Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубай

Дубай и Абу Даби – 5 нощувки + 3 екскурзии и 4 вечери, включени в цената

Номер на оферта

/

238387

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен полет София - Дубай - София
Летищни такси
Малък салонен багаж до 10 кг /макс. размер до 40 x 30 x 20 см/
Чекиран багаж до 10 кг
5 нощувки със закуска в избран хотел
Посрещане на летището от български представител
Трансфери /летище-хотел-летище/
Вечеря в деня на настаняване /room service/
Полудневен тур на модерен Дубай на български език
Посещение на Рамката на Дубай /с вкл. билети/
Обиколка на Madinat Jumeirah /Арабската Венеция/
Вечеря в тематичен ресторант в Дубай мол
Круиз с луксозна яхта в Дубай Марина с включена вечеря
Фото пауза на изкуствения остров Палмата в комплекса The Pointe
Вечеря в ресторант в комплекса The Pointe /новите фонтани на Дубай/
Посещение на уникалната закрита ски писта в Mall of the Emirates
Фото пауза близо до "златния" 7-звезден хотел "Бурж ал Араб"
Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро
Богата и цветна програма с чудесни отзиви

Цената не включва

Допълнителните екскурзии, изрично упоменати в програмата, че са по желание и срещу допълнително заплащане
Tуристическа градска такса - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел
20 кг. чекиран багаж
Храна и напитки по време на полетите

Програма на пътуването

Дубай и Абу Даби – 5 нощувки + 4 екскурзии и 4 вечери, включени в цената

6 дни / 5 нощувки

ДАТИ: Всеки четвъртък и събота

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая:
1. Premier Inn Barsha Heights 3* - от 855 евро
2. Class Hotel Apartments 4* - от 880 евро
3. Ramada by Wyndham Dubai Barsha Heights 4* - от 830 евро
4. Rose Park Al Barsha 4* - от 900 евро
5. Elite Byblos 5* - от 965 евро

Доплащания пикови периоди (и двете дати включително):

Хотел - 30.01-02.02 - 20.02-24.02
Premier Inn Barsha Heights 3* - 15 евро - 15 евро
Class Hotel Apartments 4* - 30 евро - Без увеличение
Ramada by Wyndham Dubai Barsha Heights 4* - 50 евро - 30 евро
Rose Park Al Barsha 4* - 15 евро - 15 евро
Elite Byblos 5* - Без увеличение - Без увеличение

=========================================================


ПОСОЧЕНАТА ЦЕНА Е НАЙ-НИСКАТА!

ЗА ЦЕНА ЗА КОНКРЕТНА ДАТА И ХОТЕЛ, ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=========================================================

Дубай – минало и настояще
В миналото-спокойно градче със селски къщурки от корал и гипс, построени от персийските търговци и палмови хижи, подслонявали бедуинските рибари и търсачите на перли. Днес – процъфтяващ мегаполис и основен търговски център на средния изток.
Чарът на мистичната пустиня, страхотните плажове и шансът да се докоснем до арабската култура, наслаждавайки се на западните удоволствия, са само част от неустоимото изкушение наречено Дубай.
Дързостта на градските управници е наистина смайваща. Хотели, навътре в морето, изкуствени острови със 120км плажна ивица, причудливи небостъргачи, нови технологии, всякакви световни рекорди …
Единствено тук, на едно място, може да видите първия в света седемзвезден хотел – Burj Al Arab, с облик на платноходка, най-високата сграда в света – Burj Khalifa, най-големия търговски център с най-красивите „танцуващи“ фoнтани – Dubai Mall, и още много от най-най нещата в света.

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София - Абу Даби - Дубай
Среща на летище София и полет за Абу Даби. Пристигане на летището и посрещане от представител на фирмата /на български език/.
Трансфер до Дубай и настаняване в хотела. Вечеря /room service вкл. в цената/.
Нощувка.

