Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Оферта номер: 225016

Байкал 19.08.2020г.

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Иркутск и Екскурзии в Русия.

Байкал 19.08.2020г.
от 4700 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
*Самолетен билет София - Иркутск - София на Аерофлот, чекиран багаж 23кг и ръчен багаж 10кг;
*Летищни такси 390лв към 20.10.2019 (цената подлежи на препотвърждаване при издаване на самолетния билет);
*Трансфери и транспорт по програмата: туристически автобус; фериботи през р. Ангара и проток Олхонски врати; руски военни джипове „УАЗ” на остров Олхон.
*10 нощувки в хотели: 3 нощувки в Иркутск; 1 нощувка в Байкалск; 3 нощувки в Листвянка; 3 нощувки в Олхон.
*9 закуски в ресторанти на хотелите по програмата;
*8 вечери в ресторанти на хотелите по програмата;
*5 обяда по програмата;
*Билет за екскурзионен влак «Золотая пряжка » /първа класа по маршрут „Слюдянка – порт Байкал”/;
*Панорамна екскурзия в Иркутск с включено посещение в музея на декабристите;
*Изкачване със седалков лифт до върха на ски курорта „Гора Соболинная”;
*Екскурзия в Листвянка с посещение на музей „Байкал” и връх Черского;
*Посещение на етнографския музей „Талци” и шоу-програма в „Нерпинариум”;
*Екскурзия до ферма за хъски и ковачница;
*Пешеходна екскурзия до Нос Бурхан и скалата Шаманка в Хужир;
*Посещение на местна галерия, магазин за сувенири и минерали;
*Целодневна автомобилна екскурзия до най-северния край на остров Олхон - Нос Хобой;
*Посещение на „Бурятско село” с дегустация на местната бурятска кухня;
*Круиз с корабче по Малое море до остров Огой с посещение на целебни извори и будистската Ступа на Просветлението;
*Посещение на Бурятския Национален музей в Уст Ординск, среща с шаман;
*Входни такси за всички посещавани обекти;
*Местно екскурзоводско обслужване;
*Водач/преводач на български език по време на пътуването;
*Съдействие за издаване на туристическа виза в Русия;
*Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 70г. със застрахователна покритие 30 000 евро;
Цената не включва
*Туристическа виза - 120лв за български граждани;
*Доплащане за застраховка ”Помощ при пътуване" за лица над 70 до 80г. - 50лв;
*Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
*Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, напитки по време на хранене и други лични разходи.
Байкал 19.08.2020г.


Маршрут: София - Иркутск – Байкалск – Слюдянка - КБЖД - Порт Байкал - Листвянка - остров Олхон –
Нос Хобой - Малое море - остров Огой – Уст Ординск - Иркутск - София


Цена на човек в двойна стая:
19.08 - 29.08.2020 - 4700 лв

Ранно записване до 31.03.2020г.

Има жена за комбинация!


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

-1-ви ден 19.08.2020 София - Иркутск
Полет от София в 12:30ч. с Аерофлот през Москва за Иркутск. Кацане в Иркутск в 04:00ч. на следващия ден. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел 4*/3*. Нощувка.

-2-ри ден 20.08.2020 Иркутск
Късна закуска и почивка от полет. След обяд панорамна обиколка на Иркутск - един от най-големите градове на Сибир, град с богато културно и архитектурно наследство. Градът е разположен на двата бряга на река Ангара, на 66км от Байкал. Името му произлиза от по-малката река Иркут, която тук се влива в Ангара. Ще видите класическа дървена архитектура, която придава изключителна уникалност на сградите в града, Спаска църква, Московската триумфална арка, Князе-Владимирския храм, паметник на Александър III, крайбрежна на р. Ангара.
Иркутск пази спомена на основно средище на интелектуалци, артисти и революционери, заточени в Сибир от Николай I след революцията на декабристите в началото на 19-ти век.
Ще посетим музея на декабристите, ще се запознаем с бита, културата и начина на живот на дворянското семейство Волконски. Мини-концерт (вокал, цигулка и пиано) с дегустация на пенливо вино.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

-3-ти ден 21.08.2020 Иркутск – Байкалск
След закуска отпътуване към Байкалск – малко градче в южната част на Иркутска област, разположен сред величествените върхове на Хамар-Дабан. Мястото е известно със своите живописни пейзажи и мек сибирски климат. Тук се намира един от най-добрите ски курорти в Сибир – „Гора Соболинная”. Изкачване със седалков лифт до върха на ски курорта. Обяд в уникално панорамно кафене "Височина 900", разположено на височина 900м над морското равнище и около 500м над повърхността на Байкал. Настаняване в хотел 4*. Свободно време, нощувка.

