Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сеул

ЕКСКУРЗИЯ В ЮЖНА КОРЕЯ И ЯПОНИЯ 2023

Номер на оферта

/

239428

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети за международни полети София – Доха – Сеул/Токио – Доха - София с Kатарски авиолинии с включени летищни такси;
Самолетен билет Сеул – Осака с включени летищни такси;
Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория – туристически;
11 нощувки със закуска в 4* хотели по програма, както следва:
>3 нощувки със закуски в Сеул в хотел H?tel PJ Myeongdong 4*;
>2 нощувки със закуски в Осака в хотел Hotel Monterey Lefrere Osaka 4+*;
>2 нощувки със закуски в Киото в хотел Kyoto Tower Hotel 4*;
>1 нощувка със закуска в Хаконе в традиционен японски хотел риокан Hakone Tenseien;
>1 нощувка със закуска в Йокохама в хотел Yokohama Tokyu REI Hotel 4*;
>2 нощувки със закуски в Токио в хотел Shinjuku Washington Hotel 4*;
Късно напускане на хотела преди заминаване на 14.09.2023 г. около 18:00 ч.;
Изхранване: 11 закуски, 7 обяда и 2 вечери;
Целодневна екскурзия на Сеул с обяд в местен ресторант;
Целодневна екскурзия до остров Нами с включен обяд;
Полудневна панорамна екскурзия на Осака и посещение на Osaka Castle;
Еднодневна екскурзия в Нара и Киото с традиционен обяд в Киото;
Eкскурзия в Киото с посещение на Nijo Castel, чаена церемония и обяд в Arashiyama, посещение на Sagano Bamboo Forest и Tenruiji Temple;
Билет с резервирано място за влак-стрела от Киото до Хаконе;
Разходка с лодка по езерото Ashiinoko и посещение с лифт на долината Owakudani;
Посещение на планината Фуджи до Пета станция;
Посещение на Kamakura;
Панорамна обиколка на Йокахама;
Вечеря в местен ресторант в Йокохама;
Полудневна панорамна обиколка на Токио с автобус;
Еднодневна екскурзия в Нико с обяд;
Местно екскурзоводско обслужване;
Входни такси на посещаваните обекти;
Всички трансфери и турове с автобус, съобразен с броя на групата;
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“;
Застраховка отговорност на туроператора;
Предварителна туристическа информация за Япония;
Предварителна туристическа информация за Южна Корея;
Водач на групата от България.

Цената не включва

Такса обслужване за Южна Корея – 40 щатски долара;
Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 30 лева;
Допълнителни екскурзии по желание:
>Вечеря във вегетариански ресторант с традиционно шоу – 180 лв
>Посещение на един от най-големите аквариуми в света - Osaka Aquarium KAIYUKAN с включен трансфер при минимум 5 човека - 100 лв
>Разходка с лодка по каналите на града или посещение на Розовата градина - 90 лв
>Посещение на традиционен спектакъл в Киото - ОЧАКВАЙТЕ
Разходи от личен характер;
По желание: сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Молим, консултирайте се с наш представител!
По желание: включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка. Молим, консултирайте се с наш представител!
Забележки:
При посещение на Япония ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите, в Японски йени от България;
При посещение на Южна Корея ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите, в Корейски вонове от България.

Програма на пътуването

Вековна мъдрост, пъстра култура и живописна природа
14 дни / 11 нощувки
Период:
02.09. – 15.09.2023 г.
Маршрут:
София – Доха – Сеул – Осака – Киото – Хаконе – Камакура – Йокохама – Токио - Доха – София

Азиатската хилядолетна култура и прекрасната природа не спират да ни очароват. Този път сме отправили поглед към най-интересните забележителности в Южна Корея и Япония и ще бъдем ваш верен пътеводител през вековната мъдрост, колоритни традиции и живописни пейзажи на Изтока. Станете част от новото ни азиатско приключение!


