Начало / Екскурзии / Екскурзии - Иркутск

Байкал 17.08.2022г.

Номер на оферта

/

225016

Дати & цени

17 август 2022 г. - Цена от 4650 лв.

Цената включва

*Самолетен билет София – Иркутск – София през Москва с полети на Аерофлот с включени летищни такси, един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг.;
*Трансфери и транспорт по програмата:
*с климатизиран туристически автобус;
*с фериботи през р. Ангара и проток Олхонски врати;
*руски военни джипове „УАЗ” на остров Олхон.
*10 нощувки в хотели:
*3 нощувки в Иркутск;
*1 нощувка в Байкалск;
*3 нощувки в Листвянка;
*3 нощувки в Олхон.
*9 закуски в ресторантите на хотелите по програмата;
*8 вечери в ресторантите на хотелите по програмата;
*5 обяда по програмата;
*Билет за екскурзионен влак «Золотая пряжка» по Кръгобайкалския железопътен път, първа класа по маршрут „Слюдянка – порт Байкал”;
*Панорамна екскурзия в Иркутск с включено посещение на Музея на декабристите;
*Изкачване със седалков лифт до върха на ски курорта „Гора Соболинная”;
*Екскурзия до Листвянка с посещение на Музея на езерото Байкал и връх Черского;
*Посещение на етнографския музей „Талци” и шоу-програма в Нерпинариума;
*Екскурзия до ковачница и ферма за хъски;
*Пешеходна екскурзия до Нос Бурхан и скала Шаманка в п. Хужир;
*Посещение на местна галерия и магазин за сувенири и минерали на остров Олхон;
*Целодневна автомобилна екскурзия до Нос Хобой – най-северният край на остров Олхон;
*Посещение на „Бурятско село” с дегустация на местната бурятска кухня;
*Круиз с корабче по Малое море до остров Огой с посещение на целебните извори и будистката Ступа на Просветлението;
*Посещение на Бурятския Национален музей в Уст Ординск, среща с шаман;
*Всички входни такси за посещаваните обекти;
*Съдействие за издаване на туристическа виза в Русия;
*Местно екскурзоводско обслужване;
*Водач/ преводач на български език по време на пътуването;
*Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро.

Цената не включва

*Туристическа виза за Русия: 124 лв. за български граждани, срок на издаване 10 календарни дни.
*Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85г.: 30 лв.
*PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19, който трябва да се направи не по-късно от 72 ч. преди пристигане и влизане в Русия. Сертификатът трябва да бъде на английски език. В случая на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането на виза (въвеждане на електронна виза или/и отмяна на PCR тестове и др.) туристите ще бъдат своевременно уведомени;
*Застраховка «Отмяна на пътуване»: сключва се по желание;
*Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.

Програма на пътуването

Байкал 17.08.2022г.


Маршрут: СофияИркутск – Байкалск – Слюдянка – КБЖД – Порт Байкал – Листвянка – остров Олхон – Нос Хобой – Малое море – остров Огой – Уст Ординск – ИркутскСофия


Цена на човек в двойна стая:
17.08 - 27.08.2021 - 4650 лв.

Ранно записване до 28.02.2022г.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

1-ви ден 17.08.2022 София - Иркутск
Полет от София в 14:05ч. с Аерофлот до Москва. Кацане в 17:10ч., продължение за Иркутск в 21:25ч. и кацане в 08:10ч. Добре дошли в Сибир! Посрещане, трансфер и настаняване в хотел ИРКУТСК 3* или подобен. Нощувка.

2-ри ден 18.08.2022 Иркутск (закуска и вечеря)
Късна закуска и почивка от полета. Следобед панорамна обиколка на Иркутск - един от най-големите градове на Сибир с богато културно и архитектурно наследство. Градът е разположен на двата бряга на река Ангара, на 66 км от Байкал. Името му произлиза от по-малката река Иркут, която тук се влива в Ангара. Ще видите класическа дървена архитектура, която придава изключителна уникалност на сградите в града: Спаската църква, Московската триумфална арка, Княз-Владимирския храм, паметника на Александър III, крайбрежието на р. Ангара. Иркутск пази спомена на основно средище на интелектуалци, артисти и революционери, заточени в Сибир от Николай I след революцията на декабристите в началото на 19-ти век. В програмата ни е включено посещение на Музея на декабристите. Ще се запознаем и с бита, културата и начина на живот на дворянското семейство Волконски. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

3-ти ден 19.08.2022 Иркутск – Байкалск/курорт ""Гора Соболинная"" (закуска и обяд)
След закуска отпътуване към Байкалск – малко градче в южната част на Иркутска област, разположено сред величествените върхове на Хамар-Дабан. Мястото е известно със своите живописни пейзажи и мек сибирски климат. Тук се намира един от най-добрите ски курорти в Сибир „Гора Соболинная”. Изкачване със седалков лифт до върха на ски курорта.
Обяд в уникалното панорамно кафене "Височина 900", разположено на височина 900 м над морското равнище и около 500 м над повърхността на Байкал. Това е най-високопланинското кафене на езерото Байкал! Настаняване в хотел ГРАНД БАЙКАЛ 4* или подобен. Свободно време, нощувка.

