Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лефкада

Древните Тайни на Епир - Южна Албания и Гърция

Номер на оферта

/

237896

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран туристически автобус;
2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в Саранда;
3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Канали;
БОНУС: Посещение на епирската столица Янина в Гърция;
БОНУС: Посещение на Оракула Додони в Гърция;
БОНУС: Посещение на град Парга в Гърция;
БОНУС: Туристическа програма в Бутринт в Албания;
Медицинска застраховка с Асистанс с покритие 5000 евро;
Пътни и магистрални такси;
Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Програма по желание „Извора Синьото око и плаж Ксамил” – 10 евро на човек с включена входна такса за Синьото око, без включена такса за съоръженията на плажа Ксамил;
Програма по желание „Остров Лефкада и круиз Средни йонийски острови” – 35 евро възрастен, деца до 11,99 години – 25 евро с включени всички такси и трансфер, лек обяд + 1 напитка на кораба;
Програма по желание „Островът на нимфите Корфу“ – 45 евро възрастен, деца до 11,99 год. – 40 евро с включени фериботни такси и трансфери и местен екскурзовод /без входна такса в Ахилеон – заплаща се на място – 7 евро на човек за група от 20 човека/
Курортна такса в Гърция 1,50 евро на ден, на стая заплаща се на място на рецепцията на хотела;
Входни такси в обектите и музеите в Албания и Гърция /Бутринт, Парга, Додони/
Доплащане за медицинска застраховка:-Лица над 65 години и деца под 5 год : 8 лева
Доплащане за гарантирани предни места до 3-ти ред в автобуса – 30 лева на човек.
ПСР- или антигенни тестове, ако това се изисква към датата на пътуването.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

Без нощен преход с 4 Бонуса и страхотни допълнителни екскурзии

1–ви ден: Отпътуване от София, в 6:00 часа от паркинга пред национален стадион „В.Левски” по маршрут София-Кулата-Солун-Верия-Янина-Саранда /около 640 км/. Пристигане късния след обяд в красавицата на Албанска Ривиера - Саранда един от най-известните курорти, разположен край просторен залив на Йонийско море. Градът на „40-те светии“, очарова всеки посетител с модерния си вид, вкусната средиземноморска храна, чистото море и невероятно милите хора, които го обитават. Дългата крайбрежна улица е осеяна с малки магазинчета, таверни и барове, а нощният живот е сред един от най-добрите в страната. Настаняване в хотел 3* на брега на морето. Вечеря в хотела. Нощувка

