, вечеря – включени в програмата.

09.03.
Уюни- Боливия. Екскурзия на джипове по солената пустиня.
Пътуване от Охо де Предиз към по-малките, но не по-малко красиви лагуни - Онда, Хиар Кота, Хенионда, Каняпа и спирка на площадката за наблюдение на вулкана Ойаке. Вулканът все още е активен и е великолепна гледка. После се отправяме към солените езера Чигуана, които се отличават от останалите големи резерви на натриев и калиев нитрат, което ги прави особено уникални.
Град Уюни се намира в близост до най-голямото на Земята пресъхнало езеро Солар де Уюни. Езерото е разположено в южната част на Боливия на високо плато на височина от 3650 метра. Общата му площ е около 11 хиляди квадратни метра. км. В центъра на езерото дебелината на солената покривка достига 10 м. По време на сухия сезон езерото е цяла солена пустиня. Солените резерви тук са около 10 милиарда тона. По време на дъждовния сезон езерото е изпълнено с малък слой вода, което не пречи на пътуването с джип. През дъждовния сезон соленото езеро е покрито с тънък слой вода и се превръща в най-голямото огледало в света. Обяд е включен. Разходка с кола из соленото езеро. По пътя минаваме през красивите оазиси от кактуси и мистериозни каменни образувания. Пътуването продължава до Солни езера Уюни с посещение на селото Сан Хуан, археологическия музей и след това на остров на рибния остров. Островът, на който няма риби, а името му идва от неговата форма, наподобяваща риба, е живописно място с десетки високи до 10м кактуси. Посещение на Куивер, където извличането на каменна сол се извършва на ръка, както преди много години –и продължаваме към град Уюни. Включена закуска, лек обяд.
По пътя към великата солена долина Уюни ще видите как се добива и преработва солта в град Колчани. След това ще посетите мястото, наречено "Очи на водата", където можете да видите местните скални феномени и да наблюдавате процеса на обработка на солта. По-нататък на остров Рибния остров, ще видите няколко гигантски кактуси и можете също да се насладите на гледката към солената пустиня.
10.03.
Трансфер до Атакама и до аерогарата. Излитане за Сантяго де Чили. Пристигане в Сантяго де Чили. Трансфер до хотела. Настаняване. Почивка.
11.03.
Сантяго де Чили- Пуерто Наталес. Трансфер до аерогарата и излитане за Пунта Аренас. Трансфер до автогарата и отпътуване с автобус до Пуерто Наталес, където ще Ви посрещнат и ще Ви отведат в хотела.
12.03.
Пуерто Наталес- Торес дел Пайн
Издигайки се почти вертикално на повече от 2000 м над патагонската степ, гранитните стълбове на Торес дел Пейн (пещерните кули) доминират в пейзажа на най-добрия национален парк в Южна Америка. Преди да бъде създаден през 1959 г., паркът е бил част от най- голямото пасище за овце и все още се възстановява от почти вековната прекомерна употреба на пасищата, горите и дивата природа.
Повечето хора посещават парка, защото просто го смятат за хит, но щом отидете там, разбирате, че има и други атракции: лазурни езера, пътечки, които се вият през изумрудени гори, бурни реки, мостчета и един голям, блестящ син глетчер.
Паркът, като част от системата за биосферни резервати на ЮНЕСКО от 1978 г. насам, е домът на щраусите реи, (известни под името ?and?) кондорите Анди, фламинго и много други птици. Звездата на парка е несъмнено гуанакото, което пасе в откритите степи, където пумите не могат да се доближат до него. След повече от десет години ефективна защита срещу бракониери, тези големи и отглеждани стада дори не обръщат внимание, когато до тях се доближават хора или превозни средства.
Еднодневна екскурзия с посещение на невероятния национален парк Торес дел Пейн, включително пещерата "Милодон", разположена на хълма Бенитес, на 25 километра от Пуерто Наталес, където през 1895 г. са открити скелетите на саблезъбен тигър, американски кон и огромен ленивец. Името Милодон идва от древното животно Mylodon darwini, което е живяло тук преди 8-10 хиляди години. За да си представим формата и размера на това огромно изкопаемо тревоядно пред входа на пещерата е поставена неговата скулптура.
При пристигането си в парка, биосферен резерват с площ от над 242 000 хектара, ландшафтът се променя радикално - появяват се десетки езера с птици и огромни гранитни планини. Езерата с изумрудена вода, водопади и планини, покрити с лед, са типичните пейзажи в тази зона. Трябва да се разходите за 15 минути, за да видите водопада Салто Гранде, който свързва двете езера –Норденсхолд и Пехое.