ДЕН 2: Дубай
Закуска. Днес ни чака чудесен тур през Нов Дубай /вкл. в цената/. Сутринта потегляме към Дубай Марина. Ще видим най-високата жилищна сграда в света Princess Tower, както и усуканата на 360 градуса Cayan Tower. Тук е и мястото за много снимки с невероятните небостъргачи наоколо, както и за колоритните, многомилионни яхти, акустирали в марината. Турът ни продължава към "осмото чудо на света" - изкуственият остров Палмата. Ще преминем по "стъблото", за да стигнем най-новият комплекс The Pointe, откъдето се открива прекрасна гледка към една от емблемите на Дубай - хотел Атлантис. Следва комплекса, наречен "Арабската Венецеия" Madinat Jumeirah.
Това е и мястото откъдето стават най-хубавите снимки към "позлатения" свръхлуксозния хотел Бурж Ал Араб. Нашият тур ще продължи през един от най-скъпите райони в Дубай Джумейра, където живеят местните жители и луксозните им къщи. Пътят ни ще премине през най-големия булевард на града и Финансовия център, стигайки до една от новите атракции - Рамката на Дубай /вкл. в цената/.
Трансфер и посещение на Дубай мол /вкл. в цената/ - най-големия търговски център в света и най-красивите танцуващи фонтани. По желание /срещу допълнително заплащане - 55 евро на човек/ може да се качите на най-високата сграда в света Бурж Халифа - 828 метра/163 етажа. От наблюдателната площадка на 124-ти етаж се открива невероятна панорамна гледка! Дубай, небостъргачите наоколо, светлините, пустинята ... хоризонта са наоколо. А чудните танцуващи фонтани са в подножието – великолепни и незабравими.
Вечеря в ресторант в Дубай мол /вкл. в цената/.
Нощувка.

ДЕН 3: Дубай
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане - 65 евро на човек/ полудневен тур - Чудните потайности на Стар Дубай с включен обяд и посещение на традиционна местна къща и чаша арабско кафе.
Следобед - посещение на най-голямото Виенско колело в света - Ain Dubai /срещу допълнително заплащане - 40 евро на човек/. В превод от Арабски означава Oкото на Дубай. А гледката от 250 метра...впечатляваща.
Вечерта, круиз с луксозна яхта по Дубай Марина /вкл. в пакетната цена/. Ще сме истински знаменитости с круиз по Дубай Марина с луксозна яхта. Това е една от най-големите яхти в Дубай. Ще преминем през уникалният изкуствен канал, оформящ Марината в Дубай, за да излезем в залива и да видим изкуственият остров "Палмата". Единствено на борда на този круиз ще видим още една от емблемите на Дубай, хотел Атлантис, намиращ се на върха на Палмата. Ще го видим от водата. Осветен и красив. На борда, ни чака кетъринг от 5* хотел и готвачи на живо, които ще приготват храната ни пред нас.
Нощувка.

ДЕН 4: Дубай
Закуска. Посещение на най-голямата градина от естествени цветя в пустинята Miracle Garden/Чудните градини /срещу допълнително заплащане - 45 евро на човек с вкл. билет + транспорт/. Огромни цветни композиции от милиони живи растения, насред пясъците. Това са градини, които наистина си струва да се видят.
В следващите часове има време за разходка и плаж.
Следобeд - Сафари в пустинята с трансфер и вечеря /срещу допълнително заплащане - 70 евро на човек с вкл. трансфер и вечеря/. Задължителна дестинация за всеки посетител на Дубай е Арабската пустиня и емблематичното сафари в нея. Ще се насладим на вълнуваща арабска вечер, потопени в традициите и културата на коренните жители на Дубай - бедуините.
Турът започва от хотела. Огромният джип ще се отправи към "червената пустиня", известна с червения си пясък и големи дюни. Ще започнем с дрифт-шоу. Ще стигнем до пустинен лагер и ще се настаним в него. Ще изпратим слънцето "изгубени" сред пясъците, защото пустинните залези са незабравими. Ще яздим камили, ще опитаме традиционно арабско наргиле, ще пием арабски чай, ще караме бъгита... Това е мястото, където ни чака и богата вечеря под звездите, както и традиционна шоу програма.
Нощувка.

ДЕН 5: Дубай
Закуска. Свободно време.
Следобед по желание тур на изкуствения остров Палмата с включено посещение на уникалната нова забележителност The View - невероятна панорамна гледка от 240 метра височина. За да бъдете на върха на света /срещу допълнително заплащане - 60 евро на човек/.
Свободно време в емблематичния хотел Atlantis, който се намира на върха на Палмата. Ще изпратим слънцето по време на невероятен залез. Ще направим фото пауза пред хотел Бурж Ал Араб и последната ни спирка ще бъде комплекса The Pointe с най-големите фонтани в света /включени в Книгата на рекордите на Гинес/.
19:00 ч. - вечеря в ресторант в комплекса The Pointe /вкл. в цената/ с гледка към новите фонтани на Дубай /няма включени трансфери/.
Нощувка.

