Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хо Ши Мин

ЕКСКУРЗИЯ И ПОЧИВКА НОВА ГОДИНА 2023 ВЪВ ВИЕТНАМ (НОВА ДАТА)

Номер на оферта

/

237920

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети за международни полети София - Истанбул - Хо Ши Мин - Истанбул - София на АК Турски авиолинии с включени летищни такси;
Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория - туристически;
8 нощувки със закуска по програма както следва:
3 нощувки със закуски в Хо Ши Мин в хотел Palace Saigon 4*
5 нощувки със закуски и обяди в Муй Не в Pandanus Resort Mui Ne 4*
Изхранване: 8 закуски, 4 обяда, 5 вечери и 1 вечеря на Круизно корабче BONSAI по река Сайгон;
Новогодишна Гала Вечеря в Pandanus Resort Mui Ne 4* в Муй Не;
Всички турове и обиколки, описани по програма, частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача;
Полудневна екскурзия до тунелите Ку Чи;
Полудневна обиколка на град Хо Ши Мин;
Целодневна екскурзия с круизно корабче до Делтата на Меконг;
Целодневна екскурзия Да Лат;
Входни такси на посещаваните обекти;
Минерална вода по време на турове и обиколки;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЛЕВ Инс;
Застраховка отговорност на туроператора;
Водач на групата от България - при група от 15 души.

Цената не включва

Туристическа ЕДНОКРАТНА виза за Виетнам (евентуално електронна) – 25 щатски долара, която се заплаща и полага на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ В Муи |Не;
Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 40 долара на човек;
Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията;
По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката;
Молим, консултирайте се с наш представител!
По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка;
Молим, консултирайте се с наш представител!
Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в „цената включва”.

Програма на пътуването

Екскурзия и почивка НОВА ГОДИНА 2023 във ВИЕТНАМ
НОВА ДАТА
Маршрут:
София - Истанбул - Хо Ши Мин - Муй Не /Перлата на южен Виетнам/ - Хо Ши Мин - Истанбул - София

11 дни / 8 нощувки / 2 нощни полета
самолетна програма, с водач на български език

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПЪРВИ ДЕН: 29.12.2022 | СОФИЯ – ИСТАНБУЛ
Полет София - Истанбул с АК Турски авиолинии. Излита в 21:25 ч. Каца в Истанбул в 23:50 ч. Полет Истанбул - Хо Ши Мин.

ВТОРИ ДЕН: 30.12.2022 | ИСТАНБУЛ - ХО ШИ МИН /САЙГОН/
Излита от Истанбул в 02:30 ч. Каца в Хо Ши Мин в 16:15 ч. Трансфер до Муй Не /4 часа/. /ВЕЧЕРЯ/
Настаняване в Pandanus Resort Mui Ne 4*.

Един от най-красивите тропически плажове и най-посещавани туристически дестинации във Виетнам е курортът Муи Не. Само на 150 км от оживените улици на Хо Ши Мин, ще откриете 10-километрова плажна ивица с фин бял пясък и палми. Силният морски бриз превръща мястото в изключително популярна дестинация за любителите на кайтсърфа и уиндсърфа. Курортът предлага съвременен спацентър, игрище за голф, луксозни крайбрежни спахотели в характерния виетнамски модерен архитектурен стил - с ниски сгради и приказни тучни градини. Ресторантите предлагат шедьоври на световната и виетнамската кухня. В крайбрежните заведения можете да разпуснете с някой екзотичен коктейл, както и да хапнете морски дарове. Тези от вас, които искат да се докоснат до автентичната кулинария на местните, могат да посетят традиционните улични заведения, предлагащи морски дарове и по-екзотични ястия със змийско или крокодилско месо.

