Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лима

ПЕРУ - тайните на древните инки: 14 дни от 29.08.2019 г.

Номер на оферта

/

114891

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Амстердам – Лима – Париж – София с редовен полет на Air France - KLM, с включени такси, чекиран багаж до 23 кг (115 см) и ръчен багаж до 12 кг.
Самолетeн билет Лима – Куско с включени такси и чекиран багаж до 23 кг.
12 нощувки: 11 нощувки в Перу и 1 транзитна нощувка в хотел в района на летището в Париж;
11 закуски, 2 обяда;
Всички трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи на английски език (не включват входни такси):
- екскурзия в Свещената долина ? солниците Марас и кръговете Морай,
разглеждане на Олантайтамбо,
екскурзия до Мачу Пикчу с включен входен билет,
разглеждане на Куско и близките руини,
разглеждане на Музея Литико в Пукара, археологическия комплекс в Ракчи и църквата в Андахуалиляс,
екскурзия до островите Урос,
разглеждане на Арекипа,
екскурзия до наблюдателната кула в Наска и музея на Мария Райхе,
екскурзия с моторница до Балестовите острови,
свободно време за спускане с пясъчен борд или бъги по дюните,
панорамна обиколка на Лима,
посещение на музея на златото с включен входен билет,
Медицинска застраховка с асистанс и покритие $30 000;
Водач-преводач от фирмата

Цената не включва

Допълнително се заплащат:
Екскурзии по желание:
- полет над линиите Наска с включени трансфери – 204 лв.
- екскурзия до Парка на фонтаните (мин. 8 туристи) – 69 лв.
Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка – 37 лв.
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 95 лв.
По желание, застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване – от 2,7% до 1,5% от общата цена.

------------------------------------------------------------------

Цените не включват:
Входни билети, които се заплащат на място – общо около 100 щ.д. (зависи от курса на щ.д.):
- за обектите в Куско, Марас, Морай, Олантайтамбо и Кориканча – около 50 щ.д.
- вход за манастира Санта Каталина – около 15 щ.д.
- билет за автобуса до Мачу Пикчу и обратно – около 26 щ.д.
- такси на летищата за вътрешни полети и полета над Наска, който е по желание – около 10 щ.д.
- такса на пристанището в Паракас – около 6 щ.д.
Екскурзии и дейности по желание, които се заплащат на място: спускане с пясъчен борд по дюните, разходка с бъги или ездене на кон (цената е в зависимост от броя участници).
Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за пиколата, напитки по време на хранене и други лични разходи.

Програма на пътуването

Многоликият Перу с полет на Air France-KLM;

Макар да е изчезнала преди повече от 500 години, цивилизацията на инките продължава да възбужда фантазията на хора от целия свят...

Това пътешествие в Перу ще Ви срещне с най-интересните паметници на различни цивилизации, култури и традиции. В Перу всеки камък диша от история. В древността тези земи са били обитавани от десетки индиански цивилизации. През 13 век са станали център на могъщата империя на инките, а през 16 век – испанска колония. Ще посетите Куско – златната столица на някогашното огромно индианско кралство Тиуантенсую. Ще разгледате символите на могъщата империя на инките – солниците Марас и житните кръгове Морай в Свещената долина и изгубения град Мачу Пикчу. Ще се разходите с лодка по най-високото плавателно езеро на планетата ни – Титикака, вдъхновило Тур Хаердал за романа „Кон-Тики“. Ще разгледате белия град Арекипа, заобиколен от трите снежни гиганта – вулканите Чичани, Мисти и Пичу-Пичу. Ще наблюдавате отвисоко загадъчните линии на Наска. Може да се спуснете с пясъчен борд или бъги по вторите по височина дюни в света в оазиса Хуакачина. Ще видите хумболтовите пингвини, които обитават Балестовите острови, наричани „Мини Галапагос“ и ще разгледате столицата Лима.

Маршрут: София - Амстердам - Лима 1н - Куско – Свещената долина 1н: Марас и Морай – Олантайтамбо – Мачу Пикчу – Куско 2н – Пуно 2н: езерото Титикака, островите Урос - Арекипа 1н – Наска 1н - опция: полет над Наска – Паракас 1н: Балестовите острови – Ика 1н ? Лима 1 н - Париж 1н - София

-------------------------------------------------------------------

ДАТА: 29.08. – 11.09.2019 г.

