Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи - 4 нощувки

Номер на оферта

/

233844

Дати & цени

Цената включва

Полети София – Рейкявик - София
Летищни такси
Ръчен багаж с размер 55 x 40 x 23 см.
4 нощувки със закуска в хотел 3* (Nor?urey Hotel City Garden 3* или подобен)
Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
Всички трансфери по програмата
Водач на български език

Цената не включва

Чекиран багаж от 20 кг
Наблюдение на китове – 110 евро за възрастни и 54 евро за деца и младежи до 11 г.
Синята лагуна /Blue Lagoon/ - 85 евро
Застраховка „Отмяна на пътуване"

Програма на пътуването

Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи

5 дни/4 нощувки

ДАТА - ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:
26.11.2020 – 30.11.2020 – 1 350 евро
23.05.2021 – 27.05.2021 – 1 350 евро
30.05.2021 – 04.06.2021 – 1 350 евро
04.09.2021 – 08.09.2021 – 1 350 евро
26.11.2021 – 30.11.2021 – 1 350 евро

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Обгърната в мистиката на северните народи, Исландия е една от най-интересните страни в света.
Земя на ледници, глетчери, термални извори, бълбукащи кални езера, вулканични кратери, изригващи гейзери, вулкани, впечатляващи водопади и разбира се магията на Северното сияние.

Неземният пейзаж на Исландия се допълва от дружелюбните исландци и странното чувството, че сте в детска приказка за тролове и елфи.  И това не е шега.  Ако се възползвате от нашата оферта за екскурзия в Исландия, ще посетите единствената страна в света, която забранява строежи и променя магистрали и пътища заради … селища на елфи. Да тук наистина са обсебени от малките хора и всички вярват в тях. Може би защото Исландия е наистина вълшебна страна.
Севeрно сияние, термални гейзери, черни плажове… Това е само част от приказната Исландия. Тук на всяка крачка има какво да запечатате на снимка, да научите интересна легенда, която после да разкажете на приятели в някоя зимна нощ.

Исландия е страна, към която е невъзможно да останете безразлични. И макар че в превод името означава “Ледена земя” тук е пълно със зеленина, а уникалната природа, хора, история и забележителности, ще оставят у вас топъл спомен от тази северна страна.

====================================================

ДЕН 1: София - Рейкявик
Полет СофияРейкявик. Трансфер и настаняване в хотел. Възможност за разходка и вечеря.
Нощувка.

ДЕН 2: Златен триъгълник
Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. Златен кръг – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия.
Ще започнем с посещение на кратера Керид /Kerid/. Кратерът е формиран след изригване на вулкан преди около 3000 години.
Следващата ни спирка е гейзерът Гейсир /Geysir/ - най-известният гейзер, дал име на всички горещи извори на планетата - всеобщо название за горещ извор, изхвърлящ нагоре водите си и Строкур /Strokkur/, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа.
Ще се насладим най-известения и невероятно красив водопад Гълфос /Gullfoss/. Името му буквално означава Златният водопад. Висок е около 32 метра и е на няколко нива.
Ще седнем да обядваме в известната доматена ферма Fri?heimar farm, която произвежда около 70% от всички домати в Исландия.
Последната ни спирка за днес е националният парк Тингветлир /Thingvellir/. Само тук може да се види голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя северноамериканската и евразийската тектонска плоча.
В парка Тингветлир се намират и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча.
Завръщане в Рейкявик. По желание разходка и вечеря.
Нощувка.

ДЕН 3: Живопосното южно крайбрежие и обиколка на ледник
Закуска. Целодневна екскурзия по живописното южно крайбрежие на Исландия. Ще се отправим към водопада Скогафос /Skogafoss/. С около 60 метра височина и 25 метра ширина, като през слънчевите дни образува ярка дъга. Легендите разказват, че първият заселник на викинг в района е скрил съкровището в пещерата зад каскадата.
Ще спрем и за разходка по красивия плаж в Рейнисфяра /Reynisfjara/ - най-известният плаж в Исландия е доста труден за произасяне и също така е доста труден за възприемане, тъй като красотата му е извън нашите човешки представи. Черен пясък, величествени базалтови колони, извисяващи се самотно в морето, поривист студен вятър и огромни вълни. Иконичната скала от базалтови колони, приличащи на стъпаловидна пирамида, е наречена Халсанеф и е зашеметяваща.
Следващата ни спирка е невероятният ледник S?lheimaj?kull. Той ще ви очарова с причудливите си ледени формации, които се стопяват през всяка изминала година.
Последната ни спирка е водопада Селяландсфос /Seljalandsfoss/, който е един от най-красивите водопади на Исландия. С височина също около 60 метра Селяландсфос представлява наистина неземна гледка. Той е единственият известен водопад по рода си, при който е възможно да се ходи зад него.
Завръщане в Рейкявик. По желание разходка и вечеря.
Нощувка.

ДЕН 4: Рейкявик
Закуска. Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи, църквата Хатлгримскиркя, Университетския квартал, културния център Nordic Hоuse, Националния музей, Кметството, езерото Тьорнин, Лутеранската катедрала, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan /Перлата/, забележителна със своя стъклен купол и невероятната гледка, която се открива от нейната тераса.
Следобед, възможност за наблюдение на китове /срещу допълнително заплащане/ - ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От екипажа на кораба ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите

и/или

посещение на Синята лагуна /срещу допълнително заплащане/ - геотермалният рай на Исландия е наречен така заради уникалния си цвят, получен при рядка комбинация от сладка и морска вода.
По желание разходка и вечеря.
Нощувка.

ДЕН 5: Рейкявик - София
Трансфер до летището и полет за София.

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

=====================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
Наблюдение на китове – 110 евро за възрастни и 54 евро за деца и младежи до 11 г.
Синята лагуна /Blue Lagoon/ - 85 евро

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИЯ:
При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Екзотична почивка 2022 - Исландия |  Екзотична почивка 2022 - Рейкявик

Избрани оферти