-4-ти ден 22.08.2020 Байкалск - Слюдянка – КБЖД – Порт Байкал – Листвянка
След закуска заминаване за селището Слюдянка (40км), където се качваме на екскурзионен влак „Золотая пряжка” (вагон 1 класа), за да започнем пътешествие по КБЖД (Кругобайкальская железная дорога) - Кръгобайкалската железопътна линия, който е построен още в царски времена в периода 1899 – 1915г, като част на прочутата Транс – Сибирска железница Москва – Владивосток. Пътешествието по КБЖД позволява да видите от едната страна на влака планините, а от другата - езерото Байкал! По своята сложност и разходи за строителство, тази част от железния път няма равна сред железопътните линии на Русия. Преди революцията този къс участък от пътя е наречен „Золотая пряжка” - „Златна катарама” на стоманения колан на Русия. Железница минава 89км по маршрут Слюдянка – Култук – Маритуй – порт Байкал. По време на пътуването има 4 спирки, където ще имате чудесна възможност да снимате поразителните гледки, открили се пред вас. Ще видите много паметници на архитектурното и инженерно изкуство, които максимално органично са вписани в местния пейзаж. Поради особеностите на ландшафта, този участък на КБЖД има повече конструктивни обекта сравнено с всяка друга железница в света. Тук са включени 39 тунела, 16 галерии, 248 виадукта, мостове, подпорни стени с вековна давност и други инженерни конструкции. Най-дългият тунел (777м) минава през нос „Половинный”. Като уникален паметник на инженерно постижение по онова време КБЖД привлича за изграждането си инженери, архитекти и строители от много държави в Западна и Източна Европа. Въпреки някои реконструкции, галериите и тунелите на КБЖД и до ден днешен изпълняват функциите, за които са предназначени още в началото на XX-ти век. На станция „Половинная” ще ни сервират обяд. Вечерта влакът пристига в пристанище Байкал. Следва преход с ферибот (20 км, около 30-40 мин) през р. Ангара до другия бряг, където ще ни чака автобус за трансфер до хотела 4*. Настаняване, вечеря и нощувка.

-5-ти ден 23.08.2020 Листвянка
Закуска. Обзорна обиколка на Листвянка, която се намира до самия извор на р. Ангара на северозападния бряг на езерото Байкал. Това е едно от най-посещаваните места на Байкал. От тук започват много туристически пътеки и водни екскурзии. През лятото е много популярен дайвинг, а през зимата има чудесни условия за сноуборд и ски. Този ден ще започнем с посещение на Свято-Николската църква от края на 19 век, построена само от дърво и музея „Байкал”, посветен на езерото. Музеят се намира близо до извора на река Ангара, привлича туристи и ценители от цял свят. Байкал е най-дълбокото езеро в света. В него се вливат над триста реки, а извира само една – Ангара. Дължината на Байкал е 636 километра, а ширината му варира от 25 до 80км. Считано за най-старото езеро в света, то провокира учени от всички краища на света и сфери на науката. Спорни са както периодът на произхода му, така и на името му. Байкал е уникален природен феномен, а също така средище на култове, вярвания и легенди, които са живи и днес. Ще направим виртуално пътешествие на дъното на езерото Байкал с “Батискаф”. Очаква Ви пълна илюзия за гмуркане на дълбочина 1637м. Филмът е направен от истински подводни снимки, заснети близо до Листвянка, Малое море и остров Олхон. Следва посещение на дендропарк «Каменушка», посветен на флората и фауната на байкалския регион. В Байкал живеят над 2500 вида и подвида растения и животни, 2/3 от които обитават единствено този водоем. Следва почивка и запознаване с местната кухня – обяд в рибен ресторант с ястие от прочутия сагудай или омул - сладководна риба, от групата на сьомгите, който се намира само в езерото Байкал. След обяд - посещение на връх Камък Черского – най-високата точка в областта на Листвянка. Изкачване със седалков лифт на височина 755м., от където ще видим Байкал в цялата му прелест. Връщане в хотела, вечеря и нощувка. Вечерта по желание – истинска руска баня с брезови метлички (сауна на дърва).