Ще се върнем по красивото трасе, преминаващо през река Рио Серано и езерата Торо и Портено. Нощувка в хотела.
13.03.
Пуерто Наталес- Ел Калафате
Индивидуален трансфер до автогарата. Пътуване с автобус до Ел Калафате. Индивидуален трансфер до хотела.
Препитанието на Ел Калафате е една туристическа атракция - грандиозният ледник Перито Морено" в Националния парк "Ледниците". Около 40% от парка е покрит с гигантски ледникови полета с 47 глетчера, от които 13 се насочват на изток в парка, за да подхранват две големи езера, езерото Виедма на север и езерото Аржентина на юг. Има около 190 малки ледника, които не са свързани с ледените полета.
В един малък град в Патагония- Ел Калафате, разположен на брега на езерата Видема и Аржентина ще се насладите на едно от най-страхотните зрелища, които сте виждали някога.. През 1987 г. градът е обявен от ЮНЕСКО за обект от световно наследство. От града се открива много красива и незабравима гледка. Ще ви омагьоса невероятната природа, водната шир на езерото, на брега на което се намира градът Ще останете очароване от малките уютни барове и ресторанти, и магазинчетата за сувенири. Просто няма да ви се иска да напускате тези места.
14.03.
Ел Калафате
Националният парк на ледниците парк е обявен от ЮНЕСКО за наследство на човечеството. Тези ледници (около 47), които са дали името на парка, ни показват 10-хилядолетия свят: студен и див. Най-известният ледник е Перито Морено в югозападната част на езерото Аржентино, на 80 километра от Ел Калафате. Този ледник е кръстен на великия аржентински изследовател от миналия век и е един от малкото ледници в света, който все още се движи. Ето защо той стана един от най-зрелищните в Южна Америка. Периодичните срутвания на ледени маси от Перито Морено са едно от най-впечатляващите природни зрелища, на които може да се присъства.Те са огромни като сгради и попадат в Рико Бенд или Канал дьо Темпанос (канал на ледовете) и след това продължават да плават по канала край езерото. Това обаче не е всичко. Придвижвайки се напред, ледникът се приближава към полуостров Магелан, на противоположния бряг на езерото, както и към мостовете и платформата за наблюдение.
Този цикъл отнема от 4 до 6 години и накрая разделя езерото на две части. Рико Бенд е потънал и се издига на около 35 м над средното. Неговите води бавно се проправят път през ледника, докато не го накарат да падне. Това е спираща дъха гледка.
15.03.
Ел Калафате- Буенос Айрес
Закуска в хотела. Излитане за Буенос Айрес. Посрещане и трансфер до хотела.
Този сложен, енергичен и съблазнителен пристанищен град, който се простира от юг на север по протежение на Рио де ла Плата, служи като вход към Аржентина от векове. Аржентинската столица е един от най-активните туристически градове с невероятно изкуство, очарователни райони, невероятна храна и страстни хора, които обичат да се забавляват по цяла нощ. Това е очарователно място, където можете просто да се разхождате наоколо, да гледате хората, да пазарувате или просто да попивате уникалната атмосфера. Многобройните му бариоси (квартали) са поразително различни - някои от тях са старомодни и луксозни, други са смело модерни, но всички излъчват своето настроение и имат своя вкус. Можете да се насладите на тези невероятно красиви стъпки в шоуто на тангото в Сан Телмо, на празника на пържолата в Палермо Лас Канитас или да се разхождате часове в Гробището Реколета, където са погребани богатите и известни личности на Буенос Айрес.
16.03.
Закуска в хотела. Свободно време Трансфер до летището. Излитане за София в 13:55 през Рим през .
17.03.
Пристигане в София в 12:50
Важно! Задължителна имунизация против жълта треска!
Препоръчителни имунизации: хепатит А и B, тетанус и дифтерия, коремен тиф, менингококова инфекция.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията : 4 човека.

Начин на плащане:
50% от цената в деня на записването ; 50 % до 10.12.2019.

ЦЕНАТА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА СЕ ИЗЧИСЛЯВА В ЗАВИСИМОСТ ОТ КУРСА ЛЕВ - ДОЛАР ПО КУРСА ЗА ДЕНЯ И ЛЕВ- ЕВРО НА ПОЩЕНСКА БАНКА

Внимание : ТО „Балкан Балтик Тур” си запазва правото на промени в цените и програмата, поради независещи от него причини, и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Допълнителна информация

Отстъпка от 100 долара за записалите се до 20.12.2019г.

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Ранни записвания 2024 - Бразилия |  Ранни записвания 2024 - Рио де Жанейро

Избрани оферти