Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубай

Дубай и Оман - Шарки от Ориента - полет от София

Номер на оферта

/

238150

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София – Дубай – Мускат – Дубай – София с включен ръчен багаж и 1 бр. чекиран багаж до 20 кг.;
• Летищни такси в размер на 602 лева към м.юни 2022 г.;
• Трансфери летище – хотел – летище в Дубай;
• Трансфери летище – хотел – летище в Мускат;
• 5 нощувки със закуски в хотел „Novotel WTC” 4*“ в Дубай;
• 4 нощувки със закуски в хотел „City Seasons” 4* в Мускат;
• Cити тур на Дубай на български или руски език с включени билети за Рамката и наблюдателните площадки The View на Палм Джумейра и At the Top на небостъргача Бурж Халифа;
• Cити тур на Мускат на руски език с входни такси за Бялата джамия Султан Кабуз, Кралската опера и музея Bait Al Zubair;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” включваща COVID–19 защита с покритие до 50 000 евро за лица до 65 г. Пълните условия на застраховките можете да намерите ТУК.
• Асистанс на място от приемащата агенция.
• Водач от фирмата организатор при минимум записани 15 туристи.

Цената не включва

• Лични разходи;
• Допълнителни услуги:
• Целодневна екскурзия до Абу Даби – 95 евро и посещение на Ferrari World – 85 евро, на български или руски       език при минимум 10 записани туристи;
• Джип сафари в пустинята с барбекю вечеря – 60 евро.
• Посещение на Miracle Garden и Madinat Jumeirah в Дубай на български или руски език – 70 евро.
• Полудневна екскурзия в Global Village в Дубай на български или руски език – 48 евро.
• Целодневна екскурзия до Низва и Ал Хамра на руски език – 175 евро.
• Целодневна екскурзия до Сур на руски език – 90 евро.
• Доплащане за настаняване в единична стая - 415 евро.
• Отстъпка за дете от 0 до 5,99 г. - 213 евро. Отстъпка за дете от 6 до 11,99 г. - 106 евро.
• Задължителна туристическа такса в Дубай за престой в хотел 4*: 15 AED или 4,50 USD на стая на вечер (заплаща се от туристите на рецепцията в хотела);
• Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години – от 18 лева.
• Доплащане за "Пакет Сигурност", включващ застраховка "Отмяна на пътуването".

Програма на пътуването

Маршрут: София - Дубай - Оман - Дубай - София

10 дни/9 нощувки

ДАТА: 03.12.2022 - 12.12.2022 - Потвърдена програма

ЦЕНА на човек: 2145 евро/4195 лв.

При РАННО ЗАПИСВАНЕ до 31.08.2022 г. включено безплатно посещение на MIRACLE GARDEN и MADINAT JUMEIRAH.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Към Дубай като туристическа дестинация има изключителен интерес на българския пазар. И за почивка, и за шопинг, и за всякакви други забавления. От малко рибарско селище благодарение на петрола Дубай се превърна в „Чудото на Залива” и стана синоним на просперитета. Тук си дават среща изумителни проекти, непрестанно тече надпревара за постижения във всички области на живота, които нямат равни в света. С две думи – Дубай е истинска „писта за рекорди”! Ще се уверите в това, когато стъпим на дубайска земя и се пригответе да гледате чудеса. В същото време друга страна – Оман, на час път със самолет от Дубай, не отстъпва по лукс, но предлага и нещо повече от автентичния образ на Ориента. С уникална природа и стари традиции, запазили чара на отминали епохи. Това е и същността на тази програма – да съчетае минало, настояще и бъдеще с източен привкус, за което би мечтал всеки любител на екзотичните пътешествия по света.

Защо да изберете тази програма?
• Удобни полети с минимален престой.
• Настаняване в подбрани хотели с отлична локация.
• Включен в цената Сити тур на Дубай с билети за Рамката, наблюдателните площадки The View на Палм Джумейра и At the Top на небостъргача Бурж Халифа.
• Включен в цената Сити тур на Мускат с входни такси за Бялата джамия Султан Кабуз, Кралската опера и музея Bait Al Zubair.
• Възможност след резервация за включване в затворен чат за програмата, където ще получавате актуална информация за дестинацията, можете да споделяте идеи и да коментирате въпроси, свързани с предстоящото пътуване.
• 24/7 онлайн обслужване.

