Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

ЕСЕНЕН УИКЕНД В АМСТЕРДАМ - 4 НОЩУВКИ

Номер на оферта

/

231896

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Амстердам – София с директен полет на България Ер;
Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг;
4 нощувки в хотел 4* (Ozo или подобен)
Трансфери летище- хотел – летище
Посрещане на летището в Амстердам
Пешеходен тур с местен лицензиран екскурзовод на български език
Mедицинска застраховка с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец;

Цената не включва

По желание, доплащане за закуска: 17,50 € на ден (общо за 4-те нощувки: 70 €/ 140 лв)
Разходи за градски транспорт
Градска такса (заплаща се на място)
Застраховка "Отмяна на пътуване"
Входни такси за посещаваните в свободното време обекти /по желание/

Екскурзии по желание:
"Традиционна Холандия - Заансе Сханс" с влак: 88 лв. на турист при мин. 6 записани;
"Лайден - градът на Рембранд" с влак: 69 лв на турист при мин. 10 записани
Екскурзия по избор за четвъртия ден от програмата:
Автобусна екскурзия "Хага и Утрехт - в сърцето на Нидерландия": 148 лв на турист при мин. 14 записани или
Екскурзия с влак "Хага - разходка в Южна Холандия": 129 лв. на човек при мин. 6 записани

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България!

Програма на пътуването

ЕСЕНЕН УИКЕНД В АМСТЕРДАМ - 4 НОЩУВКИ

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ДО ЗАНСЕ СХАНС, ХАГА И УТРЕХТ

Самолетна програма с обслужване на български език

Дата: 24.10.-28.10.2020

Условия за записване: минимален депозит за записване: 50% от основния пакет; доплащане до крайната цена и краен срок за заявки за допълнителни услуги - до 30 дни преди датата на отпътуване.


Пакет на човек в двойна стая за ранни записвания - 1190 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

Първи ден - 24.10.2020
Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване за Амстердам в 07.10 ч. с редовен полет на България Ер. Кацане на летище Схипхол в 9.00 ч.
Tрансфер до хотела (около 30 минути).
==>Пешеходен тур "АМСТЕРДАМ - цветен и вдъхновяващ" с местен екскурзовод на български език (включен в цената; ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа). Ще научим как от малко рибарско селище през 13-ти век Амстердам се превръща в един от най-значимите европейски градове - ще видим къде е започнало възникването му и как се е развивало строителството около река Амстел, ще разгледаме основните забележителности в историческия център, ще научим най-интересното за традиционната холандска архитектура - какво символизират изрядно подредените малки тухлички, за какво служат стърчащите външни куки на историческите къщи и защо жителите на града обичайно не поставят пердета зад прозорците си. Ще ви разкажем още защо Амстердам забрани груповите посещения в най-популярния си квартал на „Червените фенери“, ще надникнем зад тайните му, ще научим какво се продава в традиционния "кофишоп" и в традиционния холандски ресторант и още много за музеите, за традициите и за хората...
Настаняване (след 15:00 ч.).
Свободно време за самостоятелни разходки - може да се разходите по очарователните мостчета над каналите, да опитате свежи рибни деликатеси, картофки в книжна кесийка или ябълков пай, и да се потопите в неповторимата атмосфера на града, който вечер е още по-прекрасен и предлага многобройни забавления за гостите си.
Нощувка.

Втори ден - 25.10.2020
Закуска.
По желание (заплаща се допълнително):
==>"ТРАДИЦИОННА ХОЛАНДИЯ - ЗАНСЕ СХАНС" с влак и екскурзовод на български език
Заансе Сханс е очарователно селце, разположено на 16 км. северозапад от Амстердам, до което с влак се стига за по-малко от 15 минути. Представлява своеобразен музей на открито, който пресъздава селския бит на стара Холандия с типичните къщи, вятърни мелници и живописни пейзажи. Характерните за страната традиционни занаяти са представени автентично в зелените къщички на комплекса - ферма за кашкавал (с кратка демонстрация и възможност за дегустация на различните видове холандски сирена), работилница за производство на дървени обувки (пред очите ни само за няколко минути майсторите ще оформят традиционни "кломпи" от суров дървен материал, а в магазинчето ще ги видим вече в завършен вид - оцветени и лакирани, наред с най-различните модели модерно дървено сабо). Можете да надникнете и в останалите занаятчийници - за производство на бъчви, на корабни платна, на хляб, шоколад и ликьор по запазени старинни рецепти. Петте работещи вятърни мелници в комплекса се използват за извличане на бои от дървесина, за дървообработка, за производство на електричество, за смилане на житни култури, както и за традиционното за Холандия обезводняване на блатисти местности. В китните магазинчета, запазили духа и атмосферата на 17-ти и 18-ти век, продавачи в традиционни носии ще ви изкушат с вкусни холандски деликатеси, сладкиши и бонбони.
Свободно време. Нощувка.