2-ри ден: Закуска. Свободен ден за почивка или екскурзия по желание Извора „Синьото око“ и плажа „Ксамил“. Синьото око – малък кристален извор, разположен сред прекрасен парк с невероятна природа и причудлива растителност, защитен обект на ЮНЕСКО. Покрай причудливия извор клокочи красива река, която се нарича „Бистрице“,името й само говори за нея-водата е кристално чиста и бистра. През пролетта на това девствено място могат да се видят цели рояци от пеперуди с мастиленосини крила. Никой водолаз не е успявал до сега да стигне до дъното на Синьото око. Причината е високото налягане, създавано от подземните води, които избиват на повърхността с голяма сила. Погледнат от високо, изворът наистина наподобява око с тъмносиня зеница в центъра, около която се виждат всички нюанси на синия и синьозеления цвят. /Посещението на езерото се осъществява само при добро и сухо време, поради характера на терена/. Остатъка от деня ще прекараме на Ксамил, като по път ще направим кратка фотопауза на плажа на Чайките, за да се възхитим за пореден път на великолепието на тукашната магична природа. И ето ни в Ксамил – тропическият рай на Албания, намиращ се точно срещу остров Корфу. Курорта Ксамил е едно от най- красивите кътчета от Южна Албания, състоящо се от кокетно селце, няколко заливчета и 4 малки островчета. Морето е плитко, топло и прозрачно с множество рибки. Заливчетата са покрити с бял пясък, заради което кръстихме мястото „албанското Бали“. До островчетата през топлите дни може да се иде с лодка или с водно колело. Най големите от тях се наричат Близнаците и освен за къпане може да ги посетите и за вкусна храна. До най-малките и най-близки острови може да се стигне и с плуване от брега. Свободно време за почивка край плаж „Бора-Бора“, както не на шега го наричат местните албанци. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3-ти ден: Закуска. Последен ден в Албания, през който ще направим прехода до Гърция. През този ден като БОНУС ще посетим и един много интересен дрвен град в АлбанияБутринт. Останките на града са от изключително значение за историята и археологията, включени в листата на ЮНЕСКО. За Бутринт се знае, че е един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите. Според легендите първите жители по тези места били бегълци от погубената Троя, които донесли със себе си своите традиции и вярвания. Те направили жертвоприношение с бик на брега на езерото. След като разчели знаците на благосклонност от боговете, основавали града Бутринтоум, което означава „ранен бик”. От значим и голям за времето си град през вековете Бутринт потънал в забвение под пластовете кал и пепел. През 1928 г. италианска експедиция, изпратена от Мусолини, започнала системно и задълбочено да разкрива пластовете история. За кратко време изпод тропическата растителност възкръснал за нов живот град за чудо и приказ. Класически руини и великолепни мозайки сред пищна растителнос, окъпани от водите на голямо солено езеро. Крепостта, издигната в съседство от Али Паша е била в края на 18 век притегателен център за много европейски дипломати и пътешественици, сред които и лорд Байрон. По-голямата част от сградите, които виждаме днес, са в автентичния си вид: храмът на Асклепий, Баптистерият, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. Пътуването продължава към гръцката граница, за преминаване през през ГКПП Кяфе Боте – Мавромати. Покрай най-голямото пасажерско пристанище на Западна ГърцияИгуменица ще пристигнем в Парга – градът който наподобява на игра на кубчета, редени от гигантски малчугани. Според много опитни пътешественици Парга е най-хубавият курорт на Гърция. Тя е уникално, закътано морско градче разположено амфитеатрално по склоновете на зелени хълмове, спускащи се към кристалните води на Йонийско море. Съчетанието между планина и море, пъстроцветни къщички в стар и нов средиземноморски стил, стара венецианска крепост на хълма, която е защитавала града от набезите на пирати и турци, много зеленина и цветя, малки симпатични заливчета, невинното спокойствие на малкото пристанище, всичко това прави Парга притегателен център за всеки почитател на красотата. В заливът на Парга е разположен и малък остров, покрит с буйна зеленина. Към брега гледа малка бяла църква, посветена на Богородица, която е дала името на островчето. Свободно време в Парга за посещение на обекти по интереси. Отпътуване за курорта Амудия, разположен на един от най-приятните и топли заливи на Йонийско море. Кристално чистата вода и пясъчния плаж, ограден от интересни скални композиции, се намира до делтата на река Аахерон, позната в гръцката митология като Реката на болката. Настаняване в хотел 3*. Вечеря в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Свободен ден на плажа на Йонийско море или морско приключение с посещение на красивия остров Лефкада, по стъпките на героя Одисей. Екскурзия„Остров Лефкада и Круиз Средни йонийски острови”. Ако като дете сте мечтали да бъдете мореплавател или даже морски пират, то тази програма ще възроди детската ви мечта. Един невероятен ден, изпълнен с много приключения, острови и плаване в открито море. Подарете си това очарователно преживяване по суша и море до „белият остров” Лефкада. Опознайте тръпката на морските пътешественици, които с корабите са кръстосвали от древността морето между средните Йонийски острови –Кефалония, Итака и микроархипелага около остров Лефкада, милионерските острови – Скорпио, Спарти и Скорпиди. Един ден изпълнен с много впечатления - морски бриз, уникални плажове, живопистни островни селища и много положителни емоции. Станете част от магията на тези прекрасни острови и техните невероятни брегове. Отпътуването от хотела ще бъде в 8:00 часа, а връщането около 20:00 часа.Трансфер от Нидри до хотела. Вечеря.Нощувка.