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: София - Дубай
Полет в 14:25 часа от София с авиокомпания „Fly Dubai“ и кацане в Дубай в 21:25 часа. Трансфер до хотел „Novotel WTC” 4*. Настаняване. Нощувка.

Ден 2: Дубай
Закуска. Целодневен панорамен сити тур на Дубай с местен екскурзовод на български или руски език. ПЪРВА ЧАСТ - КЛАСИЧЕСКИ ТУР С АКЦЕНТ ВЪРХУ СТАРИЯ ГРАД. Ще започнем със старинния квартал Бастакия, където ще видим как изглеждат прословутите арабски въздушни кули Arabian wind towers. После ще прекосим с традиционното дубайско водно такси абра  канала Дубай Крик и ще посетим Дубайския исторически музей, разположен в старинния, над 200-годишен форт Ал Фахиди. Ще отделим и време на пазарите за подправки и изделия от злато. След това ще поемем по главната пътна артерия - бул. Шейх Зайед Роуд, за да стигнем до един от големите търговски центрове Мall of the Emirates. Тук ще спрем за кратко, за да видим закритата ски писта. Ще попаднем в „курорта Сен Мориц” и докато стоим по тениска и къси панталони пред стъклената стена, отделяща ски зоната, от другата страна скиори вихрено се спускат по снежната писта или улея за бобслей! Продължаваме към символа на Дубай – 7-звездният хотел Бурж ал Араб за фотопауза. Този хотел, изграден навътре в морето под формата на платно на сърф, има прелюбопитна история, но подробностите ще запазим да научите на място от нашия екскурзовод.
 След обяд  започва ВТОРАТА ЧАСТ от сити тура -  МОДЕРНИЯТ ДУБАЙ. Ще посетим най-напред Frame Dubai /Рамката/ – уникален 150-метров нестандартен небостъргач под формата на рамка за снимки, най-големият от този род в света, вписан в Книгата на Гинес, от който ще имаме първия за деня въздушен ракурс към града. След това се насочваме към Дубай Марина – един от мегапроектите в новата част на емирството с цяла гора от небостъргачи, хотели, яхтено пристанище, пясъчен плаж. Ще навлезем в едно от „стъблата” на Палмата Джумейра /Palm Jumeirah/ с възможност за снимане на хотел Атлантис / от наблюдателната площадка The View/. Хотел Атлантис е най-впечатляващият комплекс на територията на Палмата, първият на този изкуствен остров, за който са похарчени над 1,5 милиарда долара. А крайната ни спирка ще е мега търговския център Dubai Mall, най-големият в света, построен „само” за...20 милиарда долара, с над 600 бутика и гигантски аквариум. За финал с високоскоростен асансьор ще се изкачим до наблюдателната площадка At The TOP на 124 етаж на най-високата /828 м/ сграда в света Бурж Халифа /включено в цената/, откъдето 360-градусовата панорама към целия Дубай е впечатляваща.  Оттук може да се наблюдава и завладяващия спектакъл на най-големите на планетата танцуващи фонтани и разбира се, най-голямото в света виенско колело.
Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 3: Дубай - Абу Даби - Дубай
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Абу Даби – столицата на Обединените арабски емирства. В превод Абу Даби означава „Бащата на газелата”. Това е най-голямото и най-богато емирство, седалище на петролни компании и средоточие на целия бизнес в ОАЕ.  Екскурзията ни тук ще започне с джамията „Шейх Зайед”- една от най-големите в света, цялата в бяло, с 82 купола, за чието строителство са били ангажирани майстори и дизайнери от 7 държави, включително и от Европа. Тук се намира един от най-големите в света  ръчно тъкани килими, разстлан в молитвена зала за 7000 богомолци. Друга забележителност е луксозният хотел  „Емирейтс палас”- огромна сграда, която се простира на... цял километър. Ще преминем през 11-километровия крайбрежен булевард „Корниш” и ще посетим етнографския открит музей „Heritige Villige”, пресъздаващ бита и поминъка на местните бедуини в епохата преди откриването на петролните залежи. Без съмнение може би най-очакваната атракция е посещението /ПО ЖЕЛАНИЕ/ на тематичния парк "Ferrari World". Тук са представени повече от 20 автомобилни атракциона за всички възрасти под егидата на световноизвестната автомобилна марка. Ще видим и пистата на Формула 1, открита още през 2009 година. Екскурзията е на български или руски език.
Завръщане в Дубай. Нощувка.

