Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

ЕСЕНЕН УИКЕНД В ЗЛАТНА ПРАГА - полет на 29.10.2020

Номер на оферта

/

231888

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер
летищни такси, 1 бр. малък ръчен багаж и 1 бр. голям ръчен багаж до 10 кг с макс. размери до 55х40х23 см
1 бр. чекиран багаж до 23 кг на човек
3 нощувки със закуски в хотел 4* (EA Hotel Sonata 4* или подобен)
трансфери летище - хотел – летище;
посрещане на летището в Прага;
туристическа програма "В сърцето на Стара Прага" с местен лицензиран екскурзовод на български език;
медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на ЗАД "Армеец" с покритие 5 000 евро;

Цената не включва

Градска такса: заплаща се на рецепция на хотела (0,60 € на човек на ден);
Ползване на слушалки: 3 € на човек на ден;
Разходи за ползване на градски транспорт
Доплащане за полет от/до Варна - цена на запитване:
VAR SOF 08:40 09:35/ SOF PRG 10:20 11:15
PRG SOF 16:20 19:10/ SOF VAR 20:00 20:55

По желание: Застраховка "Отмяна на пътуване" при ЗАД Армеец (препоръчителна)
Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Допълнителни услуги по желание:
1. "Величието на Пражкия замък": 60 лв на човек при мин. 12 записани (включва входни такси за катедралата Св. Вит, Стария кралски дворец с Владиславската зала, базиликата Св. Георги и Златната уличка и обслужване от местен екскурзовод на български език)

2. "Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - целодневна автобусна екскурзия: 85 лв на турист при мин. 12 записани

3. Круиз по Вълтава: 28 лв на турист

4. Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (вечерен):
Опция 1: 59 лв на човек
Опция 2 с вечеря: 90 лв на човек

Програма на пътуването

ЕСЕНЕН УИКЕНД В ЗЛАТНА ПРАГА - полет на 29.10.2020
самолетна екскурзия с обслужване на български език, хотел 4*


Акценти:
- директен полет с удобни полетни часове
- 1 бр. чекиран багаж до 23 кг на човек
- цялостна организация и екскурзоводско обслужване на български език
- уикенд програма

ЦЕНА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: 690 лв на човек в двойна стая

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Настнаяване в хотел 4* в район Прага 2 - Sonata или подобен - в близост до Вацлавския площад и Националния музей на Прага. Настаняване в модерни, климатизирани стаи с баня, телевизор, минибар, сешоар.


Програма "Есенен уикенд в Прага"

Първи ден:
Отпътуване от летище София с директен полет в 10:20 ч. до Прага. Трансфер до хотела.
Настаняване (при възможност преди 14 ч.).

==>Пешеходен тур "В СЪРЦЕТО НА СТАРА ПРАГА" с екскурзовод на български език (Продължителност: около 1 1/2 час; ползва се градски транспорт): Ще се потопим в магията на Стария Град на Прага и неговите чаровни улички - по време на обиколката ще разгледаме Карловия мост (от XIV в.), наричан още "галерия на открито" заради творческата атмосфера, създавана от местните художници, артисти и улични музиканти и неповторимата живописна гледка към река Вълтава; Вацлавския площад - "Пражкото сити", "Златния кръст" - на мястото на бившия ров, днес - своеобразен вход към чаровните улички на Стара Прага; Ставовския театър, в който през 1787 г. се състои премиерата на "Дон Джовани", дирижирана от самия Моцарт и Стария пазар от 1232 г.; Староместкия площад - църквата „Дева Мария пред Тин” и "Свети Николай", монумента на Ян Хус, двореца Кински - филиал на националната галерия и Старото кметство, кулата Орлой с приказния астрономически часовник, поставен тук през 1410 г. от чешкия майстор Хануш, който бил ослепен, за да не може да създаде такова чудо на друго място по света и др.
Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Свободно време или

