Начало / Екскурзии / Екскурзии - Единбург

ЕКСКУРЗИЯ В ШОТЛАНДИЯ - КЕЛТИ, УИСКИ И ШОТЛАНДСКИ ГАЙДИ

Номер на оферта

/

235856

Дати & цени

18 септември 2021 - 25 септември 2021 г. - Цена от 3132 лв.

Цената включва

Възрастен в двойна стая 3 132
Възрастен в единична стая 3 720
Трети възрастен / дете 12-18г. в стая с 2 възрастни ПО ЗАПИТВАНЕ

**Covid изисквания: препоръчителен е ваксинационен сертификат. При отваряне на дестинацията ще информираме туристите, ако има други изисквания за условията на влизане в страната.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет София-Франкфурт-Единбург и Глазгоу-Франкфурт-София на АК Lufthansa с включени летищни такси в размер на 135 евро / около 265 лв. и регистриран багаж до 23 кг./човек;
- 2 нощувки със закуски в хотел Ibis Edinburgh Centre Royal Mile - Hunter Square 3* или подобен в Единбург;
- 1 нощувка със закуска в хотел Ibis Aberdeen Centre Quayside Hotel 3* или подобен в Абърдийн;
- 1 нощувка със закуска в хотел Ben Wyvis Hotel 3* или подобен в Инвърнес;
- 2 нощувки със закуски в хотел Muthu Fort William Hotel 3* или подобен във Форт Уилям;
- 1 нощувка със закуска в хотел Ibis Glasgow City Centre - Sauchiehall Street Hotel 3* или подобен в Глазгоу;
- 7 вечери в посочените хотели (3-степенно фиксирано меню с хляб, вода, чай и кафе);
- Трансфери летище-хотел-летище с частен микробус;
- Наземен транспорт с частен туристически автобус по време на туристическите обиколки;
- Следните турове и посещения, описани в програмата, с местни екскурзоводи и превод на български език, без вкл. входни такси:
Панорамна и туристическа обиколка на Единбург;
Посещение на замъка Единбург, без вкл. входна такса (4ч.);
Туристическа програма в Сейнт Андрюс, без вкл. входни такси (4ч.);
Посещение на музея в Дъндий и шотландска ферма, без вкл. входна такса;
Посещение с дегустация на дестилационна на уиски в Шотландия, без вкл. входна такса;
Посещение на център за преработка на сурова вълна;
Панорамна обиколка на Инвърнес;
Круиз по прочутото езеро Лох Нес, без вкл. билет за круиз;
Посещение на остров Скай;
Панорамна и пешеходна обиколка на Глазгоу (4ч.);
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЛЕВ Инс за периода на цялото пътуване;
- Застраховка „Отговорност на туроператора”;
- Водач на групата от България - при група от минимум 15 души;
- Такса-обслужване за местни екскурзоводи и шофьори.

Цената не включва

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Обеди;
- Посещения и входни такси, указани в програмата като опция по желание:
- Вечеря в Ghillie Dhu (вкл.чай/кафе) - ?40 / около 92 лв. на човек;
- Входни такси както следва:
Комбиниран пас за 4 обекта: Замъкът Urquhart / Замъкът Edinburgh / Замъкът St Andrews / Катедралата St Andrews - ?40 / около 92 лв. на човек;
Замъкът Brodie - ?15 / около 35 лв. на човек;
Круиз по Лох Нес - ?15 / около 35 лв. на човек;
Тур с дегустация в Glenfiddich Distillery - ?15 / около 35 лв. на човек;
Шотландска ферма Highland Beef Farm - ? 25 / около 58 лв. на човек;
The Royal Yacht Britannia в Единбург - ?17 / около 39 лв. на човек;
V&A Museun Dundee - безплатно;
Катедралата St Giles в Единбург - безплатно;
- По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител;
- По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка - Моля консултирайте се с наш представител;
- Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в "цената включва".