5-ти ден: Свободен ден за почивка или пътешествие до Островът на Нимфите – прекрасният Корфу. Едва ли някой не е слушал за най-северният Йонийски остров с красиво име на нимфа. Легенди, свързани с него се носят още от древни времена. Влюбен в него и в прекрасната нимфа Керкира е бил и самият бог на моретата и океаните – Посейдон. С красива и разнообразна природа Корфу е безспорен фаворит сред гръцките острови. Ще имаме възможност да регледаме достолепната му столица Корфу-таун, град с две крепости и околностите му, както и да разберем защо австро-унгарската императрица Елизабет, известна като Сиси, го е предпочела пред всички останали острови в Средиземноморието. Отпътуването от хотела 7:30 часа, връщане в хотела в Амудия около 19:30 часа. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Закуска. След закуска- отпътуване за България по маршрут Канали-Некромантео-Янина-София. По пътя към дома ще разгледаме още две прекрасни кътчета в Гърция. Първата ни спирка е Оракулът Некромантео - "Оракулът на смъртта". В Древна Гърция са запазени ощо три значими оракула: Делфи, Додони и Некромантео – единственият, при който поклонниците са търсили връзка със своите близки покойници. В специални подземия те принасяли дарове и докарвани в транс от жреците, контактували с мъртвите. Според легендата именно тук Орфей измолил от върховния бог Зевс освобождаването на Евридика от подземното царство и получил указания как да слезе във владенията на Хадес, да пресече Реката на забравата и да освободи своята любима.
Продължаваме по магистралата Егнатия, по която ще можете да се полюбувате на красивите Епирски планини и прекрасната панорама. Ще направим кратка отбивка към Епирската столица Янина, известна в древността, като леговището на Али Паша. Красивата столица на областта е разположена край живопистното езеро Памвотида. Янина е прекрасен град, запазил много образци от периода на османското владичество. Не случайно тя е и лобното място на известният кървожаден владетел Али Паша, осмелил се да се обяви за независим и да даде отпор на турския султан. До езерото се издига огромнна каменна крепост, с дебели зидове, джамии и стари къщи, доказващи мощта на владетеля им. За финал на кратката ни разходка ще се насладим на прохладата на Янинското езеро. Свободно време за обяд или посещение на обекти по интереси. Отпътуване за България, пристигане в София късно вечерта.

Хотели

Hotel Vola 3*** -Saranda Разположен до малък плаж в началото на пътя, който свързва Саранда с Бутринт, хотел Vola предлага ползване на паркинг, безплатен Wi-Fi, ресторант и бар с тераса. Всяка стая има балкон, като повечето стаи са с морски изглед, кабелна телевизия и хладилник. Гостите могат да намерят на пешеходно разстояние барове и нощни клубове до плажа, ресторанти, предлагащи разнообразна традиционна албанска или средиземноморска кухня, както и магазин за хранителни стоки в непосредствена близост до хотела. Центърът на Саранда е отдалечен на около 1 км. от хотела.

Hotel Kanali 3* Хотел Kanali се намира на 200 метра от красивото Йонийско море на плажа Манго бийч. Той предлага лесен достъп до повечето плажове на Превеза, сред които са Монолити, Канали и Кастросикия.Стаите на хотел Kanali са разположени сред голяма зелена градина. Те имат безплатен Wi-Fi достъп, хладилник и самостоятелна баня с душ и сешоар. Хотелът предлага и рум-сървиз. Аквапаркът на хотела се състои от два големи басейна и два басейна за деца, пет водни пързалки за възрастни и четири за децата. Има и релаксираща хидромасажна вана.Хотелът предлага две осветени футболни игрища, баскетболни и тенис кортове, игрална зала и детска площадка.Всяка сутрин в трапезарията се сервира закуска на шведска маса. За обяд и вечеря се сервират гръцки и международни ястия. В снек-бара се сервират кафе и напитки.

=============================================================

Ориентировъчни входни такси на обектите:

- Входна такса в Бутринт – 1000 леки;
- Вход в Синьото око – 150 леки;
- Чадър с 2 шезлонга на Ксамил – 2000 леки;
- Входна такса в Ахилеон -Корфу – 7 евро на човек за група от 20 човека;
- Входна такса в Старата крепост на Корфу – 3 евро
- Входна такса за Двореца „Св.Михаил и Св. Георги“ Корфу – 6 евро
- Оракула Дододони – 4 евро, с намаление – 2 евро;
Всички входни такси се заплащат на място в обектите. Туроператорът не носи отговорност за евентуална промяна на местните такси и входове в музеите. За групи в обектите се считат мимимум 20 човека.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лефкада |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Лефкада |  22 септември - 2023 - Гърция |  22 септември - 2023 - Лефкада

Избрани оферти