14 дни/12 нощувки, 11 закуски, 2 обяда

-------------------------------------------------------------------

*ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
Турист в двойна стая: 6798 лв.
Турист в единична стая: 7916 лв.
Трети турист в тройна стая: 6710 лв.

За резервации направени в периода от 15 март до 15 април отстъпка 150 лв.

Записване, необходими документи и плащане:
Краен срок за записване: до 26.04.2019 или до изчерпване на местата;
При записване: данни по лична карта, паспорт с 6-месечна валидност след датата на връщане (след 12.03.2020) и аванс 2500 лв.
До 28.06.2019 – пълно плащане.

===================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



===================================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

29.08 – 30.08 - 1н - Лима - La Hasienda Miraflores 4*
30.08 – 31.08 - 1н - Свещената долина - San Agustin Urubamba 3*sup
31.08 - 02.09 - 2н - Куско - San Agustin El Dorado 4*
02.09 – 04.09 - 2н - Пуно - Hotel Royal Inn Puno4*
04.09 – 05.09 - 1н - Арекипа - San Agustin Monasterio 3*+
05.09 – 06.09 - 1н - Наска - Alegria 3*
06.09 – 07.09 - 1н - Паракас - La Hacienda Bahia Parakas 4*
07.09 – 08.09 - 1н - Ика - Las Dunas 4*
08.09 - 09.09 - 1н - Лима - La Hasienda Miraflores 4*
10.09 - 11.09 - 1н - Париж - No name


=================================================================================

ПРОГРАМА

29.08.2019-чт 1 ден София ? Амстердам ? Лима
В 07:10 ч. полет FB 461 от София. Кацане в Амстердам в 09:00 ч. В 12:35 ч. полет KL 743 от Амстердам. Кацане в Лима в 18:05 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

30.08.2019-пт 2 ден Лима ? Куско ? Свещената долина: Марас и Морай (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет от Лима за Куско (3200 м). Пристигане и продължаване за Марас и Морай, символите на Свещената долина и нейното най-голямо природно богатство (не включва билети). За инките тя била „свещена” защото през нея протича божествената река Урубам-ба, която те вярвали, че в края си се свързва с Млечния път. Според тях в тази долина имало концен-трирана енергия, която се усещала и придавала магическа сила на цялата местност. Затова тук те издигнали на ключови места много храмове и светилища, за да отдават почит на съзвездията. Така определяли и промените в сезоните, важни за земеделието, ритуалните освещавания и жертвопри-ношения на боговете си. Археологическите комплекси, построени от тях, не били просто храмове, а ключови места в политическата и религиозна организация на огромната империя ? свидетелство за недостижимите архитектурни и инженерни умения от една култура на отминала цивилизация. Терасовидните басейни на Марас са служели за добиване на сол чрез специална система за управление на подпочвената вода, която съдържа огромно количество минерали, при изпарението на които се отделя сол. Кръговете на Морай са удивително красив комплекс от тераси за земеделие, построени във формата на разширяващи се кръгове, наподобяващи амфитеатър. Наричат ги житница, биолаборатория на инките. Комплексът е на 3500 м., разликата във височината на терасите е 150 м, всяка тераса е покрита с пръст, донесена от различна част на империята и има свой собствен микроклимат като разликата в температурите варира с 15 градуса от горните до долните кръгове тераси. Настаняване в хотел в Свещената долина. Нощувка.

