Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

ЕСЕНЕН УИКЕНД ВЪВ ВИЕНА - елегантна разходка през октомври

Номер на оферта

/

232693

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Виена - София с България Ер с включени летищни такси и ръчен багаж до 10 кг на човек;
2 нощувки със закуски в хотел 4* във Виена;
Туристическа програма "Стара Виена и Хофбург" с местен екскурзовод на български език;
Трансфер летище-хотел-летище;
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 5 000 € на ЗАД Армеец
Цялостна организация и обслужване на български език

Цената не включва

Разходи за градски транспорт (на място): 2.40 EUR (еднопосочен билет); 8 EUR (карта за 24 часа); 14,10 EUR (карта за 48 часа) или 17,10 EUR (карта за 72 часа);
Градска такса - ако бъде обявена такава (заплаща се на рецепция на хотела);
Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание
Чекиран багаж - по заявка

Допълнителни услуги по желание:
Двореца Шонбрун "Imperial tour" с местен екскурзовод на български език
Музея на Сиси и императорските апартаменти в двореца “Хофбург” с местен екскурзовод на български език
Императорската съкровищница в двореца “Хофбург” с местен екскурзовод на български език
Посещение на класически концерт с произведения на Моцарт и Щраус

Програма на пътуването

ЕСЕНЕН УИКЕНД ВЪВ ВИЕНА
САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

3 дни/ 2 нощувки
При настаняване в хотел Amedia 4*
30.10.-01.11.2020 (петък-неделя) - 630 лв


3-дневна ПРОГРАМА

1 ден - петък
Отпътуване за Виена в 19:15 ч. с директен полет на България Ер от летище София, Терминал 2. Кацане на летище Швехат във Виена в 20:00 ч. местно време и трансфер до хотела. Настаняване.
Свободно време.
Нощувка.

2 ден - събота
Закуска.
Туристическа програма "Стара Виена и Хофбург" с местен екскурзовод на български език (включена в цената; ползва се градски транспорт) - дворцовия комплекс "Хофбург" (бивша резиденция на Хабсбургите до 1918 г., а днес - седалище на австрийския федерален президент), Испанската школа по езда, където белите жребци липицани изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус, луксозната улица "Колмаркт", където наред с луксозните бутици и магазини се намира и императорската сладкарница "Demmel", предлагаща до ден днешен прочутата торта "Sacher" по оригиналната тайна рецепта; елегантната търговска улица "Грабен" с емблематичната чумна колона, бароковата църква "Св. Петър"; готическата катедрала "Св. Стефан" - най-важният символ на Виена; улица "Кернтнерщрасе", която води до музея за съвременно изкуство Албертина, Операта и др.
По желание /с предварителна заявка и заплащане/:
==>Посещение на двореца Шонбрун с местен екскурзовод на български език. Шонбрун е любимата резиденция на императрица Мария Терезия. Интериорът е подобаващо величествен, с изрисувани тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът към двореца е по френски образец - с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун. В дворцовия театър традиционно се провеждат музикални спектакли и концерти. В комплекса на двореца се включват още панорамната площадка на Мария Терезия “Глориет”, Къщата на палмите, Къщата на пеперудите и великолепната Виенска зоологическа градина - най-старата в света. Като един от най-добрите образци на архитектурните стилове рококо и барок, от 1996 година Шонбрун е включен в списъка със Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
По желание /с предварителна заявка и заплащане/:
==>20.15 ч. - Класически концерт по произведения от Моцарт и Щраус в една от най-старите концертни зали на Виена. Нощувка.
Нощувка.

3 ден - неделя
Закуска. Свободно време във Виена - възможност за самостоятелно посещение на музеите на Виена - Съкровищницата, Музея на музикалните инструменти, Къщата на пеперудите в двореца "Хофбург", Музея за история на изкуството или Природонаучния музей.
По желание /с предварителна заявка и заплащане/:
==>Посещение на музея на Сиси и Императорските апартаменти в двореца “Хофбург” с екскурзовод на български език – ще се потопите в автентичната атмосфера на живота в императорския двор - великолепни салони и стаи с мебелировка от края на 19-и век, разказващи за съдбата на известните му обитатели и ще научите интересни факти за живота на най-известната императорска двойка – Франц Йозеф и красивата му съпруга Елизабет - Сиси.
или
==>Посещение на Императорската съкровищница в двореца “Хофбург” с екскурзовод на български език. Събрала ценности, надживели превратностите на времето с над хиляда години история, тя представя инсигниите на императорската и църковна власт, скъпоценни камъни, редки произведения на ювелирното изкуство, между които и изпълнените със символика, забулени с история и загадки атрибути на императорската власт на Свещената римска империя – короната, мантията, кръста-мощехранителница, копието - изваждани само, за да се короняса новия император на Свещената римска империя и днес намерили покой в Съкровищницата във Виена.
Свободно време - възможност за самостоятелно посещение на увеселителния парк Пратер (работи всеки ден) - Виенският Пратер се е превърнал в много повече от парк за забавления. Високото 65 м. виенско колело вече 150 години е символ не само на парка, но и на целия град. В рамките на парка се намира и музея на восъчните фигури Madame Tussauds. До парка се стига с метро на линия U1 и U2 - спирка Praterstern. Входът е свободен, а ползването на различните атракции се заплаща поотделно и по желание (цена от 1,50 € до 5 € на човек).
Трансфер от хотела до летището в 18:00 ч. Отпътуване за България до София с директен полет на България Ер в 20:50 ч. Пристигане на летище София, Терминал 2 в 23:20 ч..

Полетно разписание:
28OCT/30OCT SOF VIE 19:15-20:00
01NOV VIE SOF 20:50-23:20
Възможни са промени!
Възможни са размествания на туристическите услуги в дните по програмата. Окончателна програма с часове за срещи и указания за връзка с екскурзовода туристите получават заедно с всички документи за пътуването в седмицата на заминаването.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Уикенд почивка - Австрия |  Уикенд почивка - Виена

Избрани оферти