Начало / Екскурзии / Екскурзии - Одрин

Двудневна екскурзия в Одрин

Номер на оферта

/

232770

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с автобус 3* – Минибар, Телевизор, Климатик

Екскурзоводско обслужване

1 нощувка със закуска в хотел**

Медицинска застраховка до 65г.

Цената не включва

Разходи от личен характер

Вход за Музея на здравето – 10 турски лири

Доплащане за мед застрахонка над 65 год- 4 лв

Програма на пътуването

Дати: 10.10 – 11.10.20г 31.10 – 01.11.20г.

ПРОГРАМА

1 ден

Тръгване в 5:30 ч. от Автогара Перник и в 06:00 ч от „Руски паметник”.

Пристигане в Одрин преди обяд. Панорамна автобусна обиколка на град Одрин– в центъра на Одрин, най-голямата джамия в Турция – Селимие, Старата джамия, покритите пазари, паметника на Синан, паметника на Ататюрк и паметника на лалетата. Посещение на мол “Ераста”, посещение на аутлет “Марги” и синия пазар.

Настаняване в хотел 2 звезди в центъра на Одрин. Кратка почивка за обяд и продължаваме с обиколката на Одрин и посещения на най-важните забележителности.

Свободно време. Нощувка

2 ден

Закуска.Турстичска обиколка на Одрин: Първо се посещава Българската църква „Св.Св.Константин и Елена” , свободно време на търговиите за перилни прахове, след това посещаваме Джамията “Селимие” – символът на Одрин построена през 1575 г. по проект на Българският еничар Мимар Синан – който строи и джамията в София. Нейните 70-метрови минарета са изящни, неразделна част от архитектулрния силует на сградата и са най-високи в Турция със своите 70 м. Интересна подробност са 999-те прозорци.

Отпътуване за София. Връщане вечерта около 22.00 ч.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Одрин |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Одрин |  Уикенд почивка - Турция |  Уикенд почивка - Одрин

Избрани оферти