ТРЕТИ ДЕН: 31.12.2022 | МУЙ НЕ /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
(с опция за целодневна екскурзия до планината Та Ку + Ке Га)



Закуска. Целодневна екскурзия до планината Та Ку + Ке Га и обяд в местен ресторант (за туристите, които са заплатили тази екскурзия).
Цена с включен обяд в местен ресторант: 45 долара на човек

Планината Та Ку се намира на 40 км южно от Фан Тиет, 475 м. над морското равнище. От платформата за наблюдение ще имате възможност да се насладите на спиращата дъха гледка към околността и крайбрежието. Тук се намира пагодата Lin Sean Choong Tho. При статуята на Свещения Буда можете да си пожелаете здраве, щастие и любов. След това ще трябва да преодолеете още 200 стъпки до Полегналия Буда. Полегналият Буда е с височина 49 метра и се счита за най-голямата статуа на Буда във Виетнам. Статуята е построена през 1965 г. По пътя към нея ще посетите и плантации от драконов плод.

Фарът Ке Га е един от най-красивите фарове на Югоизточна Азия. Намира се на скалист остров срещу пясъчните дюни. Построен е през 1897 г. по проект на френския архитект Шенават. Сградата е висока 65 метра и вътре в кулата има спираловидно стоманено стълбище, което отвежда до върха с 182 стъпала. Всички материали за построяването, включително генераторът, прожекторът и стълбата са внесени от Франция. Достигаме до фара с лодка. След това ще посетим уникалния музей, където е изложена колекция от скелети на китове, сред които е и най-големият скелет на кит, намиран някога в Индокитай. След това ще се насочим към Великата Кула Чам и трите хиндуистки храма: Храмът на принцеса Пощана, Храмът на Слънцето и Храмът на Кравата. Прибиране в хотела около 16:00 ч.

Свободно време за разходка и плаж за тези туристи, които са избрали да останат в хотела. Обяд в ресторанта на хотела.

Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела. Посрещане на новата 2023 година.



ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 01.01.2023 | МУЙ НЕ /ЗАКУСКА, ВЕЧЕРЯ/



Свободен ден за почивка на плажа или разходки.

ШЕСТИ ДЕН: 02.01.2023 | МУЙ НЕ /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
(еднодневна екскурзия до Да Лат)



Сух пакет за закуска. Около 05:30 ч. среща в лобито на хотела и отпътуване за Да Лат /около 3 часа/. Да Лат е известен планински курорт, привличащ с френска елегантност, прохладното време и мек климат, вечно зелени гори и градини с цветя, красиви пейзажи, чисти езера и множество водопади. Наричан е Град на цветята, Град на любовта, Виетнамският Париж и Град на вечната пролет. По пътя за Да Лат ще видим едни от най-добрите местни плантации за кафе.

Първата ни спирка за деня са градините Далата, където целогодишно можете да се любувате на орхидеи, рози и много други цветя. Обяд в местен ресторант. Следва посещение на пагодата Ван Хан, разположена сред борова гора и градини, водопада Прен, водопада Понгур - най-голям в региона и често определян за най-романтичен водопад във Виетнам. Предо отпътуване разглеждане на Лудата къща, проектирана от скандалната виетнамска архитетка Нанг Нга, като на външен вид къщата наподобява причудлива паяжина или някакво приказно дърво.

Отпътуване обратно към Муй Не около 16:00 ч.

ШЕСТИ ДЕН: 03.01.2023 | МУЙ НЕ /ЗАКУСКА, ВЕЧЕРЯ/
(с опция за джип сафари)



Възможност за полудневна екскурзия с джипове по пясъчните дюни и езерото с лотоси (за туристите, които са заплатили тази екскурзия). Цена на екскурзията 40 долара на човек и се провежда от 14:00 до 18:30 ч.

Фан Тиет, разположен на 12 км от Муй Не, е добре познат с необикновения си пейзаж от червени и бели пясъчни дюни. Най-популярното забавление тук е сърфиране с пластмасови шейни по дюните с местните деца. Посещаване на местно рибарско селище, след което се достига до езеро с цъфтящи лотоси.

Свободно време за туристите, които не са заплатили тази екскурзия.

