Начало / Екскурзии / Екскурзии - Троян

БЪЛГАРСКИ ФЕСТИВАЛ на Сливата в Троян и Орешака

Номер на оферта

/

230426

Дати & цени

Цената включва

транспортно обслужване с лицензиран автобус

- екскурзоводско обслужване

Цената не включва

- входни такси в Орешака и крепост Состра

- разходи за обяд

Програма на пътуването

Празникът на Сливата в град Троян се провежда последния уикенд на месец септември в Национално Изложение на Художествените Занаяти и Приложни Изкуства Орешак и в самия град Троян. Включва демонстрация на варене на троянска сливова ракия и дегустация, варене на сливов мармалад и дегустация, продажба на троянска сливова ракия (фирмена и домашна), пестил (троянски сливов "шоколад"), сушени сливи.



Празникът на сливата и троянската сливова ракия са се утвърдили като желана и очаквана туристическа дестинация, която всяка година привлича все повече гости от страната и чужбина. В програмата са включени празнично дефиле, различни тематични демонстрации, като, придружени с много хумор, песни, танци, конкурси, томболи, игри с публиката, изненади и ракиджийско шоу. Всичко това превръща Празника в Троян и Орешак в привлекателна туристическа атракция.



Програма:

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски за Троянския манастир. Посещение на манастир “Успение Богородично”. Построен на около 400 м. надморско равнище, най-големият манастир в Балкана е ограден от красиви гори и р. Черни Осъм, която придава на мястото допълнителна привлекателност. Основан е в края на 16 век. Забележителен е със своята архитектура, дърворезби и невероятните стенописи в манастирската църква - дело на Захари Зограф-един от най-големите възрожденски художници. Наред с това манастирът е бил известен книжовен център и истинско революционно средище в средата на 19 век. Тук е бил основан революционен комитет от Левски, в който са участвали всички монаси. За тези времена свидетелства музеят на Апостола в манастира. Манастирът е прочут и с чудотворната си икона Св.Богородица Троеручица. Посещение на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак, което е единственото място в България, където майстори от цялата страна показват своите съвременни творби. Почивка за обяд и участие в Празника на сливата и троянската сливова ракия.

Отпътуване за София, спирка за снимки на Крепостта Состра, представляваща римски военен лагер, построен върху руините на тракийско селище. Пристигане на стадиона вечерта.
Забележка

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПОТВЪРЖДАВА 2 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ ПРИ МИНИМУМ 25 ТУРИСТА.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Троян |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Троян |  22 септември - 2023 - България |  22 септември - 2023 - Троян

Избрани оферти