Начало / Екскурзии / Екскурзии - Неапол

ЦЯЛА ИТАЛИЯ: ВЕНЕЦИЯ - РИМ - НЕАПОЛ - ФЛОРЕНЦИЯ

Номер на оферта

/

231898

Дати & цени

Цената включва

- ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
- СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
- ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
- ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

Цената не включва

- ЕКСКУРЗИЯ ДО О-В КАПРИ;
- ПОСЕЩЕНИЕ НА ГАЛЕРИЯТА УФИЦИ С ЕКСУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
- ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
- МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
- ГРАДСКА ТАКСА В ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО, РИМ, НЕАПОЛ И МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ;
- СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКАТА ПРОГРАМА (2-3 EUR НА ЧОВЕК);
- РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

29.08.2020 - 07.09.2020 - 879 лв.
18.09.2020 - 27.09.2020 - 853 лв.
16.10.2020 - 25.10.2020 - 834 лв.

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо), 2 нощувки в Рим, 2 нощувки в Неапол или околности, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме (Флоренция) и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Венеция, Сан Марино (или Верона), Рим, Неапол, Помпей, Капри и Флоренция. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

ПЪРВИ ДЕН – 18:30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят / 22:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 21:30 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградЗагребЛюблянаВенеция. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН – Следобед – пристигане в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо). Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. “Сан Марко”, базиликата „Сан Марко“, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Вечерта - завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Рим през Сан Марино. Разглеждане на Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата „Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг. Късно вечерта – пристигане в Рим. При дати на отпътуване 18.09.2020г. и 16.10.2020г. се разглежда Верона вместо Сан Марино. Настаняване в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма Бароков Рим: пл. “Испания”, фонтана Треви, Пантеона и пл. “Навона”. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата “Свети Петър” (всички туристи са задължени да ползват слушалки – цена около 2 евро на човек – заплащат се на място). Ползва се метро. (билетите се заплащат от туристите на място). Следобед: свободно време; възможност за посещение на Ватиканските музеи (с доплащане на място при група от минимум 25 човека – около 30 евро на човек, което включва такса за вход и екскурзоводска беседа на български). Завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма Класически Рим: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Ползва се метро. (билетите се заплащат от туристите на място). Свободно време. 16.00 ч. – отпътуване за Неапол. Вечерта – пристигане в Неапол. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на остров Капри. До острова се отива с кораб, там има организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. (Цената на билета за кораба, за автобусчетата на острова и за местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова, не е включена в пакетната цена на екскурзията и е около 64 EUR на човек). В късния следобед - разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Посещение на Помпей. На обяд – отпътуване по маршрут НеаполРимФлоренцияМонтекатини Терме. Вечерта – пристигане, настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата “Санта Мария Новела” (отвън), катедралата “Санта Мария дел Фиорe” (отвън), квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерия Уфици с доплащане 43 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в галерията, която е около 20 евро, се плаща на място. Посещението се организира при минимум 15 участника. Местата за посещение на галерията Уфици са ограничени и групата може да е от максимум 25 човека. Записваме до изчерпване на местата. Важно: при разглеждането на Флоренция, автобусът оставя групата на специално учреден паркинг, от който придвижването до центъра на града става с трамвай, билетът за който не е включен в пакетната цена на екскурзията и струва около 3 евро в двете посоки. Вечерта – отпътуване по маршрут ФлоренцияЛюблянаЗагребБелградСофия. Нощен преход.

Забележка: при дата на отпътуване 29.08.2020 не се предлага допълнителната услуга „Разглеждане на галерия Уфици“, защото галерията е затворена в понеделник.

ДЕСЕТИ ДЕН – Вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Неапол |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Неапол |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Неапол

Избрани оферти