СЕДМИ ДЕН: 04.01.2023 | МУЙ НЕ - ХО ШИ МИН /ЗАКУСКА/

След закуска (около 09:30ч.) среща в лобито на хотела с Вашия гид. Трансфер до Хо Ши Мин. Настаняване в Palace Saigon hotel 4* за нощувки.

ОСМИ ДЕН: 05.01.2023 | ХО ШИ МИН - ДЕЛТАТА НА МЕКОНГ - ХО ШИ МИН /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/



След закуска (около 08:30ч.) среща в лобито на хотела с вашия гид и отпътуваме към Вин Лонг - провинция в сърцето на делтата на река Меконг. При пристигане в град Май То (на 2 часа от Хо Ши Мин) - сърцето на Делтата на Меконг, известен със своите оризови тераси и овощни градини, се качваме на круизно корабче.

Първата ни спирка е посещение на кокосова ферма, за да се запознаем с местните занаяти и да опитаме сладки от кокос и домашно приготвен чай с мед, и да се насладим на представление на живо с типичната за региона Тай Ту музика. С малки гребни лодки се придвижваме по Меконг, и спираме в селца, съхранили древните култура и бит - ферми за отглеждане на пчели и орхидеи, ще опитаме прясна медовина и вино от мед, пресни тропически плодове. Посещаваме пагодата Вин Транг. Връщане и Обяд в Хо Ши Мин.

Полудневна обиколка на град Хо Ши Мин, разположен северно от делтата на река Меконг. Някогашният Сайгон е най-големият град във Виетнам, културен, търговски и туристически център, наричан често „Перлата на Изтока”. Обиколката включва: Историческия музей, катедралата Нотр Дам, театъра, Двореца на Обединението, сградата на пощата - проектирана от Густав Айфел, посещение на Военния музей. Продължаваме с пагодата Лам, пагодата Тиен Хау - една от най-старите пагоди извън Китай, Чолон /Китайския Квартал/. Свободно време за последни покупки на екзотичния пазар Бен Тен.

Свободно време. Трансфер до пристанище за вечеря на круизно корабче Бонсай по река Сайгон. Докато се наслаждавате на шедьоврите на виетнамската кулинария покрай вас плавно ще се сменят гледки от нощен Хо Ши Мин.

ДЕСЕТИ ДЕН: 07.01.2023 | ХО ШИ МИН - ТУНЕЛИТЕ КУ-ЧИ - ХО ШИ МИН /ЗАКУСКА, ОБЯД/



Среща в лобито на хотела с Вашия гид и отпътуване за тунелите Ку Чи. Никога не разкрити от американските военни по време на Виетнамската война, тунелите Ку Чи са важна база на виетнамските партизани. С дължина над 200 км., на дълбочина от 8 до 12м, тази невероятна подземна мрежа свързва бившите командни пунктове, болници, подслони и оръжейни заводи, е изкопана на ръка, с най-примитивни средства - лопати и селски кошници за изнасяне на пръстта. По време на разходката из района се разказва за ежедневието на Виетконг - виетнамската съпротива, виждат се умело прикритите входове и сложните капани. Можете да тествате Вашите умения по стрелба с калашник или други огнестрелни оръжия, използвани по времето на американо - виетнамската война. Връщане в Хо Ши Мин.

ДЕСЕТИ ДЕН: 07.01.2023 г. /ЗАКУСКА/
Свободно време. Освобождаване на хотела до 18:00 ч. и трансфер. Полет Хо Ши Мин - Истанбул в 22:15 ч.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 08.01.2023 г.
Каца в Истанбул в 05:55 ч. Полет Истанбул-София. Излита от Истанбул в 08:45 ч. и каца в София в 09:00 ч.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

За записвания след 31.07.2022 г.
НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНИ
Възрастен в двойна стая 4 920 лева
Възрастен в единична стая 5 720 лева
Трети възрасте на допълнително легло 4 500 лева
Дете от 6 до 11 години* 3 500 лева

*Без ползване на допълнително легло.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Хо Ши Мин |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Хо Ши Мин |  Нова година 2023 - Виетнам |  Нова година 2023 - Хо Ши Мин

Избрани оферти