Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Барселона

Номер на оферта

/

136031

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София - Барселона - София с редовен полет на авиокомпания България Ер;
*Чекиран багаж до 23кг и ръчен багаж до 10кг;
*Летищни такси;
*Трансфери летище – хотел – летище;
*3 нощувки със закуски в хотел кат.3* (Madanis Liceo или подобен, градски хотел) и включена градска такса;
*Панорамна обиколка на Барселона с местен лицензиран екскурзовод на български език;
*Представител на български език по време на престоя в Барселона;
*Медицинска застраховка за 5000 евро;

Цената не включва

*Допълнителни екскурзии – заплащат се предварително от България;
*Разходи за градски транспорт;
*Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Барселона


Цена на човек в двойна стая:
24.06 - 27.06.2023 - 1220лв. ПОТВЪРДЕНА

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Програма:

-1-ви ден
Полет от София за Испания с авиокомпания България Ер в 07:00ч. Пристигане в Барселона в 09:10ч. и посрещане от нашия представител. Tрансфер с автобус от летището до хотела. По пътя панорамно разглеждане на площад Испания и спирка на хълма Монтжуик за фотопауза и кафе. След оставяне на багажа в хотела започва туристическата програма в Барселона с местен лицензиран екскурзовод (около 3 часа). От хотела до централния площад Каталуния се придвижваме с метро, от където започва и нашата обиколка на стария град на Барселона. Пригответе се да минете по най-атрактивната улица Лас Рамблас. Тук ще видите коя е чешмата, от която според стара легенда, ако пиете, ще се завърнете в Барселона. Следва многоцветния пазар Ла Бокерия, театъра Лисеу, двореца Гуел, произведение на Гауди и площада Рейал. Достигаме старото пристанище на Барселона, където статуята на Колумб стои като компас за всички посетители. Обиколката продължава с разходка из тесните улички на Готическия квартал и посещение на площада Жаума, където един срещу друг се намират Кметството на Барселона и Народното събрание на Каталуния, двете най-важни институции за областта. Следва да видите Готическата катедрала на Барселона, истинско творение на архитектурата. След обяд свободно време и програма по интереси с възможност за посещение на Аквариума в Барселона, музея на Пикасо, разходка до стадион Ноу Камп и други. Нощувка.

-2-ти ден
Закуска. Свободен ден или възможност за допълнителна полудневна екскурзия с автобус и местен лицензиран екскурзовод на български език “Изкуството на Гауди” (около 5 часа, срещу допълнително заплащане). Свободно време в Барселона. Нощувка.

-3-ти ден
Закуска. Свободен ден или възможност за допълнителна полудневна екскурзия с автобус и местен лицензиран екскурзовод на български език до Монсерат (около 5 часа, срещу допълнително заплащане). Свободно време в Барселона. Вечерта, по желание посещение на фламенко шоу. Нощувка.

-4-ти ден
Закуска. В 10:00ч. трансфер до летището на Барселона за полет в 12:50ч. за София и пристигане в 16:40ч.

=========================================================

-Допълнителни екскурзии:
-Изкуството на Гауди
Тази автобусна и пешеходна обиколка на Барселона е посветена на творчеството на известния местен архитект Антонио Гауди, основоположник на уникалния стил в архитектурата Модернизъм. Денят започва с посещение на Парк Гуел, неповторимо приказно място, известно с няколко къщи от Гауди, панорамната тераса с невероятна гледка към цяла Барселона и разбира се, един от символите на Гауди - неговият разноцветен гущер, покрит с керамични плочки. След парка се отправяме за посещение на символа на Барселона и най-значимия проект на великия архитект, Саграда Фамилия. Ще разгледаме фасадите на тази уникална църква и ще научите дългогодишната и история, а след това ще я посетим и отвътре, където Гауди е искал да се чувствате все едно се намирате сред природата.
След Саграда Фамилия автобусната обиколка ще продължи към Триумфалната Арка, Парка на Цитаделата, докато достигнем площад Каталуня. Оттук ще завършим с пешеходна разходка по най-елегантната улица на града, Пасейдж де Грасия. Известна още като улицата на Модернизма, тук ще разгледаме отблизо фасадите на най-красивите къщи и палати, построени в този стил. Най-известни и уникални по стил са творенията на Гауди - къщите Педрера (каса Мила) и Батльо (по желание, самостоятелно посещение на къщите).
*Цена: 120 лв (валидна при минимум 10 туристи)
*Цената включва: транспорт с автобус, екскурзоводски услуги на български език от местен лицензиран екскурзовод (вкл.в парка Гуел и Саграда Фамилия)
Цената не включва входни такси за туристическите обекти:
*вход за Парк Гуел - 10 евро (заплаща се при заявяването на екскурзията от България)
*вход за Саграда Фамилия - 26 евро (заплаща се при заявяването на екскурзията от България)
*вход за Каса Батльо - 35 евро (заплаща се на място)
*вход за Каса Педрера - 25 евро (заплаща се на място)

-Монсерат
Тръгване с автобус в 08:30ч от хотела за еднодневна екскурзия до Монсерат. Посещение на Манастира и Базиликата на Монсерат, която съществува от 12 век. Тук може да видите считаната за чудотворна фигура на Черната Богородица, пред която милиони хора идват да се поклонят. Тръгване обратно за Барселона 12:30ч. Връщане в Барселона около 13:30ч.
*Цена: 160 лв (валидна при минимум 10 туристи)
*Цената включва: транспорт с автобус, екскурзоводски услуги на български език от местен лицензиран екскурзовод, посещение на статуята на Черната Богородица (с включен вход).

-Забележка:
*Минимален брой участници: 15
*Срок за уведомяване за ненабран брой: 14 дни преди датата на отпътуване

-Условия за записване:
*Депозит 30% от стойността на пакета;
*Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване;

-Необходими документи:
*Лична карта;
*За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

-В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*От 90 дни до 31 дни преди датата на тръгване - 30% от стойността на пакета;
*От 30 дни до 21 дни преди датата тръгване – 50% от стойността на пакета;
*При по-малко от 21 дни преди датата на тръгване – 100% от стойността на пакета;

-Допълнителна информация:
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД".
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03100100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Лято в чужбина - Испания |  Лято в чужбина - Барселона

Избрани оферти