Ден 4: Дубай
След закуска свободно време или по желание посещение на един уникален цветен оазис – Вълшебната градина Dubai Miracle Garden. Това е най-голямата цветна градина в света, разположена на площ от 72 000 кв.м, дом на 45 милиона растения! Човешката ръка е подредила морето от цветя в невероятни фигури и форми: герои от приказките, забележителности от най-престижните градове в Европа, животни  и птици... Ще посетим и Madinat Jumeirah – комплекс от 5-звездни хотели, с пъстър източен базар /сук/ и водни канали с плаващи гондоли, заради които е наричан „Арабската Венеция”.
 След обяд свободно време за почивка и шопинг или по желание джип сафари сред пясъците на  пустинята. Това е истинско предизвикателство за любителите на силни усещания, като след адреналиновите емоции сафарито завършва с барбекю в автентичен бедуински лагер.
Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 5: Дубай - Оман
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или по желание посещение на една от най-известните атракции в Дубай – Global Village. Това е огромен търговски, кулинарен и развлекателен комплекс, обединяващ културите от над 90 страни в цял свят. Глобал Вилидж разполага с над 30 павилиона, представляващи 75 държави, с множество ресторанти, концертни сцени, луна парк, пазар с традиционни стоки от различни точки на света. След обяд трансфер до летището за полет с Fly Dubai до оманската столица Мускат в 18:50 часа. Кацане на летището в Мускат в 19:55 часа. Трансфер и настаняване в хотел „City Seasons” 4*. Нощувка.

Ден 6: Мускат
Закуска. Целодневен сити тур на Мускат, считан за един от най-красивите градове сред държавите от Персийския залив. Градът е и главното пристанище на Оманския Султанат. Най–голямата забележителност тук е джамията Султан Кабуз, разположена на 40 000 кв.м, с капацитет за 20 000 поклонници, изградена в стила на съвременната ислямска архитектура. Наред с молитвените зали и залите за срещи, джамията притежава богата библиотека с над 20 000 тома. Както в Абу Даби, така и тук, в главната молитвена зала се намира огромен по размерите си /70 х 60 метра/ ръчно тъкан персийски килим с близо 1,7 милиона възли, изработен в продължение на 4 години от 600 жени от Иран. Съгласно местните закони,  дамите, посещаващи джамията /а това се отнася за всички мюсюлмански религиозни храмове/, трябва да покриват главата си с шал и да не носят шорти, плажно облекло или тоалети без ръкави, а мъжете са длъжни да бъдат с дълги панталони.
Обиколката ни на Мускат продължава с посещение на Кралската опера, считана за гордостта на съвременен Оман и едно от чудесата на Близкия Изток. Тя символизира богатото културно наследство на страната. По време на грандиозното й откриване през 2011 година тя е единствената опера на Арабския полуостров, а първата звезда, която стъпва на нейната сцена, е знаменитият оперен певец Пласидо Доминго. След операта ще видим двореца Ал Алам, използван от султана за приемане на държавните му гости. Дворецът е ограден от две португалски крепости от XVI век, Ал Джалали и Ал Мирани. В музея Bait Al Zubair ще видим традиционни артефакти от лични колекции, след което ще се отправим към пазара Мутрах, най-старият и най-голям пазар в Оман. Въздухът тук е изпълнен с мирис на тамян и сандалово дърво. Това е колоритно място, където се пазаруват омански сувенири: керамика, картини, наргилета, кожени изделия,тамян... В един от традиционните магазини ще имаме възможност да научим как да смесваме парфюмни масла и как се събира тамян от кората на тамяновото дърво. Ще посетим и центъра за традиционни омански облекла, където ще ни запознаят с историята на дамския омански дрескод.
Свободно време за самостоятелен обяд. След това ще посетим „House of Amouage”, най-известната и скъпа парфюмерийна къща в света. Дом на високо ценени и известни парфюми. По време на посещението ще бъдат сервирани традиционно оманско кафе и фурми.
Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 7: Сур
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Сур – крайморски град южно от Мускат, известен с производството на традиционните арабски дървени лодки и корабчета доу. По път ще спираме на няколко места: лагуната Bimah Sinkhole – голям варoвиков кратер с кристално синя вода на дъното, който дори може да се използва и като басейн за къпане; плажът Финс и речния каньон Wadi Tiwi с живописни водопади и малки естествени басейни. Пристигане в пристанищния град Сур. Неговите корабостроителници, които все още работят, са играли ключова роля в морското минало на Оман. Тук ще посетим фабрика за изработка на традиционните арабски дървени лодки, където ще наблюдаваме работата на квалифицирани майстори – лодкари.
Завръщане в Мускат. Нощувка.