31.08.2019-сб 3 ден Свещената долина:Олантайтамбо ? Мачу Пикчу ? Куско (закуска, обяд)
Закуска. Трансфер до руините на Олайнтайтамбо (не включва входен билет). Някога градът е бил резиденция на император Пачакути. Смята се, че това е единственото място в Перу, където през 1536 г. инките прогонват испанската армия. Храмът и крепостта са разположени над града, а по гигантските монолитни камъни, от които са построени, все още има запазени древни релефни рисунки. В превод от местния език името на града означава „склад на моя Бог“. Инките са построили много „складове“ за храна. Разположени са нависоко (2792м.), където студеният вятър и ниските температури спомагат за по-дългото запазване на продуктите. Олантайтамбо е известен с терасите и руините на древния град - пример за невероятното градско планиране, което инките са успели да направят. Каменните улици и до днес са в невероятна форма, а същите канали продължават да разпределят вода от планината в града. Отпътуване с туристически влак за Агуас Калиентeс, разположен в подножието на Мачу Пикчу. Продължаване с автобус около 20 мин. до Мачу Пикчу (не включва билет). Мачу Пикчу (ЮНЕСКО) – „изгубеният” град на инките, е считан за най-силния eнергиен център в Южна Америка. Величественият град, заобиколен от внушителни клисури и могъщи хребети, е разположен на 2430 м. на границата между Андите и амазонската джунгла. Изоставен от инките и завзет от джунглата, той остава скрит и забулен сред гъста растителност до 1911 г., когато едно 10-годишно местно момче завежда до него американския изследовател Хайрам Биндам. Разглеждане руините на свещения град с прочутата цитадела, възникнала през 15 век като тайно церемониално убежище и религиозен център на инките. Комплексът се състои от крепостна кула, селскостопанска част с тераси и градска част с централен площад, светилища, главен Храм на Слънцето с жертвен олтар, слънчев часовник, дворци, жилищна част, бани и уникална водна система с подземни канали, чрез която инките умело контролирали нивото на водата по време на силните тропически дъждове, избягвайки всякакви наводнения в свещения град. Връщане с автобуса в Агуас Калиентес, оттам с влака до Олантайтамбо и трансфер до хотела в Куско. Нощувка.

01.09.2019-нд 4 ден Куско (закуска)
Закуска. Разглеждане на Куско и близките руини (не включва билети). Куско – някога столица на огромното индианско кралство Тиуантинсую, което се простирало от днешна Колумбия до Чили и превъзхождало по размери Римската империя по времето на нейния разцвет. Градът е залят от слънчева светлина и не случайно е бил център на култа Инти (Светило). През 2006 г. учените откриват, че тук е най-силното ултравиолетово излъчване в света. Ще видите старинните сгради, които и до днес изумяват със съвършената обработка на камъка и устойчивоста си и знаменития 12-ъгълен камък, образец на уникалните строителни умения на инките. Посещение на храма Кориканча и Манастира Санто Доминго – най-важното светилище на инките, посветено на главния бог в техния пантеон – Слънцето. Разкошният храм е построен през 1438 г., в него живеели около 4000 свещеници и е служил и за астрономическа обсерватория. Когато испанците дошли, видели невероятен приказен дворец, целия позлатен, със златни и сребърни статуи, изобразяващи животни и растения в естествени размери, в центъра му – олтар във формата на огромен златен диск, а на площада – стотици златни пана и фигури. След като го разграбили, те построили върху основите на храма манастира Санто Доминго. В горната част на града са руините: крепостта Саксайуаман (ЮНЕСКО) – церемониален комплекс, дом на Слънцето, дом на оръжията и войната – още една загадка на инките; доинкското светилище Кенко с олтар за жертвоприношения вътре в скалата; крепостта Пука Пукара, която е охранявала входа към града и храма на водата Тамбомачай, където вождът на инките е отдавал почит на водата като елемент на Вселената. Свободно време. Нощувка.

02.09.2019-пн 5 ден Куско ? Пуно (закуска, обяд)
Закуска. Трансфер до автогарата и отпътуване с туристически автобус за Куско. Пътува се през високите андински плата, наречени Алтиплано – това е второто по големина планинско плато на планетата, което се простира от северната част на Аржентина до южната част на Перу. Спиране в селцето Андахуалиляс, където ще разгледате църквата от 17-и век, наречена „Сикстинската капела на Андите“, образец на андинското религиозно изкуство. Посещение на археологическия комплекс, посветен на бог Виракоча в Ракчи. Следващият престой е за обяд в Сикуани. След преминаване на прохода Ла Рая (4400 м.), който бележи края на долината на Андите, родина на цивилизацията на инките се навлиза в Алтиплано. Последната спирка е в Пукара за разглеждане на музея Литико, където се изложени експонати на древни цивилизации, населявали Алтиплано преди инките. Около 17:00 ч. пристигане в Пуно – фолклорната столица на Перу и най-големият град на езерото Титикака, считано за най-високото плавателно езеро в света. Трансфер до хотела. Нощувка.

