Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Екскурзия до Барселона - гурме тур

Номер на оферта

/

231625

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Барселона-София с Wizz Air с включени летищни такси
ръчен багаж с размери 40x30x20 см
1 багаж 10кг с размери 55/40/23 см
Трансфер летище – хотел – летище
4 нощувки и 4 закуски в хотел Madanis 4* или подобен
Панорамен тур на Барселона с лицензиран екскурзовод на български език
Пешеходна разходка в Готическия квартал на Барселона с лицензиран екскурзовод на български език
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Цената не включва

Пешеходна разходка „Антони Гауди - Геният на Модернизма“
Целодневна автобусна екскурзия до Абатство Монсерат с екскурзовод на български език
Вечеря с Фламенко шоу
Целодневна екскурзия „По стъпките на виното, паелята и зехтина“
Пешеходна разходка „Тапас тур“
Чекиран багаж 20 кг в двете посоки – заявява се в момента на резервацията
Градска такса – 2 Евро на турист на вечер, заплаща се на място в хотела от всички туристи над 16 годишна възраст.
Входни такси и билети за други музеи и обекти посетени по желание
Разходи за градски транспорт
За лица над 69 г. се доплаща завишена застрахователна премия

Програма на пътуването

ЕКСКУРЗИЯ ДО БАРСЕЛОНА И ГУРМЕ ТУР
Самолетна програма с екскурзовод на български език
Културен и кулинарен тур - за ценителите на вкусна храна и испанско вино
Барселона е един от най-красивите европейски градове със своята невероятна архитектура, дизайн и исторически забележителности. Известна е като кулинарната столица на Испания и всеки който я посети, няма как да не опита от издигнатите в култ „тапас“, мезета с испански привкус но с френска изтънченост. С чаша кава и тапас ще се доближите до каталонския начин на живот и ще разберете защо кулинарията тук е равностойна на изкуство.

Информация за полета и престоя
10.06 - 14.06.2020 г.
5 дни / 4 нощувки
Ранни записвания до 16.02.2020 г.