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Пешеходен тур "Величието на Пражкия замък" с екскурзовод на български език (включва входни такси, ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): Пражкият замък се намира на западния бряг на река Вълтава и в продължение на векове преплита съдби на князе, императори, крале, висши духовници и президенти. Турът включва посещение на трите външни двора на комплекса с посещение на катедралата Св. Вит, на базиликата Св. Георги, Стария кралски дворец с Владиславската зала и Златната уличка. Готическата катедрала Св. Вит е разположена в третия двор на замъка и е най-важната църква на Прага. Строена е в продължение на почти 6 века. Обогатеният тур ще ни даде достъп до културни съкровища, създадени от времето на готическата епоха до наши дни - венец от параклиси, всеки от които - произведение на изкуството, ценни мозайки и витражи - един от които дело на Алфонс Муха, величествената сребърна гробница на големия чешки светец Ян от Непомук, параклиса на Св. Вацлав със стенописи и пана, изработени от скъпоценни камъни; Ще посетим и Старият кралски дворец с Владиславската зала от края на 15-ти век е мястото, където днес президентът полага президентската си клетва и обявява важни за страната решения; Базиликата Св. Георги е най-добре запазената романска църква от 10-ти век и в нея се намират мощите на първата чешка светица Св. Людмила, приела от Св. Методи християнството и започнала разпространението му в Чехия; Ще посетим Златната уличка - едно от най-колоритните и живописни места на Прага, свързвани най-вече с легендите за алхимиците от времето на император Рудолф II. Зад ниските прагове на къщичките с кукленски размери и пъстри фасади ще ни посрещнат миниатюрни галерии, книжарници, сувенирни магазини и етнографски музеи със стаички на занаятчии - шивачи, златари, гледачки и алхимици, живяли тук през Средновековието. Когато напуснем Пражката крепост, пред нас ще се открие величествената панорамна гледка към цяла Прага.
*По желание /с предварителна заявка и доплащане/: Дневен круиз по р. Вълтава (1 час).
*По желание /с предварителна заявка и доплащане/: 20,30 ч - Вечерен бутиков джаз круиз по р. Вълтава с тристепенна вечеря и джаз концерт на живо.
Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време или
*По желание /с предварителна заявка и доплащане/: "Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Карлови Вари е един от най-красивите курортни центрове в Европа. Създаден през 14 век, градът пази спомени за руския цар Петър I, за Гьоте, Казанова, Моцарт и много други известни личности, за които лековитата вода, прекрасната природа и чистия въздух превръшат Карлови Вари в любимо място. Днес освен с прочутите си минералните извори, градът е известен и с филмовия фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година тук пристигат световноизвестни кинозвезди. Ще се разходим по прекрасните улици, покрай дизайнерските колонади - Парковата колонада със змийската чешма, Млинската колонада с 5 извора, украсена с алегорични образи на 12-те месеца и сцена на Карловарския симфоничен оркестър, красивата Пазарска колонада, Колонада Вржиделна със символа на града - известния топъл гейзер Вржидло, който извира на височина 12 м с температура от 73 С; ще видим фестивалния хотел Термал, Парка на Дворжак, бароковата църква Мария Магдалена, емблематичния хотел Пуп, където е сниман касовият филм за Джеймс Бонд "Казино роял". През свободното време можете да опитате традиционните вафлички "оплатки" или "кралската" напитка - билковия ликьор „Бахеровка”, който се прави с прочутата карловарска вода.
Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време.
Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер в 16:25 ч.

Идеи за самостоятелни разходки през свободното време:
- в района на Вацлавския площад и Стария Град с криволичещи романтични улички, които често се превръщат в импровизирани сцени за джаз концерти. Многобройните малки ресторантчета работят до много късно и предлагат вкусна традиционна местна кухня, както и чешка бира от най-добро качество.
- посещение музеите на Прага - Художествената галерия, Музея на Сметана, на Алфонс Муха или на Франц Кафка (информация, за които ще получите от екскурзовода) или на зоологическа градина на Прага;
- разходка до кулата Петржин, която се издига в централната част на града на едноименния хълм, покрит с цветни алеи и предлагащ невероятна панорамна гледка към цяла Прага. Изкачването е пеша или с малък трамвай, движещ се по въжена линия.
- посещение на зоологическата градина в Прага - едно от най-посещаваните места в чешката столица - разполага с 10 павилиона, 150 експозиции, 2 ресторанта, 7 бюфета, седалков лифт, влакче, миниатюрен басейн, катерушки и 570 декара площ.

Допълнителни услуги по желание: (заявяват се и се заплащат в България най-късно 30 дни преди датата на заминаване):

1. "Величието на Пражкия замък": 60 лв на човек при мин. 12 записани (включва входни такси за катедралата Св. Вит, Стария кралски дворец с Владиславската зала, базиликата Св. Георги и Златната уличка и обслужване от местен екскурзовод на български език)

2. "Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - целодневна автобусна екскурзия: 85 лв на турист при мин. 12 записани

3. Круиз по Вълтава: 28 лв на турист

4. Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (вечерен):
Опция 1: 59 лв на човек
Опция 2 с вечеря: 90 лв на човек


!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни турове са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет в България.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Есен 2023 - Чехия |  Есен 2023 - Прага

Избрани оферти