03.09.2019-вт 6 ден Пуно – езерото Титикака ? островите Урос (закуска)
Закуска. Екскурзия до езерото Титикака и островите Урос. Езерото Титикака е разположено на границата между Перу и Боливия и е едно от най-необикновените и загадъчни места на планетата ни. Намира се на височина 3810 м., простира се на 170 км. и е най-голямото в Латинска Америка. Именно тук Тур Хейердал е построил своя знаменит тръстиков сал "Кон-Тики". Според легендите, прародителите на инките са излезли от водите на Титикака. В езерото има повече от 30 изкуствено създадени острова, най-известният от които е плаващият тръстиков остров Урос, където живеят индианците аймара. Последният чистокръвен индианец е починал през 1959 г., но днешните обитатели на тръстиковия остров живеят, като следват традициите на своите предци ? ловят риба, птици, използват крайбрежната растителност и тръстиката, за да си строят домове, лодки и острови. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

04.09.2019-ср 7 ден Пуно – Арекипа (закуска)
Закуска. Трансфер до автогарата и отпътуване за Арекипа. Пътят минава през националния парк Пампа Канахуас, обитаван от диви викуни (животните с най-нежна и скъпа вълна), където ще видите и характерната за тези височини трева „ичу”. След около 9.5 часа пристигане в Арекипа (2325 м) - вторият по големина град в страната и седалище на конституционният съд на Перу. Настаняване в хотела. Разглеждане на Арекипа, “белият град”: историческия център (ЮНЕСКО) – площад Плаза де Армас и живописните колониални райони църквата в андалуски стил Кайма, Сабандия и Януар и наблюдателната площадка с арки от вулканичен туф, откъдето се открива красива панорама към селскостопанските тераси и величествените заснежени вулкани, заобиколили града: Чачани – 6057м; Мисти – 5822 м. и Пичу Пичу – 5664 м. Посещение на манастира Света Каталина, който е бил затворен за външни лица повече от 400 години. Целият комплекс е внушителен религиозен паметник и представлява град в града с тесни улички, площади и градини, напомнящи старинните квартали на Севиля и Гранада (не включва входен билет). Нощувка.

05.09.2019-чт 8 ден Арекипа ? Наска (закуска)
Закуска. Свободно време. Трансфер до автогарата. Отпътуване с автобус за Наска ? малко градче, разположено в долината на пустинното перуанско плато, известно със загадъчните фигури (ЮНЕСКО), които покриват повече от 450 кв. км. и продължават и днес да ни озадачават със своите форми и огромни размери. Вечерта пристигане и настаняване в хотела. Нощувка.

06.09.2019-пт 9 ден Наска – Паракас (закуска)
Закуска. *По желание, полет над Наска и наблюдаване от птичи поглед на гигантските загадъчни изображения на животни, хора, геометрични фигури и тайнствени рисунки, които най-добре се виждат отвисоко. Екскурзия Мирадор – посещение на музея на известния немски учен и изследовател Мария Райхе, посветила около 50 години от живота си на изследването и опазването на линиите Наска. Почти 100 години учените се опитват да разгадаят тайнствените рисунки, създадени преди повече от 2000 г., чийто брой надхвърля 3000. Посещение на 12-метровата кула и на естествената наблюдателна площадка Ла Колина, откъдето също ще наблюдавате различните фигури и пустинята. Отпътуване за Паракас и след около 3.5 часа пристигане. Националният парк Паракас е най-големият парк на територията на Перу (ЮНЕСКО) с огромно природно богатство, уникална фауна и археологически ценности. Полуостров Паракас, заедно с Балестовите острови, съставляват Националния парк Паракас. Името на парка произлиза от названието на силно вилнеещи пясъчни бури, които са способни да пометат крайбрежието. Настаняване в хотел, разположен на брега на океана. Нощувка.