-6-ти ден 24.08.2020 Листвянка - Талци - Листвянка
След закуска ще посетим етнографския музей Талци (музей под открито небе) с уникална дървена архитектура от царско време, който се намира на 20км от Листвянка. Комплексът е разположен на брега на река Ангара, по пътя към езерото Байкал. Музеят е основан през 1966г и заема 67 хектара. Посещението на музея ще бъде интересно за всеки, който иска да научи повече за бита и духовна култура на местните народи на Байкал – буряти, евенки и др. В музея има около 80 архитектурни паметника от региона на Иркутска област от 17-20 век и етнографски колекции от 10-20 век. Свободно време за обяд в уютния ресторант „Трактир” със сибирска кухня на територията на комплекса. След обяд ви предстои шоу на дресирани тюлени в местния „Нерпинариум”. „Нерпа” е името на един от трите вида тюлени в света, които живеят в сладки води и който се среща единствено в езерото Байкал. В естествени условия нерпа обитава цялата акватория на езерото. Любимо място на байкалските тюлени са островите Ушкани, където има много риба, има удобни скали и почти няма хора. Много е трудно да се видят в естествената им среда тези предпазливи, плахи животни, но можете да се порадвате на дресирани нерпи. Какво могат тези артисти? Пеят и танцуват, играят топка и дори рисуват картини, които, ако решите, можете веднага да купите. Тук можете да си направите с тях снимка за спомен и да купите сувенири.
Екскурзия до ковачница и ферма за хъскита. Запознаване с традициите на впрягове с хъскита. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

-7-ми ден 25.08.2020 Листвянка – остров Олхон - Хужир
След закуска отпътуване с автобус за остров Олхон, който наричат сърцето на Байкал. Езерото Байкал има 26 острова, Олхон е най-големият. Дължината му е 71км, а ширината около 12км. Недалеч от външната, източна част на острова се намира най-дълбоката точка в Байкал - 1637м. На острова има степни равнини с широки заливи, удобни за плаж през лятото, а островът е достатъчно голям да има свои собствени езера. Тук има и истинска сибирска тайга с гъсти гори, както и дори малка пустиня. Възможност за обяд в ресторанта по пътя. Автобусът ще ни закара до фериботна линия през проток „Олхонски врати” до остров Олхон с дължина 7км (30 мин. път с ферибот). На Олхон няма асфалтирани пътища, има само черни и единствения местен транспорт са руски военни джипове „УАЗ” с вместимост около 10 човека. Качване на „УАЗ” и заминаване (35км, 40 мин) до централното селище на острова – Хужир, туристически център на Олхон. Настаняване в хотел 4*, пешеходна разходка за първо запознаване със селището, нос Бурхан и скалата Шаманка в Сарайския залив. Нос Бурхан е една от основните забележителности на острова, считан е от местните за свещено място, а преданията твърдят, че божеството Бурхан обитава скалната пещера. Посещение на местна галерия, магазин за сувенири и минерали. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

-8-ми ден 26.08.2020 остров Олхон – нос Хобой
Днешният ден е посветен на Олхон и неговото очарование. След закуска ще потеглим с руски военни джипове за нос Хобой, в най-северния край на остров Олхон в близост до най-широкото място на Байкал (79,5км). В превод от бурятски Олхон означава „Зъб”. По пътя ще направим спирки в различни живописни кътчета на острова. Ще прекосим приказни места с величествени скали, степи, пясъчни плажове. Тук са се съхранили растения от доледниковия период. При хубаво време от върха на нос Хобой се вижда полуостров Свети Нос на източния бряг на езерото Байкал. Езерото е особено красиво при залез слънце. За обяд: пикник на открито. На връщане, посещение на единствената православна светиня на острова – Храм Икона на Богородица, който е построен през 2007г. Посещение на „Бурятско село” с дегустация на местната бурятска кухня: мляко, домашен хляб, извара, бурятски чай и това, което не сте опитвали никога през живота си – бурятска водка от мляко! Това посещение е уникалната възможност да се запознаете с фолклора, стопанството и местните обичаи на бурятите - коренното население на остров Олхон! Вечеря и нощувка в хотела.

