Начало / Екскурзии / Екскурзии - Белград

Екскурзия Белград – градът на балканските ритми

Номер на оферта

/

231586

Дати & цени

Цената включва

* транспорт с автобус
* 1 нощувка със закуска в Белград в хотел HOLIDAY INN EXPRESS BELGRADE CITY 4*
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* посочената туристическа програма в Белград
* представител на фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

* екскурзия до Нови Сад – 15 евро при група минимум 20 души
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 4 лв., за лица над 65 г.- 8 лв.
* застарховка отмяна на отпътуването
* доплащане за единична стая 20 евро
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК

Програма на пътуването

==============================================================

дестинация: Екскурзия Белград – градът на балканските ритми

маршрут: София - Белград - Нови Сад – София
2 дни / 1 нощувки

ДАТИ:
18.07.2020 – 19.07.2020
15.08.2020 – 16.08.2020
26.09.2020 – 27.09.2020
24.10.2020 – 25.10.2020
14.11.2020 – 15.11.2020

ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни такси : 119 лв.

Задължителни такси:
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 6.30 ч. по маршрут София – Калотина – НишБелград (400 км). Пристигане в Белград около обяд. Туристическа програма в Белград на български език: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава - основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради и крепостта „Калемегдан”. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата — гълъб, символ на победата и мира. Вечерта възможност за самостоятелно посещение на сръбски ресторант „кафани“ на ул. Скадарлия. Улица „Скадарлия“ е „Белградският Монмартър“. Тук се събират художници, писатели, а през лятото идват и много туристи. Свободно време. Нощувка.
2 ден: Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Белград. По желание екскурзия до Нови Сад на български език – столица на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Често наричат Нови Сад „градът на падащите мостове”, защото за последните 100 години мостовете над Дунав са разрушавани 11 пъти; за последен път през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Негова най-голяма забележителност е крепостта Петроварадин, дала убежище на десетки малки ателиета и художествени студия, Катедралата и Синагогата, площадът с Кметството, малките улички на Стария град. Посещение на Сремски Карловци - уникален жив музей на миналото. Пешеходна разходка: Патриаршеския дворец, семинарията Свети Арсений, Карловската гимназия Бранко Радичевич с надалеч известния официален салон и още по-известната библиотека, Стефанеума, ортодоксалната църква Свети Николай, римокатолическата църква Света Троица. В центъра на площада се намира фонтан - чешма с четири лъва, изработена от рядък червен мрамор. За тази чешма се разказва една легенда, че този който отпие вода от чешмата, трябва отново да се върне в Карловац и там да остане. Отпътуване за България. Пристигане в София на пл. Руски паметник късно вечерта..

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Заплаща се цялата сума при подписване на договора.

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

==============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА:

Holiday Inn Express 4*:
Рейтинг в booking.com ПРЕВЪЗХОДЕН 8.8
Линк тук: http://bit.ly/1nRws7G
Хотелът е перфектно разположен само на 20 минути пеша от историческия център на града, а с непосредствения достъп до обществен транспорт, можете лесно да достигнете до всички атракции на Белград. Този нов, красив и модерен хотел отваря врати през месец май 2015 г. и съвсем заслужено печели своя рейтинг в booking.com ПРЕВЪЗХОДЕН 8.8.
Хотел Holiday Inn Express Belgrade вече отговаря на 4* звезди!
От началото на април 2017 г. хотелът е с официална категория 4*. Тази година той спечели първо място в категория “Любим хотел на гостите” за всички хотели от веригата Holiday INN за цял свят.
Около хотела има два прекрасни парка, хранителен магазин, два чудесни ресторанта и дори нощен клуб. Стаите са просторни, банята е достатъчно голяма за двама, на рецепцията ще Ви посрещне много вежлив, усмихнат и мил персонал. Хотелът има много добра безплатна Интернет връзка, не само във фоаето, но и в стаите. Закуската е богата и за всеки вкус. Хотелът разполага с машина за обмяна на пари. Именно заради тези качества, хотелът е с оценка Превъзходен 8.8 в booking.com и 4.5 от 5 в trip advisor!


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Белград |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Белград |  Лято в чужбина - Сърбия |  Лято в чужбина - Белград

Избрани оферти