ПРОГРАМА:
ПЪРВИ ДЕН | 02.09.2023 София – Доха
Полет от София за Доха в 13:40 ч. Пристигане в Доха в 18:15 ч.

ВТОРИ ДЕН | 03.09.2023 Доха – Сеул, Южна Корея
Полет от Доха за Сеул в 02:10 ч. Пристигане в Сеул, Южна Корея, в 16:55 ч. Среща с представител на местния партньор. Трансфер до H?tel PJ Myeongdong 4* и настаняване за 3 нощувки. Свободно време.

ТРЕТИ ДЕН | 04.09.2023 Сеул /закуска, обяд/
След закуска обзорна обиколка на най-интересните забележителности в южнокорейската столица Сеул. Стартира от емблематичния дворец Gyeongbokgung, построен от династията Чосон през 1395 г. в сърцето на града. В пределите на двореца е и Националният фолклорен музей с копия на исторически обекти, илюстриращи традиционния начин на живот на корейския народ.
Следва посещение на квартала Bukchon Hanok Village, дом на около 900 традиционни древни къщи с автентични фасади. Възможност на обяд да опитате популярното корейско ястие Bibimbap /ориз, зеленчуци и месо, подправени с лют пипер/. Следобед пешеходно изкачване до планинския парк на връх Намсан, издигаща се на 265 м над морското равнище. Оттам се разкрива прекрасна гледка към града. Връщане с кабинков лифт. Следва разходка из известния квартал Insadong, осеян с антикварни магазинчета и художествени галерии. За финал среща с един от най-известните нови градски проекти – Cheonggyecheon, където можете да се насладите на звуците на природата точно в центъра на града.
Вечерта по желание срещу допълнително заплащане: вечеря във вегетариански ресторант с традиционно шоу. Заведението се намира в един от най-оживените квартали на Сеул, а програмата потапя посетителите в духа на Корея. Нощувка в Сеул.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН | 05.09.2023 Сеул /закуска, обяд/
След закуска екскурзия на остров Нами с включен обяд. По пътя спирка при дендрариума във формата на корейския полуостров - The Garden of Morning Calm, разкриващ красива гледка към планината Chungryeongsan. Намира се в източната част на Сеул и изобилства от разноцветни цветя и впечатляваща кедрова гора. Включва 20 различни тематични секции с около 5000 вида растения, типични за района и не само. Следва тематичният парк във френски стил „Малката Франция“, известна още като „Паркът на Малкия Принц“ заради мемориала Екзюпери, автор на любимата на малки и големи книга. Сред допълнителните атракции е и Orgel House, където 200-годишна музикална кутия свири приятна мелодия.
Обяд в местен ресторант на остров Нами. Следобед разглеждане на живописните пейзажи в парковете на острова, намиращ се на час и половина път от Сеул. За да може тази природна красота да се запази в максимална степен, на острова няма нито един електрически стълб. Но не това е единственото интересно нещо там, а също The Song Museum, UNICEF Hall, UNICEF Train, паркът Together Park.
Връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН | 06.09.2023 Сеул – Осака, Япония /закуска/
Закуска. Свободен ден. Полет от Сеул за Осака. Трансфер и настаняване в Hotel Monterey Lefrere Osaka 4+* за 2 нощувки.

ШЕСТИ ДЕН | 07.09.2023 Осака /закуска/
След закуска полудневна панорамна обиколка на Осака, трети по големина град в Япония и безспорно един от най-интересните. Посещение на Замъка Осака, впечатляващ с типична японска архитектура и многобройните произведения на изкуството. Построен с помощта на над 30 000 души през 1586 г. с цел да стане най-здравият и красив в страната. Към днешна дата е исторически музей и всички посетители могат да се насладят на великолепието му.
Следва деветнадесетата по височина сграда в префектура Осака – Umeda Sky Building, състояща се от две 40-етажни кули. Изкачване до открита панорамна площадка на 137 м височина, откъдето се разкрива невероятна 360о гледка към многобройните небостъргачи и мостове.
Свободно време.
Следобед, по желание, срещу допълнително заплащане:
посещение на един от най-големите аквариуми в света - Osaka Aquarium KAIYUKAN. Сред интересните обитатели там са китови акули, пингвини, делфини, морски лъвове, тигрови скатове и тюлени.
разходка с лодка по каналите на града или посещение на Розовата градина.
Нощувка.

