Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

Цветна пролет 2021 в Холандия - парка Keukenhof и Амстердам

Номер на оферта

/

225377

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет
- 2 нощувки със закуска в Амстердам в хотел Delta Hotel City Center 3* или подобен централно разположен.
- Трансфер и билет за посещение на парка Keukenhof
- 1-часов круиз по каналите на Амстердам на английски или немски език
- Билет за бърз достъп за музея Ван Гог
- Трансфер летище - хотел - летище
- Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие от 10 000 евро
- Застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19.

Цената не включва

- Тук - тук сити тур и дегустация на вино - 45 евро
- Градски такси
- Други турове извън упоменатите
- Багаж - 20 евро в посока (заплаща се на летище)
- Застраховка Отмяна на пътуване - сключва се по желание срещу допълнително заплащане (около 2% от стойността на пакета)
- Допълнителни разходи извън програмата
Водач от фирмата

Програма на пътуването

Дати: 26-28.03, 16-18.04, 23-25.04, 01-03.05.2021 г. г.


Амстердам e известен не само с Рембранд и Ван Гог, легалната продажба на марихуана и червените фенери. Амстердам е известен и със своите 100 км канали и 15 000 лодки, плаващи по тях. Амстердам е известен и като един от най - толерантните градове на света, мултикултурен и мултинационален, с нестихващ нощен живот. И разбира се с парка Keukenhof, известен като ”градината на Европа”, който държи приза за най-красив пролетен парк в света. Това е и най-мащабната цветна градина в света. Разположен между Амстердам и Хага, този парк отваря врати всяка пролет за период от около два месеца /средата на март – средата на май/, когато цъфтят множество нарциси, минзухари, зюмбюли, кукувиче грозде и разбира се – лалета! Всяка година 7 милиона грудки се засаждат на ръка, от които 4,5 млн. лалета в над 100! разновидности.

В парка има и орхидеи, рози, лилии, гербери, хризантеми, люляк, азалии и над 250 000 растителни видове. Паркът се състои от най-разнообразни видове градини и градински стилове – английска градина, японска градина, натурална градина, историческа градина и т.н. Няма ги дългите полета от лалета, така характерни за Холандия. Те могат да се видят обаче в близост, точно до парка, като повечето са частна собственост и билета за парка не осигурява достъп до тях.

Името си / Кухненска градина/ парка получава още от 15 в., когато бил източник на билки и подправки за кухнята на близкия замък, тогава собственост на контеса Жаклин. Като парк- градина Keukenhof се ражда през 1949г., когато по идея на тогавашния кмет на най-близкия град Лисе, пространството се оформя като цветно изложение за производители от цяла Холандия и Европа, които излагат своите цветни кръстоски и хибриди.
Всяка година има специална изненада. През 2014 беше цветна мозайка от 60 000 лалета и зюмбюли, 22 м. на 13 м., реплика на каналите на Амстердам. През 2015 - портрет на Ван Гог по повод 125- годишнината от смъртта му. През 2016 - темата беше Златната ера на Холандия .... А 2019 е годината ... на ЦВЕТЯТА, разбира се smiley , под наслов - СИЛАТА НА ЦВЕТЯТА с лека препратка към 70-те години и духа на Удсток и обединението.
Каква ще е темата на 2020 - все още е изнендада, но гарантираме, че в Keukenhof ще заснемете едни от най-добрите си снимки за годината.

ПРОГРАМА:
Ден 1, петък, Keukenhof
Явяване на летище София, терминал 2 в 05:30. Отпътуване за Амстердам с полет на Bulgaria Air в 07:00. Пристигане в Амстердам около 09.00. Трансфер до хотел Delta Hotel City Center 3*, PRINSEN HOTEL 3* или подобен централно разположен хотел. около обяд - едно-часов круиз по каналите на Амтердам на английски или немски език, (включен в цената). Посещение на музея Ван Гог ( с вкл. бърз достъп). Свободно време. Нощувка.
Ден 2, събота, Амстердам
Закуска. Около 09:00 -09:15 - отпътуване за посещение на парка Keukenhof с автобус (входният билет и трансферите са включени в цената). Свободно време в градините - около 3,30-4 часа. Връщане в центъра на Амстердам. Свободно време. Нощувка.
Ден 3, неделя, Връщане в София
Закуска. Освобождаване на хотела. В 07:45 - трансфер до летище Schiphol. Отпътуване за София с полет на Bulgaria Air в 10:30. Пристигане на летище София Т2 около 14.20 ч.
Край на програмата.

Цена: 890 лв.

Цената е пакетна, на човек в двойна стая.
Доплащане за единично настаняване : 250 лв.
Отстъпка за дете до 11,99 г. - 250 лв.
Трети възрастен - на цената на човек в двойна стая

Цената е валидна за ранни записвания до 15.12.2020 г. или до изчерпване на местата по промоцията.

При резервация се внасят 30%, доплащането е до 30 дни преди отпътуване.

Разписание:
София 07.00 ч.- Амстердам 09.00 ч.
Амстердам 10.30 ч. - София 14.20 ч.


Забележки:
Mинимум по програмата - 4 човека. Срок за уведомяване - 10 дни преди отпътуване.
Пътуването става с лична карта. Няма визови изисквания.
Програмата може да се осъществи и в дни по желание като могат да се прибавят и допълнителни нощувки срещу доплащане.
Необходими документи:

Лична карта с валидност минимум 3 месеца от датата на връщане.
За деца до 18 години, пътуващи с един или без родители - паспорт и нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
Пътуването без задължително изискване за имунизации!
Вид използвани транспорти: Самолет / Автобус / Автомобил

Срокове за анулации и неустойки:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
59 дни до 31 дни - депозита
30 до 0 дни: 100 % от целия договор
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 1 месец преди отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: поради динамично поменящата се ситуация, медицинските условия за влизане в страната подлежат на препотвърждение при приближаване периода на пътуване.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Допълнителна информация

Цената е валидна за ранни записвания до 15.12.2020 г. или до изчерпване на местата по промоцията.

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Пролет 2023 - Холандия |  Пролет 2023 - Амстердам

Избрани оферти