Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Международното туристическо изложение в Истанбул

Номер на оферта

/

236538

Дати & цени

Цената включва

ж/п билет София-Истанбул-София със спално място в двойно купе;
трансфер ж/п гара Серкиджи -хотел-ж/п гара Серкиджи;
2 нощувки в двойни Делукс стаи в квартал Таксим района на Истиклял;
автобусна обиколка на Истанбул с лицензиран микробус с шофьор;
посещение на туристическата борса
мед.застраховка с покритие 5000 Евро;
представител от турфирма

Цената не включва

входни такси в туристически обекти
билети за градския транспорт
мед.застраховка за 5000 Евро за лица над 65 г. – 3,50 лв с включен COVID-19
лични разходи
бакшиши
Допълнителни екскурзии и входни такси:
Дворец Бейлербей – 120 TL
Следобедна закуска в Пера палас – 300 TL
Корабче по Босфора ? ден – 80 TL
Дворец Долмабахче - 13€ PP
Св.София – Free
Дворец Топкапъ – 13€ PP
Йерибатан – 5€ PP
Синята джамия – Free
Принцовите острови – 6 € PP (билет на кораб)
Музеят "Карие” – 13€ PP (Най-важния византийски паметник в Истанбул след Св.София, с най-добре запазените мозайки и фрески в Турция)
Нощна разходка с яхта по Босфора - 35€ PP (Включена шоу програма,вечеря и безлимитни местни напитки / 20:00 – 24:00 ч.)
Хамамът на Роксолана:

Програма на пътуването

1 ден /вторник/ 07.02.23.– В 18:30 отпътуваме от Централната жп гара с влак в спално купе за двама. Нощен преход.

2 ден /сряда/ 08.02.23.– рано сутринта пристигаме в Халкали, Истанбул.От Централна жп гара Серкиджи в Истанбул, където ни очаква микробус, започва нашата обиколка до прекрасни и почти неизвестни за българските туристи забележителности на Истанбул. Но най-напред ще закусим в кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи и творци. След това ще имаме спирка до отбранителната крепост "Румели Хисар". Пресичаме през Босфора по един от най-красивите въжени мостове в Азиатската част. Следваме към най-високата точка на Истанбул да посетим най-голямата джамия в Турция – Чамлъджа. Продължаваме към Ловния дворец на султаните и Двореца Бейлербей. Свободно време за посещение. Продължаваме към квартал Кузгунджук - квартала на старинни разноцветни къщи и калдъръмени улички. Тъй като населението е многонационално, в Кузунджук, има синагога- Бет Яков, Пентелеймон – гръцка църква, Сурп Крикор Лусаворич - Арменска Църква. Всяка сряда в квартала се провежда земеделски пазар. Непременно ще посетим най-любимото място за българите в Истанбул- българската църква Св.Стефан, Отпътуваме за EMITT – международно туристическо изложение. Посещение на Изложението. Настаняване в хотела към 17.00.ч. в район Бейоглу в Европейската част на Истанбул. Свободно време. Нощувка

3 ден /четвъртък/09.02.23.– Свободен ден. Има възможност да отидем до емблематичната търговска улица на ИстанбулБагдад. Също така може да направите разходка с корабче по Босфора от Еминюню до Анадолу Каваджъ в посока към Черно море. Часове за разходката от 10.30 до 16.30. ч .Или посещение на пазар в Кадикьой. Посещение на историческата част на Истанбул : Хиподрума , джамията Султанахмет, Света София , водохранилището Йерабатан, Двореца Топ Капъ , Капалъ чарши. Връщане в хотела. По желание посещение на хамам и басейн в хотела. Нощувка.

4 ден /петък/10.02.23.– Свободен ден. Освобождаване на хотела преди 12:00. Багажът се оставя в багажната стая на хотела. Свободно време за разходка в района на Истиклял. Посещение на Галата порт – новото бижу на Истанбул - старинно пристанище, което беше затворено за обществеността повече от 200 години сега е превърнато в модерен квартал с крайбрежна пешеходна улица по брега на квартал „Каракьой“ с изглед към Босфора и луксозен кей за акостиране на круизни кораби. От 15 часа има възможност за посещение на еблематичния хотел «Пера палас», в който са отсядали Агата Кристи, Крал Едуард VIII,Кралица Елизабет- ІІ, Австро- Унгарският Император Франц Йосиф, Шахиншахът на Иран Реза Пахлави, Тито, Грета Гарбо, Сара Бернар, Алфред Хитчхок, Жаклин Кенеди, Мата Хари, Микис Теодоракис и много други известни личности. Всеки следобед в лобито на хотела се предлага куверт за Ол инклузив консумация на десерти и закуски от прочути сладкари и под съпровода на пиано, по същото време е отворена и стая 101, в която е отсядал и работил Кемал Ататаюрк. В 18:30 ч. трансфер до ж/п гара Серкеджи. Отпътуване за София в 20:45 ч.

5 ден /събота/ 11.02.23.– Пристигане в София към 09:35 ч.

Цена на човек при мин. 8 човека :

2 нощувки със закуски в Germir Palas hotel S class https://germirpalas.com/
Единична стая – доплащане 180 лева

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Изложения - оферти - Турция |  Изложения - оферти - Истанбул

Избрани оферти