ДЕН 6: Дубай - Абу Даби - София
Закуска. Днес се отправяме към Абу Даби - столицата на Обединените Арабски Емирства /срещу допълнително заплащане - 60 евро на човек/. Абу Даби е модерен град, разположен на множество острови. Градът съчетава в себе си традиционни арабски сгради, с модерни стъклени небостъргачи, молове и атракции.
Тук ни чака Бялата Джамия, най-голямата джамия в емирствата. Ще научим интересни неща за историята, културата и религията на местното население. Архитектурата на Джамията предлага възможност за футуристични снимки, с които ще връщаме спомените от посещението си. Красиво и великолепно!
Обиколката продължава през най-скъпият район на града Ал Батийн, където се намира и старият президентски дворец. Веднага след това ще открием и новият дворец на Шейха - Qasr Al Watan. Приказна архитектура и лукс. Ще посетим заседателната и балната зала за да разгледаме емблематични вещи от личната колекция на Шейха.

* Билет за входа за новия дворец на шейха се заплаща отделно, ако решите.

Ще се отбием за снимки и на крайбрeжната улица Корниш - истински красива крайбрежна променада.
За финала сме запазили най-големият тематичен парк в света Ferrari World /отвън/, в който сенамира най-бързото влакче в света, развиващо скорост от 240 км/ч.
Трансфер до летището в Абу Даби и полет за София.
Пристигане на летище София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

При нощувки в Дубай туристите заплащат задължително туристическа такса "Туризъм дирхам" - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел. Заплаща се директно от клиентите на рецепцията на хотела.

Електрическите контакти в хотелите в Дубай са АНГЛИЙСКИ СТАНДАРТ - с три входа. Ако не разполагате с подобен адаптор - Английски стандарт, може да получите такъв на рецепцията на хотела

За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

При желание пътуващите да седят един до друг в самолета е необходимо да се заплати такса за конкретни седалки. Различните зони в самолета имат различна цена. При желание пътуващите да седят един до друг, то това следва бъде уточнено предварително.

За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и /оригинал и 1 копие/

Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Обединени Арабски Емирства без виза

Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

След вечерите в Дубай Мол и в комплекса The Pointe по програма НЕ са включени трансфери до хотела с цел всеки турист да има совбодата сам да прецени колко време да прекара в съответните забележителности и да организира прибирането си по свое усмотрение.

Застраховка "Отмяна на пътуване"
Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.

Стойността на застраховката е между 3% и 7% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри

Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

=========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Качване на Бурж Халифа
Посетите една от емблемите на Дубай - най - високата сграда в света – Бурж Халифа (828 метра), изкачване до наблюдателната площатка на 124 етаж.
Цена - 55 евро

Чудните градини - /отваря в началото на ноември 2022/
Ще посетим най-големите градини с естествени цветя в света. Огромни фигури на хора, животни, къщи, направени само и единствено от живи цъфтящи цветя.
Включен трансфер и входни билети.
Цена - 45 евро

Сафари в пустинята
Цената включва:
- Транспорт от хотела и обратно
- Дрифт-шоу из "червените дюни"
- Фотосесия в пустинята
- Яздене на камила
- Арабско наргиле
- Вечеря на блок маса
- Безалкохолни напитки
- Шоу програма
Цена - 70 евро

Чудните потайности на Стар Дубай
Ще открием най-старите части на Дубай и местата... от където всичко е започнало. Ще посетим златния Сук, сука с подправките, много пазари за дрехи и подаръци. Ще обядваме на брега с гледка към Дубай крийк.
Цена - 65 евро

Полудневен тур на изкуствения остров Палмата
Ще обиколим Палмата, ще направим няколко фотопаузи, ще посетим емблематичния хотел Атлантис. Имаме и включено посещение на уникалната нова забележителност The View с 360-градусова гледка на фантастичен Дубай отвисоко.
Цена- 65 евро

Абу Даби
Еднодневен тур на столицата на Обединени Арабски Емирства /транспорт и екскурзовод на български език/

Обекти за посещение:
- Бялата Джамия на Шейх Зайед
- Двореца на Шейха (Qasr Al Watan)
- Емирейтс Палас (фото-спирка отвън)
- Марина мол Абу Даби (време за обяд)
- Пазара за фурми (по желание)
- Ферари парк (фото спирка)
Цена - 60 евро

Звезден тур на хотел Бурж Ал Араб 7* /за първи път от този сезон/
Представяме за първи път - Тур на Бурж Ал Араб 7* /хотела лодка/. Емблематичния хотел отваря врати с възможност за посещение от всички туристи. Моля, да имате предвид, че тура се провежда изцяло с водач от хотела на английски език. Ще посетим лобито, някои от най-известните апартаменти в хотела, както и специално направен за тура музей. Продължителността е около час и половина
Цена - 85 евро

=========================================================

ПОСОЧЕНАТА ЦЕНА Е НАЙ-НИСКАТА!

ЗА ЦЕНА ЗА КОНКРЕТНА ДАТА И ХОТЕЛ, ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=========================================================

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Дубай |  Екзотична почивка 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Екзотична почивка 2024 - Дубай

Избрани оферти