Програма на пътуването

ЕКСКУРЗИЯ В ШОТЛАНДИЯ - КЕЛТИ, УИСКИ И ШОТЛАНДСКИ ГАЙДИ

София - Франкфурт - Единбург - Сейнт Андрюс - Дъндий - Абърдийн - Инвърнес - Лох Нес - Форт Уилям - остров Скай - Лох Ломонд - Глазгоу - Франкфурт - София

18 - 25.09.2021
8 дни / 7 нощувки
самолетна програма, водач на български език

ПЪРВИ ДЕН: 18.09.2021, София - Франкфурт - Единбург
Полет София-Франкфурт на АК Lufthansa. Излита в 06:50ч. Каца в 08:15ч. във Франкфурт. Полет Франкфурт-Единбург на АК Lufthansa. Излита в 10:10ч. Каца в Единбург в 11:05ч. Настаняване за 2 нощувки в хотел Ibis Edinburgh Centre Royal Mile - Hunter Square 3* - разположен в самия център на Единбург, с гледка към историческия център. Панорамна и туристическа обиколка на Единбург - историческа столица и духовен център на Шотландия. Обиколката започва със замъка Holy Rood и църквата St. Giles. Продължаваме с параклиса Рослин - една от най-красивите, но и мистериозни църкви в Европа, добила известност най-вече с филма „Шифърът на Леонардо”, в който се твърди, че именно тук е погребана Мария Магдалена и първите крале от династията на Меровингите. Наистина каменните барелефи изобразяват библейски сцени и символи, нетипични и непознати в никоя друга църква в Европа. Параклисът от Средновековието привлича свободните масони и хората, интересуващи се от мистерии и загадки. Свободно време за разходка в Стария „НОВ” град от 18-ти век (UNESCO - Georgian New Town). Вечеря и нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 19.09.2021, Единбург
Шотландска закуска. Посещение на замъка Единбург - UNESCO, датиращ от 11-ти век, свидетел на славна и бурна история като резиденция на шотландските крале и кралици. Крепостта, доминираща над града и негова безспорна емблема, има над 30-вековна история. Построен на Касъл Рок - върхът на изстинал вулкан, със секваща дъха гледка над цял Единбург, замъкът е бил ням свидетел на всички повратни момента в бурната шотландска история. Свободно време в някое от кафенетата и сувенирните магазинчета в замъка. Следобед: посещение на The Royal Yahct Britannia.
По желание: Вечеря в Ghillie Dhu - 40 GBP/човек (вкл.чай/кафе). Някогашната епископална църква, сега превърната в традиционен шотландски бар-ресторант с перфектна локация в самия исторически център на града, Ghillie Dhu Ви пренася в героичното минало на рицари и принцеси, докато се наслаждавате на вечеря с автентична шотландска музика и танци. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 20.09.2021, Единбург - Сейнт Андрюс - Дъндий - Абърдийн
Шотландска закуска. Отпътуване към Сейнт Андрюс: посещение на Замъка Сейнт Андрюс и Катедралата, построена през 12-ти век и превърнала се в център на Католицизма в Шотландия. Със своите 119 метра тя е най-високата църква в Шотландия. Продължаваме към Дъндий: посещение на музея D&A (безплатен вход) - по дизайн на гениалния японски арх. Кенго Кума, проектирал и стадиона за олимпийските игри в Токио 2020. Сградата (1650 кв.м) няма прави външни стени. Следва посещение на шотландска ферма Aberdeenshire Highland Beef Farm - ще добиете представа от първа ръка за прочутата шотландска вълна и ще пробвате шотландски бифтеци. Вечеря в Абърдийн. Настаняване в хотел Ibis Aberdeen Centre Quayside Hotel 3*. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 21.09.2021, Абърдийн - Инвърнес
Шотландска закуска. Посещение на най-старата в Шотландия дестилационна на уиски Glenfiddich Distillery (1.30ч.), където ще опитате някои от най-известните марки малцово уиски (blended whisky), наричано още шеговито „нектарът амбър”. Ще Ви се разкаже за техниката на дестилиране и производство на една от най-известните напитки в света. Ще има награди за тези, които могат да познаят съставките на уискито (след няколко дегустации). Следва посещение на център за преработка на сурова вълна в най-фин кашмир - Elgin Cashmere (1ч.). След като сте видели процеса по изпреждане, боядисване и най-общо превръщането на суровата шотландска вълна в прекрасни дизайнерски изделия, ще имате свободно време да се разходите из 2-етажният магазин за кашмирен трикотаж и плетени аксесоари на Johnstons of Elgin’s. Програмата приключва с посещение на Замъка Brodie (1ч.) - очарователен средновековен замък, в който ще се докоснете до автентична мебелировка от 16-ти век, стенописи... и истории за духове. Всъщност това е един от замъците в Шотландия, който си има собствен такъв. Настаняване в хотел Ben Wyvis Hotel 3* в Инвърнес. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 22.09.2021, Инвърнес - Лох Нес - Форт Уилям
Шотландска закуска. Денят започва с панорамна обиколка на Инвърнес. Свободно време. Инвърнес е голям университетски град, в него са се разиграли две от историческите битки на Шотландия, а според скорошни социологически проучвания, градчето е с най-голям брой щастливи жители в Обединеното Кралство. Продължаваме към Лох Нес. Круиз по прочутото езеро Лох Нес (1ч.), но не гарантираме, че ще видите Неси - прочутото чудовище. Круизът спира за фото стоп и по желание: посещение на Средновековния замък Urquhart (1ч.), разположен на самите брегове на езерото Лох Нес. Замъкът е строен в интервала 13-16-ти век и е един от най-впечатляващи Замъци в Шотландия. Настаняване в хотел Muthu Fort William Hotel 3* във Форт Уилям за 2 нощувки. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 23.09.2021, Форт Уилям - остров Скай - Форт Уилям
Шотландска закуска. Ферибот от Малейг до Армадейл (35 мин). Посещение на приказния остров Скай/Isle of Skye/, който предлага уникални пейзажи на скали и хълмове. Островът е най-големият и най-северен от пръстена на Вътрешните Хибриди, западно от бреговете на Шотландия. Това е брулен от вятъра, но красив планинки и скалист остров. Прекосяваме моста Kyle of Lochalsh и спираме за фотостоп под Замъка Eilean Donan - един от най-живописните и фотографирани замъци в Шотландия, декор на много филми и телевизионни предавания. Вечеря и нощувка във Форт Уилям.