4-ти ден 20.08.2022 Байкалск - Слюдянка – КБЖД – Порт Байкал – Листвянка (закуска, обяд, вечеря)
След закуска заминаване до селището Слюдянка (40 км), където се качваме във вагон 1ва класа на екскурзионен влак „Золотая пряжка”, за да започнем пътешествие по КБЖД – Кръгобайкалския железопътен път, който е построен още в царски времена през 1899–1915г. като част на прочутата Транс–Сибирска железница Москва – Владивосток. Пътешествието по КБЖД позволява да видите от едната страна планините, а от другата – езерото Байкал! По своята сложност и разходи за строителство, тази част от железопътния път няма равна среди железопътни линии на Русия. Преди революцията този къс участък от пътя е наречен „Золотая пряжка” - „Златната катарама” на стоманения колан на Русия. Железница минава 89 км по маршрут Слюдянка – Култук – Маритуй – пристанище Байкал. Има 4 спирки, където ще имате чудесна възможност да снимате поразителните гледки, открили се пред вас. Ще видите много паметници на архитектурното и инженерно изкуство, които максимално органично са се вписали в местния пейзаж. Поради особеностите на местния ландшафт, този участък на КБЖД има повече конструктивни обекти, сравнено с всяка друга железница в света. Тук са включени 39 тунела, 16 галерии, 248 виадукти, мостове, подпорни стени с вековна давност и други инженерни конструкции. Най-дългият тунел е 777 м и минава през нос „Половинный”. Като уникален паметник на инженерното постижение по онова време, КБЖД привлича за изграждането си инженери, архитекти и строители от много държави в Западна и Източна Европа. Въпреки някои реконструкции, галериите и тунелите на КБЖД и до ден днешен качествено си изпълняват функциите, за които са предназначени още в началото на XX-ти век. На станция „Половинная” ще ни сервират обяд.
Вечерта влакът пристига в пристанище Байкал. Следва преход с ферибот (20 км, около 30-40 мин.) през р. Ангара на другия бряг, където ни чака автобус за трансфер до хотела УСАДБА ДЕМИДОВА 4*. Настаняване, вечеря и нощувка.

5-ти ден 21.08.2022 Листвянка (закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Обзорна обиколка на Листвянка, която се намира до самия извор на р. Ангара на северозападния бряг на езерото Байкал. Това е едно от най-посещаваните места на Байкал. От тук започват много туристически пътеки и водни екскурзии. През лятото е много популярен дайвингът, а през зимата има чудесни условия за сноуборд и ски. Този ден ще започнем с посещение на църквата „Св. Никола“ от края на 19 век, построена само от дърво и музея „Байкал” – единственият музей на езерото в Русия. Посветен е на Байкал, вдъхновил стотици учени. Намира се близо до извора на река Ангара и привлича туристи и ценители от цял свят. Байкал е най-дълбокото езеро в света. В него се вливат над триста реки, а извира само една – Ангара. Дължината на Байкал е 636 км, а формата му е като полумесец. Ширината му варира от 25 до 80 км, а площта му се равнява на държави като Белгия, Холандия или Дания. Считано за най-старото езеро в света, то провокира учени от всички краища на света и от различни сфери на науката. Спорни са както произходът му, така и името му. Байкал от стари времена е бил и средище на култове, вярвания и легенди, които са живи и днес.
Ще направим виртуално пътешествие на дъното на езерото Байкал с «Батискаф». Очаква Ви пълна илюзия за гмуркане на дълбочина 1637 м. Филмът е направен от истински подводни снимки, заснети близо до Листвянка, Малое море и остров Олхон.
Следва посещение на дендропарк «Каменушка», посветен на флората и фауната на байкалския регион. В Байкал живеят над 2,5 хиляди вида и подвида растения и животни, 2/3 от които обитават единствено този водоем. Ще направим почивка и ще се запознаете за пръв път с местната кухня – предвидили сме обяд в местен ресторант с ястия от прочутия сагудай или омул – вид сладководна риба от групата на сьомгите, която живее само в езерото Байкал. След обяд посещение на връх Камък Черского – най-високата точка в областта на Листвянка. Изкачване със седалков лифт на височина 755 м. На панорамната площадка от върха на планината може да се види езерото Байкал в цялото му великолепие, както и Байкалската обсерватория, р. Ангара и Шаман камък, намиращ се точно на границата на Байкал и р. Ангара, а в далечините са планинските върхове на Хабар-Дабана. По стара традиция, точно както другите туристи, посетили Камък Черского, ще завържем панделка-лента на дърво. Връщане в хотела, вечеря и нощувка. Вечерта по желание – посещение на истинска руска баня с брезови метлички и сауна на дърва.

