Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тирана

КОЛЕДА - АЛБАНИЯ - ОТ ВАРНА, ШУМЕН, ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ПЛЕВЕН

Номер на оферта

/

187078

Дати & цени

24 декември 2021 - 28 декември 2021 г. - Цена от 475 лв.

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

Цената не включва

ОБЯВЕНИТЕ СПЕЦИАЛНО, ЧЕ СА С ДОПЛАЩАНЕ, ЕКСКУРЗИИ;
ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ;
БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.
PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СА НУЖНИ.

Програма на пътуването

Екскурзията е петдневна и включва 1 нощувка в Охрид, 3 нощувки в Тирана или околности и богата екскурзоводска програма в Охрид и Елбасан и Тирана, възможност за разглеждане на Дуръс, Круя, Берат. Настаняването е на база нощувка със закуска и вечеря в хотели 3 или 4 звезди.

ПРОГРАМА

24.12.2021 – 00:05 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) в 01:30 ч., във Велико Търново (пред Автогара Юг) в 03:30 ч., в Плевен (пред хотел “Балкан”) в 05:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Отпътуване по маршрут ПлевенСофияКюстендил – Гюешево – СкопиеОхрид. Късния следобед - пристигане в Охрид. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод: античният театър; църквата „Света Богородица Перивлепта“; Самуиловата крепост; църквата „Свети Йоан Канео“ със запленяваща панорамна гледка към Охридското езеро; манастира „Свети Панталеймон“ – най-старият славянски манастир, където се съхраняват част от мощите на Свети Климент Охридски; църквата „Света София“ – един от най-важните паметници на Македония, строена по времето на Първата Българска държава. Настаняване в хотел. Вечеря (тристепенно меню). Нощувка.

25.12.2021 – Закуска. Отпътуване към Тирана (около 140 км). По пътя спирка в Елбасан – третият по големина град в Албания и разходка из центъра на града. Градът е известен с добре запазените си крепостни стени. Пристигане в Тирана в ранния следобед. Разглеждане на Тирана: центъра на града, площад „Скендербег“, статуята на албанския национален герой Скендербег, часовниковата кула, джамията „Етем Бей“ с впечатляваща архитектура, богато декорирана с фрески, Националната библиотека, Националния исторически музей. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря (тристепенно меню). Нощувка

26.12.2021 – Закуска. Свободно време или по желание – целодневна екскурзия до Круя и Дуръс - с доплащане 33 лв. на човек (цената включва транспорт с автобус и обиколка на Круя и на Дуръс с екскурзовод на български, входни такси не са включени в тази цена; екскурзията се осъществява при минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място). Отпътуване към Круя (40 км) – родният град на националния герой Скендербег. Круя е разположена в планината и запленява с невероятната си гледка. Разглеждане на града. Свободно време с възможност за посещение на етнографския музей, където са представени занаятите по тези земи. Продължаване към Дуръс (42 км). Дуръс е най-старият град в Албания и най-голямото пристанище в страната, разположен на брега на Адриатическо море. В него се намират множество археологически забележителности. Градът е известен с амфитеатъра на император Адриан - най-големият античен амфитеатър на Балканския полуостров. Разглеждане на града и на амфитеатъра. Завръщане в хотела в или в околности на Тирана. Вечеря (тристепенно меню). Нощувка.

27.12.2021 – Закуска. Свободно време или по желание – екскурзия до Берат - с доплащане 33 лв. на човек (цената включва транспорт с автобус и обиколка на Берат с екскурзовод на български, входни такси не са включени в тази цена; екскурзията се осъществява при минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място). Отпътуване за Берат (около 100 км). Берат е известен като градът с хилядите прозорци. Историческият му център е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство. Градът има 2400 години история. Разглеждане на Берат: цитаделата, средновековните православни църкви, националния музей на иконописеца Онуфрий Аргитис, един от най-известните зографи в Албания. Разходка из живописните улички на града. Завръщане в хотела в или в околности на Тирана. Вечеря (тристепенно меню). Нощувка.

28.12.2021 – Закуска. Отпътуване по маршрут ТиранаЕлбасан – Струга – СкопиеКумановоКюстендилСофияВарна. Сутринта на следващия ден пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен. Късно вечерта пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до „Шел“ Пазарджик и Пловдив.

ЦЕНА: 475 лв.

Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 2-ма възрастни - 439 лв.
Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен - 450 лв.
Доплащане за индивидуална стая - 95 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 105 лв.

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Тирана |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Тирана |  Коледни оферти 2021 - Албания |  Коледни оферти 2021 - Тирана

Избрани оферти