ПРОГРАМА

ДЕН 1
Отпътуване от летище София (Терминал 1) в 19:20 ч. с директен полет на авиокомпания „Wizz Air“. Кацане на летището в Барселона в 21:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 2
Закуска. Панорамна обиколка на Барселона, включена в цената.
Ще видите основните забележителности на града: Саграда Фамилия - символът на Барселона, недовършеният шедьовър на Гауди, който се строи вече над 130 години; квартала на модернизма Ешампле и Пасейч де Грасия - най-елегантната и красива улица в Барселона; сградите, които местните наричат “Ябълката на раздора”, както и двете най-популярни къщи в града, дело на архитекта Антони Гауди – Каса Батьо и Каса Мила (Ла Педрера). Отправяме се към площад Каталуния - сърцето на Барселона, който разделя града на две части: стара и нова, Площад Испания - най-големият площад на Барселона. Ще се качим на хълма Монтжуик, с кратка фото-пауза и поглед към Барселона от високо. От тук могат да се видят Олимпийския стадион, Националния музея на каталунското изкуство, Испанското Село, Магическите Фонтани, известни с вечерното светлинно-музикално шоу. Продължаваме към старото пристанище Порт Вел с паметника на Христофор Колумб, Триумфалната Арка, Парка на Цитаделата и приключваме на площад Каталуния. (4 часа).
Продължаваме с пешеходна разходка в Готическия квартал, където се намира Готическата Катедрала, площада на Кметството, Президентството на Каталуния, улица Ла Рамбла и други (1час)
Свободно време за обяд.
По желание с предварителна заявка: пешеходна разходка „Антони Гауди - Геният на Модернизма“
Разходката започва с посещение на Парк Гюел, приказно място, където са построени няколко къщи по проект на Гауди. Тук се намира един от символите на архитекта - разноцветния гущер покрит с керамични плочици. Ще постоим на панорамната тераса с гледка към Барселона след което ще се отправим към базиликата Саграда Фамилия, символът на Барселона и най-значимият проект в живота на архитекта. Продължаваме към булевард Пасейч де Грасия, където ще видим едни от най-интересните шедьоври на Гауди - Каса Мила (Ла Педрера) и Каса Батьо. Ще разгледаме интериора на Каса Мила, сградата, в която няма нито един прав ъгъл.
Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града или екскурзия по желание:
По желание с предварителна заявка: Целодневна автобусна екскурзия до Абатство Монсерат.
Абатство Монсерат е бенедектински манастир, основан през 11 век, разположен в планината Монсерат, духовното място на Каталония. Тази мистична и приказно красива планина разказва легенди, напомня за историята на Барселона и пази до днес чудотворната статуя на Черната Мадона. Завладява с причудливите си скални форми, природа и чист въздух. Не случайно местните я смятат за свещено и енергийно място и често я посещават. Милиони хора идват в едноименния манастир, който от 12-ти век съхранява чудотворната статуя на Черната Мадона - Ла Моренета, както я наричат каталонците, вярвайки, че тя ще ги излекува или сбъдне желание. Легендата разказва за нейното появяване и защо се е превърнала в покровителка на Каталония. Ще имаме възможност да се разходим около манастира и да се насладим на невероятните панорамни гледки. При хубаво време се вижда както Средиземно море, така и планината Пиренеи. Няма да пропуснем да посетим и местния пазар, където се предлагат типични продукти от района на Монтсерат - пенливо вино, сирене, мед и други деликатеси.
Свободно време Връщане в хотела.
По желание с предварителна заявка: Вечеря с Фламенко шоу
Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. Свободно време за самостоятелна програма в Барселона или допълнителна едкскурзия.
По желание с предварителна заявка: Целодневна автобусна екскурзия "По стъпките на виното, паелята и зехтина" (около 9 часа)
Искате ли да изживеете един незабравим ден посветен на местната кухня и вино? Ние Ви предлагаме всичко това.
Потегляме към най-големия винопроизводителен район в Каталония, а именно Пенедес и стигаме до селце, намиращо се между планината и морето, недалеч от град Тарагона.
Програмата започва с обиколка на винарска изба, основана през далечната 1790 година. В днешно време е считана за една от най-иновативните в района, тъй като използва биодинамичен метод на производство. Ще научим повече подробности лично от производителя, докато разглеждаме лозовите насаждения и избата за отлежаване на вино. Предстои най-интересната част от програмата а именно дегустация на 4 вида вино: кава - шампанизирано вино (традиционно за Каталония), един вид бяло и два вида червено вино, с вкусни разядки - сирене, хляб, салам и зехтин.
Преди да се насладим на обяда ще научим повече за производството на висококачествен зехтин от местен производител и ще имаме възможност да го дегустираме.
В градина, заобиколени от маслинови дървета, местен готвач ще приготви традиционен за Каталония обяд - който желае може да се включи. Започваме с вермут като аперитив, домашен хляб с домат, салам, сирене и маслини. Основното ястие е паеля, която се приготвя с морски дарове и месо (пилешко/свинско), зеленчуци, ориз и шафран. За десерт ще ни поднесат сладки - торон и каркиньолис, с ликьор, кафе или чай. По време на обяда са включени вода, безалкохолни напитки, бира и вино (бяло и червено).
Усещайки каталонското гостропиемство, ще се насладим на един незабравим ден.
Връщане в хотела. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 5
Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. (багажа се оставя в хотела).
Свободно време за самостоятелно разглеждане на Барселона или допълнителна екскурзия.
По желание с предварителна заявка: Пешеходна разходка „Тапас тур“
По време на този културен и кулинарен тур ще посетим най-известния пазар в Барселона – Ла Бокерия, където може да намерите плодове, зеленчуци, риба, морски дарове, месни деликатеси, сирена и др. Ще разгледаме стария търговски квартал Ла Рибера, основан през 13-ти век, когато Барселона расте и морската търговия е в разцвета си. Днес безброй галерии, музеи, средновековни дворци и църкви, тесни улички с ресторанти и барове напомнят за търговското минало на квартала. По време на разходката ще видим: Палау де ла Музика Каталана - Дворецът на Каталонската Музика, уникален модернистичен проект на архитекта Доменек и Монтанер; църквата-базилика Санта Мария дел Мар построена в готически стил и наричана още Морската Катедрала на Барселона; пазара Санта Катерина; улица Монткада, известна с красивите си готически и барокови сгради, в една от който се намира Музея на Пикасо. Разходката ще завършим с дегустация на тапас и вино в традиционен местен тапас бар, намиращ се в Ел Борн - бохемски квартал изпълнен с живот и същевременно далеч от градския шум.
Трансфер до летището. Отпътуване за София с авиокомпания Wizz Air в 21:55 ч. Пристигане на летището в София на Терминал 1 в 01:50ч.

Допълнителна информация

Ранни записвания до 16.02.2020 г.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Ранни записвания 2024 - Испания |  Ранни записвания 2024 - Барселона

Избрани оферти