СЕДМИ ДЕН: 24.09.2021, Форт Уилям - Лох Ломонд - Глазгоу
Шотландска закуска. Фотостоп в долината Glencoe - част от Национален Парк Loch Lomond & the Trossachs National Park (1865 кв.км., обхващащ 20 планински възвишения и множество езера, вкл. най-популярната за трекинг планина в Шотландия - Ben Lomond). Отпътуваме на юг към Глазгоу - най-големият град в Шотландия и трети по големина град в Обединеното Кралство след Лондон и Бирмингам. Фотостоп на Loch Lomond - едно от най-големите езера в Британия. Панорамна и пешеходна обиколка на Глазгоу - столицата и най-големият град на Шотландия, разположен на бреговете на река Клайд: Площад Свети Андрю, Мърчънт Скуеър, площад Джордж Скуеър, сградата на кметството “City Chambers”, Катедралата, строена между 13-ти и 15-ти век, посветена на Св. Мънго - покровител на Глазгоу, е единствената Катедрала на шотландска територия, оцеляла по време на протестантската Реформация. Свободно време - не пропускайте да изпиете едно уиски и да хапнете стек пай в някой пъб. Продължаваме обиколката с Келвингроув Парк, Макинтош Хаус и пешеходната улица “Sauchiehall St” с много пъбове и ресторанти. Свободно време. Вечеря в Глазгоу. Настаняване в хотел Ibis Glasgow City Centre - Sauchiehall Street Hotel 3*. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 25.09.2021, Глазгоу - Франкфурт - София
Шотландска закуска. Трансфер до летището. Полет Глазгоу-Франкфурт на АК Lufthansa. Излита в 09:05ч. Каца в 12:00ч. в Франкфурт. Полет Франкфурт-София на АК Lufthansa. Излита в 19:50ч. Каца в София в 23:00ч.

Полетно разписание:
1 LH1429 L 18SEP 6 SOFFRA HK16 2 0650 0815 E*
2 LH 962 L 18SEP 6 FRAEDI HK16 1 1010 1105 E*
3 LH 961 K 25SEP 6 GLAFRA HK16 M 0905 1200 *1A/E*
4 LH1428 K 25SEP 6 FRASOF HK16 1 1950 2300 *1A/E*

Тагове

Оферти - Шотландия |  Оферти - Единбург |  Екскурзии - Шотландия |  Екскурзии - Единбург |  Есен 2021 - Шотландия |  Есен 2021 - Единбург

Избрани оферти