СЕДМИ ДЕН | 08.09.2023 Осака - Киото/закуска, обяд/
Закуска. Целодневен тур в Нара и Киото. Отпътуване за първата столица на Япония от 8 век – Нара, впечатляваща с исторически забележителности, храмове и паркове. Посещение на един от символите на града – храма Тодайджи, датиращ от 752 г. Това е най-големият дървен храм в света. Там се намира също и една от най-масивните бронзови статуи на Буда (цели 15 м). Следва кратка разходка из „Парка на елените“, където тези красиви животни се отглеждат и разхождат свободно.
Отпътуване за старата японска столица Киото. Традиционен сукияки обяд в местен ресторант. С нови сили посещение на дзен будисткия Златен храм Кинкакуджи. Градинският комплекс е с впечатляващ дизайн от периода Муромачи, смятан за класическата епоха на японския градински дизайн. Първоначално бил екстравагантна богата вила на шогуна Ашикага Йошимицу, през 1408 г. е превърнат в дзен храм след смъртта му. За финал пешеходна разходка в историческия квартал Гион в Киото. Това е районът на гейшите, предлагащ атмосферата от най-добрите време на града.
Настаняване в хотел Kyoto Tower Hotel 4* за 2 нощувки.

ОСМИ ДЕН | 09.09.2023 Киото /закуска, обяд/
След закуска екскурзия в Киото. Стартира с посещение на Замъка Ниджо, част от световното наследство на ЮНЕСКО. Той е седалище на клана Токугава в продължение на два века и половина. Заобиколен е от два пръстена укрепления (каменни стени и ровове). Преди обяд включване в чаена церемония в храма. Отпътуване за западния район на Киото – Арашияма. Обяд.
Следобед посещение на един от символите на Страната на изгряващото слънце – известната бамбукова гора Сагано, позната от кадрите на куп световни кино продукции. Място за медитация и пълноценна почивка. Следва посещение на храма Тенруиджи с типична будистка Дзен градина. Връщане обратно в Киото и свободно време.
Вечерта по желание посещение на традиционен спектакъл, разкриващ част от културните традиции на японците: чаен церемония, танц на гейши, куклен театър, старинна дворцова музика и класическа комедия, икебана.
Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН | 10.09.2023 Киото – Хаконе /закуска, обяд, вечеря/
След закуска освобождаване на стаите. Отпътуване за Одавара с влак-стрела. Трансфер от гарата и обяд в местен ресторант. Следва разходка с корабче из кристалните води на езерото Аши, наричано също Хаконе или Ашиноко. Кратерно езеро, образувано от вулкана Хаконе по време на последното му изригване преди 3000 години. Изкачите с лифт до долината на Овакудани /“Долината на Ада/, която представлява активна вулканична зона с активни серни отвори и горещи извори. И ако се чудите защо трябва да посетите това място, веднага ще отговорим – заради удивителната гледка. Дестинацията е популярна и заради местния специалитет – твърдо сварени яйца във водите на горещите извори, чиято консумация се смята, че удължава живота /едно яйце – 7 години/.
Трансфер до традиционен японски хотел, наречен риокан, построен върху геотермални извори. Настаняване в Hakone Tenseien за 1 нощувка. Вечеря в хотела в традиционно лятно японско облекло – юката, с апетитна традиционна японска кухня. След това възможност за релакс в естествените горещите извори.