6-ти ден 22.08.2022 Листвянка - Талци - Листвянка (закуска и вечеря)
След закуска ще посетим Етнографския музей Талци, представящ уникалната дървена архитектура от царско време под открито небе, намиращ се на 20 км от Листвянка. Комплексът е разположен на брега на р. Ангара по пътя към езерото Байкал. Музеят е основан през 1966г. и заема площ от 67 ха. Посещението на музея ще бъде интересно за всеки, който иска да научи повече за бита и духовна култура на местните народи на Байкал – буряти, евенки и др. В музея има около 80 архитектурни паметника от региона на Иркутска област от 17-20 век и етнографски колекции от 10-20 век.
Свободно време за обяд в уютния „Трактир” със сибирска кухня. Следобед ви предстои шоу на дресирани тюлени в местния „Нерпинариум”. „Нерпа” е името на един от трите вида тюлени в света, които живеят в сладки води и който се среща единствено в езерото Байкал. В естествени условия нерпа обитава цялата акватория на езерото, но се среща повече в северната част на Байкал. Любимо място на байкалските тюлени са островите Ушкани, където има много риба, удобни скали и почти няма хора. Да се видят в дивата природата тези предпазливи и плахи животни е почти невъзможно, но можете да се порадвате на дресираните нерпи. Какво могат тези артисти? Те пеят и танцуват, играят топка и дори рисуват картини, които, ако решите, можете веднага си да купите. Тук можете да си направите с тях снимка за спомен и да купите сувенири. Следва екскурзия до ковачница и ферма за хъскита. Запознаване с традициите на впрягове с хъскита. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

7-ми ден 23.08.2022 Листвянка – п. Сахюрта, ферибот - остров Олхон (закуска, вечеря)
След закуска отпътуване за остров Олхон, наричан „сърцето на Байкал“. Езерото има 26 острова, а Олхон е най-големият. Дължината му е 71 км, а ширината около 12 км. Недалеч от външната източна част на острова се намира най-дълбоката точка в Байкал – 1637 м. На острова има степни равнини със широки заливи, удобни за плаж през лятото, а островът е достатъчно голям да има свои собствени езера. Тук има и истинска сибирска тайга с гъсти гори, както и малка пустиня. Възможност за обяд в ресторанта по пътя.
Автобусът ще ни закара до фериботна линия през проток „Олхонски врати” до остров Олхон с дължина 7 км (30 мин. с ферибота). На Олхон няма асфалтирани пътища, а единственият местен транспорт са руските военни джипове „УАЗ” с вместимост около 10 човека. Качване на „УАЗ” и отпътуване до централното селище и туристически център на острова – Хужир (35 км, 40 мин).
Настаняване в хотел BAIKAL VIEW 4*, пешеходна разходка и първо запознаване със селището, нос Бурхан и скалата Шаманка в Сарайския залив. Нос Бурхан е една от основните забележителности на острова, считан от местните за свещено място. Преданията твърдят, че божеството Бурхан обитава скалната пещера. Посещение на местна галерия, магазин за сувенири и минерали. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

8-ми ден 24.08.2022 остров Олхон – нос Хобой (закуска, обяд, вечеря)
Днешният ден е посветен на Олхон и неговото очарование. След закуска ще потеглим с руски военни джипове за нос Хобой, разположен в най-северния край на острова в близост до най-широкото място на Байкал (79,5 км). В превод от бурятски Олхон означава „Зъб”. По пътя ще направим спирки в местностите „Трима братя”, Пади Узура, залива Саган-Хушун и други живописни кътчета на острова. Ще прекосим приказни места с величествени скали, степи и пясъчни плажове. Тук са се съхранили растения от доледниковия период. При хубаво време от върха на нос Хобой се вижда полуостров Свети Нос на източния бряг на Байкал. Езерото е особено красиво по залез слънце. За обяд: пикник на открито.
На връщане, посещение на единствената православна светиня на острова – Храм на „Иконата на Богородица“ от 2007г., както и посещение на „Бурятско село” с дегустация на местната бурятска кухня: мляко, домашен хляб, извара, бурятски чай и това, което не сте опитвали никога през живота си – бурятска водка от мляко! Това посещение е уникалната възможност да се запознаете с фолклора, стопанството и обичаите на бурятите – коренното население на остров Олхон! Вечеря и нощувка в хотела.

