Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Екскурзия до Барселона със самолет и екскурзовод на български език

Номер на оферта

/

237035

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Барселона – София с Wizzair/ Ryanair
- Летищни такси
- Багаж: 1 брой ръчен багаж с размери 40/30/20 см
- 4 нощувки със закуски в хотел Paral Lel 2*/3* с удобна локация
- Туристическа програма 2-ри и 3-ти ден с лицензиран местен екскурзовод на български език

Цената не включва

- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро от ЗАД „ Армеец“ - 2 лв. на ден
- Запазване на място на борда на самолета – 8-12 евро на човек (ако не се заплати за запазени места, системата на Wizz Air/Ryanair разпределя на случаен принцип и няма гаранция, че ще пътувате един до друг)
- Приоритетно качване на борда + още 1 чанта багаж с размери 55/40/23 см. (заявява се при резервация; цената е валидна в момента на резервация и се препотвърждава допълнително)
- Трансфер летище – хотел - летище - 40 евро на възрастен/30 евро за дете (заявява се и се заплаща предварително)
- Градска туристическа такса – заплаща се на рецепция на хотела (0.75 евро на човек на ден)
Организирана екскурзия до Монтсерат – 60 евро
- Входни такси в тур. обекти:
*Саграда Фамилия – 27 евро / деца до 11 г. - безплатно
*Аквариум – 20 евро
*Парк Гюел – 12 евро / деца до 6г. - безплатно
*Стадион Камп Ноу + музей – 26 евро - Фламенко шоу – от 14 евро (в зависимост мястото и какво е включено в билета)
- Разходи за градски транспорт (карта за 10 пътувания – около 12 евро)
- NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането

Програма на пътуването

Оживената столица на Каталуния е сред четирите най-предпочитани градове в Испания за театър, кухня и дизайн, като каталунската идентичност постоянно се подчертава. Градът също така провокира с изкусителната си смесица от различни квартали, всеки със свой собствен дух.

ДАТИ:
25.03.2023 - 28.03.2023

ЦЕНИ:
- Възрастен в двойна стая: 820 лв.
- Трети възрастен: 770 лв.
- Деца от 2 до 12 г.: 670 лв.

===========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===========================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: София - Барселона
Отпътуване от летище София с директен полет на Wizz Air/Ryanair в 19:15 ч. Пристигане в Барселона в 21:10 ч. местно време. Посрещане на летищетo. Трансфер. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2: Барселона
Закуска. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език (около 4 часа ). Посещение на най-големия площад в града Пласа Каталуния и известният булевард – Лас Рамблас, с кафенета по тротоарите, улични артисти и продавачи на цветя. Посещение на катедралата Ла Сеу. Разходка из Бари Готик – стария готически квартал на Барселона, по тесните му улички се усеща духа на града. Обиколката продължава до пристанището на Барселона Порт Вел. Най-яркият символ там е паметникът на Христофор Колумб. По желание посещение на Аквариумa, представящ подводния свят на Средиземно море. Свободно време. Вечерта по желание фламенко шоу. Нощувка.

Ден 3: Барселона
Закуска. Обиколка, посветена на Ейшампле – квартала на модернизма, чийто най-виден архитект е Антонио Гауди. Той революционизира архитектурата в Каталуния в началото на XX в. Посещение на незавършения шедьовър, катедралата Саграда Фамилия. Разглеждане отвън на Каса Мила /Ла Педрера/ и на цветната Каса Батийо. Свободно време. По желание посещение на един от най-колоритните проекти на Гауди – Парк „Гуел“. Планиран като затворен жилищен комплекс с 60 къщи, поради липса на продажби, паркът се превръща в лабиринт от виадукти, павилиони, стълбища и фонтани от наредени керамични парченца. Вечерта по желание посещение на фламенко шоу. Нощувка.

Ден 4: Монсерат по желание
Закуска. Свободен ден или по желание организирана екскурзия с водач на български език до свещената планина на Каталуня и манастира Монсерат с влак. Това уникално място, само на около един час от Барселона, е известно с чудните си скални форми и чист планински въздух. На височина около 700м. се намира и манастира на Монсерат, известен със своята чудотворна статуя на Черната Богородица. Завръщане в Барселона следобяд. Свободно време. Цена на екскурзията: 60 евро/човек Включва: билет за влак Барселона – Монсерат – Барселона и екскурзоводско обслужване. Провежда се при минимум 12 записани туристи. Нощувка.

Ден 5: Барселона - София
Закуска. Възможност за самостоятелно посещение на музеи – музея на Пикасо, Каза Мила, Ла Педрера, стадиона “Ноу Камп“ или Музея за каталунско изкуство. Tрансфер до летището (или самостоятелно придвижване). Самолетът излита в 20:15 ч. и каца в София в 00:05 ч. местно време.

===========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
*Екскурзията ще се проведе при минимум 15 записани туристи
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването
*Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства

Условия за резервация:
*Депозит: 30% от пакетната цена при записване
*Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

===========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



===========================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Уикенд почивка - Испания |  Уикенд почивка - Барселона

Избрани оферти