07.09.2019-сб 9 ден Паракас ? Ика (закуска)
Закуска. Трансфер до пристанището. Екскурзия с моторница около 2 часа до Балестовите острови, разположени в Тихия океан и наричани "Мини Галапагос". Многообразието на фауната на островите и залива Паракас се обуславя от преминаващото оттук студено Хумболтово течение, което обогатява водата с планктон и микроорганизми. Слизането на островите е забранено и затова моторницата се доближава максимално до скалите, за да разгледате отблизо екзотичните обитатели. Най-необичайни сред тях са Хумболтовите пингвини, единствените пингвини на територията на Перу. Над островите кръжат хиляди морски птици: албатроси, пеликани, птици гуано, кондори, фламинго и др. На скалистите плажове се припичат морски лъвове, които зорко следят своя харем, който обикновено се състои от 12 женски. Във водата може да видите делфини. Много други изчезващи видове обитават причудливи пещери и огромни арки, по чиито върхове гнездят стотици хиляди морски птици. На връщане наблюдаване на знаменития Канделабър ? гигантска рисунка с височина 120 м. върху скала във формата на свещник, която считат за начало на линиите Наска. Трансфер до автогарата. Отпътуване с автобус за Ика. След около 1ч15м пристигане, трансфер и настаняване в хотела. Хотелът е разположен в близост до вторите по височина дюни в света (2708 м.), на около 4.5 км. от оазиса Хуакачина. *По желание, спускане с пясъчен борд, разходка с бъги по дюните, или езда на коне - заплащне на място. Нощувка.

08.09.2019-нд 11 ден Ика ? Лима (закуска)
Закуска. Отпътуване за Лима. След около 4.5 ч. пристигане на автогарата, трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. *По желание, вечерта екскурзия до пеещите фонтани в Парк де ла Резерва и наблюдаване на ”Магическият кръг на водата”, най-големият фонтанен комплекс в света, влязъл в книгата за Рекордите на Гинес. Нощувка.

09.09.2019-пн 12 ден Лима ? (закуска)
Закуска. Разглеждане на Лима. В древността градът е бил дом на десетки индиански цивилизации, през 13-и век тези земи са станали център на могъщата империя на инките, а през 16-и век – испанска колония. Епохите се преплитали, народите се смесвали и се получил пъстър килим от различни езици, култури и традиции. Обзорна екскурзия на Лима: парадния площад Плаза де Армас (ЮНЕСКО) от 1535 г. с катедралата, двореца на архиепископа с красиви дървени балкони, президентския дворец и манастира “Св. Франциск” с прекрасна колекция от картини, разнообразни арки, подземни крипти и катакомби. Минаване през модерните райони на града, финансовото сърце на Лима – района Сан Исидоро и Тихоокеанското крайбрежие с романтичния парк на влюбените и известната скулптура “Андинските влюбени”. Посещение на Музея на златото, събрал всички съкровища, открити на територията на Перу през вековете. В него са изложени колекции от около 7000 експоната от злато, сребро, керамика, текстил, камъни, дърво, над 2000 златни, сребърни и бронзови изделия, принадлежащи на древната култура на инките. Представени са също и колекции от керамика, тъкани, религиозни предмети и старинни оръжия от различни краища на света. Трансфер до летището. Полет AF 483 от Лима в 18:20.

10.09.2019-вт 13 ден. ? Париж
В 13:50 кацане в Париж. Трансфер и настаняване в хотел около летището. Нощувка.

11.09.2019-ср 14 ден. Париж ? София (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. В 10:10 полет FB 432 от Париж. Кацане в София13:50.

===========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА:

Записване, необходими документи и плащане:
Краен срок за записване: до 26.04.2019 или до изчерпване на местата;
При записване: данни по лична карта, паспорт с 6-месечна валидност след датата на връщане (след 12.03.2020) и аванс 2500 лв.
До 28.06.2019 – пълно плащане.
Визов режим:
Български граждани, пътуващи с цел туризъм могат да пребивават в Перу до 90 дни без виза.
Медицински изисквания:
Ваксинации не са необходими.
Носете репеленти против насекоми, слънцезащитен крем, шапка, удобни обувки, леки връхни дрехи.
Минимален брой участници: 15.
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой турсти – 25 дни преди началната дата: 03.08.2019.
При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не-по-малко от 12 – доплащане 189 лв.; при 10 – 259 лв.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,70 лв. При промяна на курса с повече от 5% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 24.06.2019, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща административна такса 100 лв.
Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпъл-нението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 125 дни преди отпътуване се удържат 10% от общата цена (до 25.04.2019)
- от 124 до 105 дни преди тръгване се удържат 20% от общата цена (до 15.05.2019)
- от 104 до 65 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до24.06.2019)
- от 64 до 45 дни преди тръгване се удържат 80% от общата цена (14.07.2019)
- под 44 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 15.07.2019)
В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.
Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

===================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===================================================================

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Лима |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Лима |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Лима

Избрани оферти