Ден 8: Низва
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до историческия град Низва, културната столица на Оман. Този град е един от най-старите в Оман, разположен на територия с финикови палми и на стратегически път, свързващ Мускат с голяма част от селищата в страната. Бил е столица на Оман през VI и VII век. Основна туристическа атракция е градската крепост или фортът– образец на фортификационно съоръжение, построена през 1668 година, най-посещаваният национален паметник в Оман, преживял бурни периоди в своята дълга история. В Низва ще посетим и местния пазар, където на практика се продава всичко. Низва е известен със своите сребърни бижута, считани за едни от най-добрите в страната, и майсторски изработените извити ками – ханджари, запазена марка на града.
 В екскурзията е включен обяд, след който ще се потопим в мистичния източен свят, посещавайки малкото градче Al Hamra и селището Misfat Al Abreen /на 400 години!/, където основен декор покрай финиковите палми и тесните калдаръмени улички са старинните къщи, изградени с тухли от кал. Повечето от тях отдавна са изоставени, но макар времето да е сложило своя отпечатък в избледнелите им стени, все пак е пощадило колоритните шарени  врати – цветовете им, някога ярки, все пак още са живи. В това старинно селище е запазена и системата от водни канали, наречена Falaj, която осигурява вода за местните жители така, както е било през вековете. Разходката ни из тази необикновена сцена от миналото ще ни донесе и една приятна емоция – жени от местния музей в Al Hamra ще ни покажат свои занаятчийски и готварски умения.
Завръщане в Мускат. Нощувка.

Ден 9: Оман - Дубай
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер до летището за полет c Fly Dubai до Дубай в 17:05 часа. Кацане на летището в Дубай в 18:10 часа. Трансфер и настаняване в хотел „Novotel WTC” 4*. Нощувка.

Ден 10: Дубай - София
Ранно освобождаване на стаите. За закуска сух пакет. Трансфер до летището в Дубай за полет до София с Fly Dubai в 09:40 часа. Кацане на летище София в 13:25 часа.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой участници: 15
Условия за записване и начин на плащане:
Депозит: 50% от пакетната цена;
Доплащане до 60 дни преди отпътуване.

Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от Туриста, Туроператорът възстановява платената сума за туристическите услуги, като удържа стойността на издадения на Туриста самолетен билет, ако има такъв, и допълнително следните неустойки:
- от деня, следващ деня на подписване на договора, до 59 календарни дни преди датата на тръгване – такса в размер на заплатения депозит;
- от 60 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
* Цените са калкулирани при курс 1 $ за 1.77 лв. При разлика с 5% и повече, цената подлежи на прекалкулация.
* Цената на пътуването е калкулирана при цена на самолетен билет на стойност 767 евро с включени летищни такси към 31.05.2022 г. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане.
* В цената са калкулирани летищни такси в размер на 602 лева, при увеличение им от страна на авиокомпанията е възможно туроператора на пътуването да увеличи стойността на пътуването.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 
=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Целодневна екскурзия до Абу Даби;
*Екскурзията се осъществява, ако емирството позволява посещение на туристи към датата на пътуване!
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 10 човека
Цена: 186 лв.
Посещение на Ferrari World в Абу Даби;
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 10 човека
Цена: 167 лв.
Джип сафари в пустинята с барбекю вечеря;
*Моля да имате предвид, че джиповете за сафарито са 6-местни и понякога се налага дадена компания или семейство да бъде разделено в отделни коли.
Цена: 120 лв.
Посещение на Miracle Garden и Madinat Jumeirah в Дубай;
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 10 човека
Цена: 140 лв.
Полудневна екскурзия в Global Village в Дубай;
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 10 човека
Цена: 94 лв.
Целодневна екскурзия до Низва и Ал Хамра;
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 10 човека
Цена: 343 лв.
Целодневна екскурзия до Сур;
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 10 човека
Цена: 176 лв.
Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Дубай |  Екзотична почивка 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Екзотична почивка 2024 - Дубай

Избрани оферти