Трети ден- 26.10.2019
Закуска.
Свободно време. Възможност за посещение на музеи (препоръчително е да купите предварително билети онлайн) или за самостоятелни разходки.
По желание (заплаща се допълнително):
==>"ЛАЙДЕН - ГРАДЪТ НА РЕМБРАНД" с влак и екскурзовод на български език. (Пътуването се осъществява с влак - продължителност около 30 минути на посока):
Разходка и разглеждане на историческия център - чаровният Лайден се намира само на 40 км. от Амстердам и притежава забележителен исторически център с почти непроменена инфраструктура още от 17-ти век, когато е един от най-богатите градове в Холандия. Тук през 1606 г. е роден Рембранд ван Рейн. По повод на 350 години от смъртта му, 2019 година беше официално обявена за "година на Рембранд" и родният град на художника почита паметта му по вдъхновяващ начин. Запазените историческите сгради ще ни "разкажат" любопитни истории за живота и творчеството на великия холандски художник. Лайден успява да съчетае по забележителен начин прекрасната си старинна архитектура и живописните канали с обаятелни мостчета с нови проекти за модерна визия на града - един от тях стартира през 1992 г. и се нарича „Стихове по стените“. На поетичните стени на Лайден са изписани над 100 стихотворения на различни езици, включително и на български. Разходката в историческия център включва панорамно разглеждане на централната гара, старото пристанище, площад Рембранд с родната къща на художника, канала с най-представителните къщи - в които са живели и членове на холандското кралско семейство, университета на Лайден и ботаническата му градина - най-старата в Холандия и първи дом на прочутото холандско лале (посещение е възможно през свободното време), църквата Св. Петър, латинското училище, общината от 1574 г., отбранителната крепост между двата ръкава на река Рейн, откъдето се открива прекрасна гледка към целия град и др.
Нощувка.