ДЕСЕТИ ДЕН | 11.09.2023 Хаконе-Камакура-Йокохама /закуска, обяд, вечеря/
След закуска трансфер до „Петата станция“ на най-високата планина в Япония и най-посещавана в света – Фуджи. Извисява се на цели 3776 м и е резултата от три големи изригвания в миналото. Още от древността е смятана за свещено място. Местните вярват, че дърветата и всички природни форми там се обитават от богове и духове. Будистите пък приемат Фуджи като вратата към отвъдния свят. При ясно време от „Петата станция“ се виждат петте свещени езера Фуджигоко.
Обяд в местен ресторант. След това отпътуване за столицата на Япония от 12 век – за колоритния град Камакура. Впечатляваща симбиоза между история и природа, изпълнена с множество храмове, светилища и ясно доловима атмосфера на Япония от минали времена. Посещение на храма Хазе Канон, посветен на будистката Богиня на милосърдието Канон, известна със своите 11 глави. Там е разположена най-голямата позлатена дървена статуя в Япония с височина 9,18 м. Следва още един впечатляващ храм - Котокуин с 13–метровата бронзова статуя на Амида Буда, която е втората по големина в страната. Отпътуване за най-големия пристанищен град в Япония – Йокохама, за панорамна обиколка. Фотостоп сред прекрасните цветни градини на парк Ямашита, разкриващ чудесна гледка към пристанището. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Yokohama Tokyu REI Hotel 4* за 1 нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН | 12.09.2023 Йокохама - Токио /закуска/
След закуска трансфер до Токио. Панорамна обиколка на града. Посещение на емблематичното Кметство, където има наблюдателна площадка на височина 202 м, разкриваща впечатляващ изглед към града. Следват площадът и градините на Императорския дворец, резиденцията на японското императорско семейство.
Фотостоп при Парламента и посещение на най-скъпия квартал в Токио – Гинза. Там се намират шопинг центровете на прочутите световни и японски марки Микимото, Сони, Диор, Шанел и др. Свободно време за обяд в района на оживения квартал Шинджуку или близо до гарата в Токио. Настаняване в хотел Shinjuku Washington Hotel 4* за 2 нощувки.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН | 13.09.2023 ТокиоНиккоТокио /закуска, обяд/
Закуска. Целодневна екскурзия до националния парк и храмов комплекс Никко, част от световното наследство на ЮНЕСКО. Разположен е сред живописна вековна кедрова гора.
Разходката започва със 100-метровия водопад Kegon, най-известният сред множеството красиви водопади в комплекса. Следва посещение на шинтоитския храм Тошогу – шедьовър на японската храмова архитектура, и мавзолей на император Токугава – първи шогун на Япония. Няма как да пропуснем и виещия се като змия път Irohazaka, а също и езерото Чузенджи, наричано още „Море на щастието“. Връщане в хотела. Нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН | 14.09.2023 Токио – Доха /закуска/
Закуска. Свободно време. Късно освобождаване на стаите. Трансфер до летище за полет до Доха в 22:30 ч. Пристигане в Доха в 04:25 ч (+1).

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН | 15.09.2023 Доха – София
Пристигане в Доха рано сутринта. Полет от Доха за София в 07:45 ч. Пристигане в София в 12:40 ч.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИ:
София – Доха: 13:40-18:15 ч. /продължителност на полета: 4.45 ч./
• Доха – Сеул: 02:10-16:55 ч. /продължителност на полета: 8.45 ч./
Токио – Доха: 22:30-04:25 ч. (+1) /продължителност на полета: 11.55 ч/
• Доха – София: 07:45-12:40 ч. /продължителност на полета: 4.55 ч./

Допълнителна информация

Ранни записвания до 30.04.2023 г.
Възрастен в двойна стая 8300 лева
Възрастен в единична стая 8960 лева

Стандартни записвания след 30.04.2023 г.
Възрастен в двойна стая 8500 лева
Възрастен в единична стая 9160 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ

Тагове

Оферти - Южна Корея |  Оферти - Сеул |  Екскурзии - Южна Корея |  Екскурзии - Сеул |  Пролет 2024 - Южна Корея |  Пролет 2024 - Сеул

Избрани оферти