-9-ти ден 27.08.2020 остров Олхон - круиз по Малое море – остров Огой - остров Олхон
След закуска се качваме на корабче за целодневна екскурзия по Малое море до остров Огой с включен обяд на борда. Посещение на целебните извори Сурхайти. Благодарение на необичайната растителност, много заливи, чистия пясък и красивите скали Малое море е считано за една от най-добрите ваканционни дестинации. Малое море е част от акваторията на езерото Байкал, която остров Олхон отделя от останалата част на огромното езеро. Природните условия на този район са просто великолепни: топло време през цялото лято и благодарение на малката дълбочина температура на водата 19-21°С. Остров Огой се намира в сърцето на Малое море. Това е най-големият остров на Малое море и вторият по големина на Байкал, простиращ се от запад на изток на 3км. Едно от свещените места на Азия. Основна забележителност на острова е будиската ступа-субурга, построена през 2005г (в превод от санскрита «suburga» означава «връх»). Вътре се намират свещени текстове, мощи на будистски светци, бронзова статуетка «Майката на всички буди» — Dakini Troma Nagmo. Смята се, че ако осем пъти обиколиш Ступата на Просветлението, може да забравиш за притеснения и мъки, да постигнеш хармония със себе си и света. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

-10-ти ден 28.08.2020 остров Олхон – Хужир - залив Загли - Уст Ординск – Иркутск
След закуска пътуване с джипове „УАЗ” до ферибота, след което продължаваме с автобус по безкрайните степи до Иркутск. По пътя - спирка за почивка и самостоятелен обяд с местна бурятска кухня. Продължение към Уст Ординския бурятски автономен окръг, където ще посетим Бурятски национален музей. Бурятите са една от най-многобройните народности, живеещи на територията на Сибир. Бурятите са от монголски произход и имат много общи обичаи със своите монголски братовчеди, включително пасторалния номадизъм и използването на юрти за подслон. Говорят на бурятски език и изучаването му е задължително за всички буряти. Съсредоточени са предимно в Република Бурятия, но също и в Уст Ординския бурятски автономен окръг в Иркутска област и Агинския бурятски автономен окръг в Забайкалски край на Русия, като общо наброяват около 436 хил. души. Други 100 хил. живеят в съседните страни – 70 хил. в северна Монголия и около 25 хил. в североизточен Китай. Уст Ординск е интересен, защото тук от поколение на поколение пазят основите и традициите на бурятската култура. По време на посещението в музея ще се запознаете с Бурятския фолклор, националните игри и шамански ритуали. Продължаваме пътуването за Иркутск, който се намира на 70 км път. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

-11-ти ден 29.08.2020 Иркутск - София
Ранен трансфер за летище и отпътуване в 05:30 с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 06:30ч. Продължени за София в 08:20ч. Кацане в България в 11:35ч.

=============================================================

Забележка:
*Необходимият брой туристи за осъществяване на екскурзията е 25/20 човека. При група от 20 до 24 туриста цената се увеличава с 200 лв на човек.
*В случай, че минималният брой от 20 туристи не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

Условия за записване:
*Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
*Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;
*Втори депозит в размер на 1000лв до 30.04.2020г.;
*Доплащане до 30-35 дни преди дата на тръгването;
*Най-късно 40 дни преди дата на отпътуване предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза.

Данни за паспортен и визов режим:
*За посещение на Русия се изисква виза, за която е необходимо 1 актуална снимка паспортен формат и попълнен визов формуляр;
*Паспорт, валиден минимум 6 месеца от крайна датата на екскурзията;
*За деца под 18г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
*Ваксини: Няма задължителни ваксинации за териториите, през които минава тура. За индивидуални нужди се консултирайте с личния си лекар или посетете сайта на СЗО (Световната здравна организация) за най-актуалните препоръки.

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;
*При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване се удържа неустойка в размер на внесения депозит;
*При анулация от 44 до 31 дни преди дата на пътуване – 50 % от общата стойност на пътуването;
*При по-малко от 30 дни до пътуването или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.
*ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни преди началото на пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
*Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Допълнителна информация:
*Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
*Курсът на рублата към лева 1.96лв (1€) = 70руб, който е заложен в програмата на екскурзията. При промяна на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператорът си запазва правото да промени цената па пакета.
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
*Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100002492/27.12.2019 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Екскурзия до Санкт Петербург и Москва
от 2540 лв.
Екскурзия до Санкт Петербург и Москва
7 нощувки
Самолет
Иркутск
Езеро Байкал - най-голямото сладководно езеро в света
Най-важното предизвикателство на път (и не само): Откажи се от нещо
Масленица в Русия - празникът на палачинките и огъня