Четвърти ден - 27.10.2020
Закуска. Свободно време.
По желание (заплаща се допълнително):
==>"ХАГА и УТРЕХТ - в сърцето на Нидерландия" с автобус и екскурзовод на български език (при мин. 12 записани туристи)*.
Бижуто на Южна Холандия - град Хага, в който са съсредоточени най-важните политически институции на страната, ще ви впечатли с красота, много по-различна от тази на Амстердам. По време на разходката ще видим къде живее и работи кралят на Холандия, къде заседава холандският парламент и ще надникнем в Рицарската зала на готическия комплекс Биненхоф, наподобяващ на приказна историческа крепост. Ще се разходим в най-старата част от Хага, покрай езерото Хофвийвер, кралската галерия Маурицхойс (където се намира една от най-популярните картини в света – „Момичето с перлената обица“, нарисувана през XVII век от Йоханес Вермер), "Кулата на министрите", Кралския дворец Ноордейнде, цветната търговска улица Hoogstraat с много заведения и кафенета на открито, величествения закрит пасаж от 19-ти век - паметник на ЮНЕСКО и др..
Утрехт е един от най-старите градове на Холандия. Разположен е в сърцето на страната, откъдето е минавала северната граница на римската империя. Пешеходен тур в центъра на града - на централния площад Dom се намира една от най-известните забележителности - готическата кула (Domtoren), висока 112 метра с 465 стъпала - издигната през 14-ти век на мястото, където преди почти 2000 г. е основан градът, както и градината Flora"s Hof. Плавателните канали и къщите покрай тях са автентично запазени от времето на Средновековието. Уникална за историческия център на Утрехт е двустепенна конструкция на сградите - на второто по-високо ниво търговците изграждали къщите си, а първото ниво - непосредствено до крайбрежни алеи и покрай малките пристани - те ползвали за складове, в които днес се помещават уютни кафенета и китни ресторанти. Очарователни канали, авангардни скулптури, съчетани с традиционна холандска архитектура, модерни галерии, тематични пазари на открито, бутикова шопинг зона - тази визия превръща Утрехт в уникален град, очароващ с прекрасно преплитащите се минало и настояще.
или
==>"ХАГА - разходка в южна Холандия" с влак и екскурзовод на български език (при мин. 6 записани туристи)*.
Пешеходна разходка в сърцето на Хага - историческите сгради в Binnenhof до езерото Хофвийвер (най-старата в света сграда на парламент, която функционира и до днес, Залата на рицарите, откъдето днес кралицата отправя своето ежегодно обръщение, фонтана със статуята на Вилхелм ІІ от 19 в., Малката кула от 15 век, където се помещава кабинетът на министър-председателя), Palace Noordeinde - работното място на краля на Нидерландия, галерията Mauritshuis (с уникална колекция от произведения на холандските майстори - Вермеер, Рембранд, Халс и много други), която можете да посетите в свободното време. Разходка в пешеходната зона на града, където са разположени много магазини и заведения. При желание и интерес разходката може да се продължи до ДВОРЕЦА НА МИРА, който днес е седалище на Международния съд към ООН или до АВТОМОБИЛНИЯ МУЗЕЙ LOUWMAN - считан за най-добрият в света, музеят представя най-старата и богата колекция от над 250 уникални ретро, класически и спортни автомобили, произведени в годините от 1886 до 2013 г. Новата сграда на музея е архитектурен шедьовър с три етажа и над десет декара покрита изложбена площ. Сред редките експонати в музея са колите на Уинстън Чърчил, на кайзер Вилхелм Втори, Aston Martin DB5s - използван във филма за Джеймс Бонд "Goldfinger", кадилак Fleetwood на Елвис Пресли от 1976 г., бъги Baja Boot на Стив Маккуин от 1971 г., парният автомобил De Dion Bouton Trepardoux от 1887 г., Peugeot Type 6 от 1894 г., 6-местният Daimler 6-HP от 1897 г., първите модели на Benz и много, много други уникати (на място се заплаща входна такса).
Свободно време. Нощувка.

Пети ден - 28.10.2020
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет за София.



Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно трафика.
Препоръка: Добре е да започнете пътуването отпочинали! Имайте предвид, че полетът за Амстердам е в 07:10 ч. и трябва да сте на летището в София най-късно в 05:30 ч. сутринта. Настаняването в хотелите в Амстердам е възможно след 15:00 ч. При възможност не планирайте пътуване до София в нощта преди деня на заминаване!

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

"Традиционна Холандия - Заансе Сханс" с влак: 88 лв. на турист при мин. 6 записани туристи:
"Лайден - градът на Рембранд" с влак: 69 лв на турист при мин. 10 записани туристи;

Екскурзия по избор за четвъртия ден от програмата:
Автобусна екскурзия "Хага и Утрехт - в сърцето на Нидерландия": 148 лв на турист при мин. 14 записани туристи;
или
Екскурзия с влак "Хага - разходка в Южна Холандия": 129 лв. на човек при мин. 6 записани туристи;


Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България!
*При по-малко записани е възможно допълнителните турове да се проведат с предложена корекция в цената.

Забележителности и цени на входни такси /с ориентировъчен характер, самостоятелно посещение/:
Билети за музеите може да закупите самостоятелно на съответния посочен сайт за всеки музей. Изисква плащане с кредитна карта онлайн.
ВАЖНО! Ако желаете съдействие от наша страна при онлайн закупуване на билети за музеи, моля да имате предвид, че към цената на входната такса се начислява такса обслужване в размер на 5 лв за всяка трансакция.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Есен 2023 - Холандия |  Есен 2023 - Амстердам

Избрани оферти