9-ти ден 25.08.2022 остров Олхон - круиз по Малое море – остров Огой - остров Олхон (закуска, обяд, вечеря)
След закуска се качваме на корабче за целодневна екскурзия по Малое море до остров Огой с включен обяд на борда. Ще посетим целебните извори Сурхайти. Благодарение на необичайната растителност, многото заливи, чистия пясък и красивите скали, Малое море е считано за една от най-добрите ваканционни дестинации. Малое море е малка акватория от Байкал, която остров Олхон отделя от останалата част на огромното езеро. Природните условия на този район са просто великолепни: топло време през цялото лято и, благодарение на малката дълбочина, температурата на водата не пада под 19-21°С. Остров Огой се намира в сърцето на Малое море. Това е най-големият остров на Малое море и вторият по големина на Байкал, простиращ се от запад на изток на 3 км. Едно от свещените места на Азия. Основна забележителност на острова е будистката ступа Субурга, построена през 2005г. В превод от санскрит «suburga» означава «връх». Вътре се намират свещени текстове, мощи на будистки светци и бронзовата статуетка «Майката на всички буди». Счита се, че ако осем пъти обиколиш Ступата на Просветлението, можеш да забравиш за всички притеснения и мъки и да постигнеш хармония със себе си и със света. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

10-ти ден 26.08.2022 остров Олхон – п. Хужир - залив Загли, Олхонски врати - Уст Ординск с ферибот – Иркутск (закуска, вечеря)
След закуска пътуване с джипове „УАЗ” до ферибота, след което ще продължим с автобус по безкрайните тажерански степи до Иркутск. По пътя спирка за почивка и обяд с местна бурятска кухня (заплаща се на място). Продължение към Уст Ординския бурятски автономен окръг, където ще посетим Бурятския национален музей. Бурятите са една от най-многобройните народности, живеещи на територията на Сибир. Те са с монголски произход и имат много общи обичаи със своите монголски братовчеди, включително пасторалния номадизъм и използването на юрти за подслон. Говорят на бурятски език, чието изучаване е задължително за всички буряти. Съсредоточени са предимно в Република Бурятия, но също и в Уст Ординския бурятски автономен окръг в Иркутска област и Агинския бурятски автономен окръг в Забайкалски край на Русия, като общо наброяват около 436 хил. души. Други 100 хил. живеят в съседните страни – 70 хил. в Северна Монголия и около 25 хил. в Североизточен Китай. Уст Ординск е интересен, защото тук от поколение на поколение пазят основите на традициите и културата на бурятите. По време на посещението на музея ще се запознаете с Бурятския фолклор, националните игри и шамански ритуали. Продължение за Иркутск, който се намира на 70 км. Пристигане, настаняване в хотела в Иркутск. Вечеря и нощувка.

11-ти ден 27.08.2022 Иркутск - София
Ранен трансфер за летище и отпътуване в 05:30ч. с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 06:40ч. Продължение за София в 09:45ч. Кацане в България в 13:15ч.

=============================================================

Забележка:
*Необходимият брой туристи за осъществяване на екскурзията е 25 човека.
*При по-малка група се доплащат съответно по 200 лв. на човек при група от 20-24 туристи и по 450 лв. на човек при група от 15-19 туристи.
*В случай, че този брой не бъде набран до 40 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.

Условия за записване:
*Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на пътуването;
*Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лв. на човек;
*Пълно плащане: до 60 дни преди датата на отпътуване, до 17.06.2022;
*Предоставяне на всички необходими документи за руска виза: до 40 дни преди отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим:
*За посещението на Русия се изисква виза, за която са необходими:
*Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на пътуване;
*Поне 2 свободни и без печати страници в паспорта;
*Данни за Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
*1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца с размер 3,5 Х 4,5 см. на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила и шапка. Изключение се прави само за гражданите, които поради тяхната етническа и религиозна принадлежност са със шапки или забрадки на снимката в паспорта. Облеклото на снимката трябва да е контрастно, без бели дрехи.
*За деца под 18г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Ваксини:
Няма задължителни ваксинации за териториите, през които минава тура. За индивидуални нужди се консултирайте с личния си лекар или посетете сайта на СЗО (Световната здравна организация) за най-актуалните препоръки. При промяна на условията за посещение на Иркутска област и езерото Байкал, туристите ще бъдат своевременно уведомени.

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*При анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
*Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
*Ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
*ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
*Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Допълнилтена информация:
*При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.
*Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
*Цените са изготвени при курс: 1€=80 рубли и при промяна на валутния курс на еврото към рублата организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
*В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 01.12.2021. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.
*Часово време: по време на пътуването часова разлика с България е +5ч.
*Последователността на туровете по програма може да подлежи на промяна поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
*Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
*Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
*Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003627/20.12.2021 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Иркутск |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Иркутск |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Иркутск

Избрани оферти